[S8 D2 98 LPG ] Nie zapala, pompa paliwa nie załącza się
U mnie dolanie paliwa nic nie da. Złożę się że rozlazł się jakiś wąż, bo mam ich sporo w baku z uwagi na przeróbki jakie kiedyś zafundował sobie poprzedni właściciel. Miałem przyjemność już usuwać te mody, ale kosz zdewastowany już jest (szukam nowego), no i zmykam nura dać do baku.
Jak już paliwko będzie to dam znać co i jak i liczę na dalszą pomoc
Jak już paliwko będzie to dam znać co i jak i liczę na dalszą pomoc
No i fura dziś odpalona
Wymieniłem wąż w koszu, który był rozerwany (nie oryginalny), pewnie podczas tego testowania czujnika g28 w końcu go rozerwało.
Ale auto dalej nie paliło. Wymieniłem całą wiązkę silnika (dostałem z częściami na przekładkę skrzyni), nie zastanawiałem się gdzie jest dziabnięta, bo wiele kabli było bez izolacji i po tym zabiegu auto odpaliło bez problemu <hura>
Bardzo dziękuje za zaangażowanie wszystkim, bardzo to doceniam
"pomógł" powędruje jednak do kolegi Janeks13 , a dlatego że nie każdy pozwoliłby wyciągać organy z własnego auta na przeszczep do innego. Niestety mogę tylko raz kliknąć a przydał by się punkt jeszcze dla przynajmniej dwóch kolegów
Wymieniłem wąż w koszu, który był rozerwany (nie oryginalny), pewnie podczas tego testowania czujnika g28 w końcu go rozerwało.
Ale auto dalej nie paliło. Wymieniłem całą wiązkę silnika (dostałem z częściami na przekładkę skrzyni), nie zastanawiałem się gdzie jest dziabnięta, bo wiele kabli było bez izolacji i po tym zabiegu auto odpaliło bez problemu <hura>
Bardzo dziękuje za zaangażowanie wszystkim, bardzo to doceniam
"pomógł" powędruje jednak do kolegi Janeks13 , a dlatego że nie każdy pozwoliłby wyciągać organy z własnego auta na przeszczep do innego. Niestety mogę tylko raz kliknąć a przydał by się punkt jeszcze dla przynajmniej dwóch kolegów
Też mam na warsztacie taką upartą. Pompa źle włożona, a do tego uszkodzony sterownik silnika - nie ma sterowania 4-ma wtryskiwaczami benzynowymi. Poza tym wiązka dosłownie rozpieprzona przez montażystów LPG - oczywiście partacze brc. Nie widziałem jeszcze dobrze założonej instalacji brc...
Elektronika samochodowa.
- tutenhamon
- Super Klubowicz