[D2 94 4.2PB/LPG ] Wypadanie zapłonu- przyczyna
podmianka cewek to rzecz prosta, modułów z resztą też. dzisiaj wk..( cenzura )..o sięgnęło zenitu, więc mechanior niech sam podmieni, cewki sprawne zostawiłem w bagażniku.
jutro o 9 dowiem się czy coś się rozjaśniło.
kojarzy ktoś jakiś godny polecenia warsztat w okolicach wwa? najlepiej legionowo.
jutro o 9 dowiem się czy coś się rozjaśniło.
kojarzy ktoś jakiś godny polecenia warsztat w okolicach wwa? najlepiej legionowo.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2014, 23:27 przez Cetek, łącznie zmieniany 1 raz.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Cetek, weź powiedz temu twojemu magikowi , żeby wykręcił świece z 1 i 2 cylindra i niech zobaczy w jakim są stanie .
Miałem podobne problemy , okazało się , że głowicę miałem walniętą i olej zalewał świece , kompresja niby też była dobra .
Objaw też taki sam jak u ciebie , odpaliłem auto i po chwili CAT .
Miałem podobne problemy , okazało się , że głowicę miałem walniętą i olej zalewał świece , kompresja niby też była dobra .
Objaw też taki sam jak u ciebie , odpaliłem auto i po chwili CAT .
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
a jak sprawdzic wtryski?
zaczyna mnie to mocno wkurzac, że zapłaciłem za naprawę, która nic nie dała, a teraz muszę szukac po omacku bo mechanik i tak nie ogarnia sam.
podesłał mi taki link:
http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=93135
chyba zamówię na wszelki wypadek jeden moduł i zobaczymy.
zaczyna mnie to mocno wkurzac, że zapłaciłem za naprawę, która nic nie dała, a teraz muszę szukac po omacku bo mechanik i tak nie ogarnia sam.
podesłał mi taki link:
http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=93135
chyba zamówię na wszelki wypadek jeden moduł i zobaczymy.
Jeśli interesuje cię moduł to mam jeden na zbyciu został mi po wymianie u mnie. Bo ja zakupiłem dwa a padnięty był jeden. Jak coś to pisz. W sumie do mnie masz jakieś 30 kilometrów więc możesz podjechać i się przełoży. Zobaczysz wtedy czy to jest przyczyną.Cetek pisze:chyba zamówię na wszelki wypadek jeden moduł i zobaczymy.
Dążenie do doskonałości.
Witaj Cetek, i jak tam. Mechanik dalej szuka przyczyny czy już problem ustąpił po wymianie tego modułu? Po rozmowie z Tobą myślę, że znajdzie Ci następną usterkę. Mam nadzieję, że nie będzie Ci kazał wymienia kolejnej części ( bo tak mu się wydaje że jeszcze to szwankuje). Powodzenia w walce i szybkiego usunięcia problemu.
Dążenie do doskonałości.
hej, mechanik zapodał oba moduły od Ciebie i nic. Założył, że jeden z moich modułów jest padnięty (i dwa Twoje też), czyli mamy jeden sprawny, zamienił je miejscami i wyrzuciło błąd na innych cylindrach.
na chwilę obecną szukam kogoś z moich okolic, kto też ma przedlifta, żeby się spotkac i popodmieniac graty- moduły i ewentualnie cewki. Wtedy będzie jasne, czy u mnie coś nie bangla, czy jednak to co innego. i dalej będę w dupie.
na chwilę obecną szukam kogoś z moich okolic, kto też ma przedlifta, żeby się spotkac i popodmieniac graty- moduły i ewentualnie cewki. Wtedy będzie jasne, czy u mnie coś nie bangla, czy jednak to co innego. i dalej będę w dupie.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz
Coś mi się wydaje, że twojego mechanika przerosła A8. Na 120% jestem pewny, że jeden z modułów jest na pewno dobry. U mnie był tylko jeden padnięty. Tak jak Ci powiedziałem podczas spotkania, że moje przypuszczenia padają na inną usterkę. Podczas padniętego modułu nigdy nie wypadają zapłony na jednej głowicy na całej stronie. Po niedzieli będę miał więcej czasu więc mogli byśmy się scyknąć i zrobić podmianki. Jeśli masz pewność, że moje moduły były walnięte w co nie wierzę to zwrócę ci kesz.
Dążenie do doskonałości.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
dobra, jako że piękny, ciepły i słoneczny dzionek, to wybrałem się do mechanika i podmieniliśmy moduły(NOWE), najpierw jeden, potem drugi.
dalej błędy na cylindrach 1,2,3,4, więc temat modułów odpuszczam, to nie to.
dalej nie mam pojęcia CO..... zabieram Ósemę od nich, ciekawe czy zwrócą mi chociaż trochę kasy za swoją 'udaną' naprawę. I wstawiam gdzie indziej.
tutenhamon, jak rozumiem miałeś takie błędy jak u mnie i winny był czujnik położenia wałka rozrządu ?
dalej błędy na cylindrach 1,2,3,4, więc temat modułów odpuszczam, to nie to.
dalej nie mam pojęcia CO..... zabieram Ósemę od nich, ciekawe czy zwrócą mi chociaż trochę kasy za swoją 'udaną' naprawę. I wstawiam gdzie indziej.
tutenhamon, jak rozumiem miałeś takie błędy jak u mnie i winny był czujnik położenia wałka rozrządu ?