![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB ] Głośno w kabinie przy wysokich obrotach
[D2 97 4.2PB ] Głośno w kabinie przy wysokich obrotach
Witam !
Wczoraj sprawdzałem kolejną a8'ke. Z zewnątrz pare pierdół do zrobienia. Zderzak lekko pęknięty, światła kierunkowe źle przymocowane albo nie wiem ( bo lekko pociągnąć to odpadną ) .
To to tam nic. Już byłem podekscytowany do kiedy nie wsiedliśmy do auta. 5 - 6 tys obrotów a w kabinie jak by samolotem lecieć taki świst powietrza. Pierwszy raz się z takim czymś spotykam.
Proszę o pomoc. Co to może być. Koleś z komisu wspominał coś że to ściana grodziowa albo jej brak ? ( W ogóle na początku próbował wmówić że to normalne w tym silniku ... hehe, potem zmienił zdanie ) Coś tam pomurkiwał, jak to pacjent z komisu.
Czy to nie będzie jakiś problem z silnikiem ?
do 3 tys obrotów jest ok, nic nie slychać. Po odpaleniu auto jest bardzo cichutkie, dopiero przy wysokich obrotach. Czort to wie.
Pozdrawiam
Wczoraj sprawdzałem kolejną a8'ke. Z zewnątrz pare pierdół do zrobienia. Zderzak lekko pęknięty, światła kierunkowe źle przymocowane albo nie wiem ( bo lekko pociągnąć to odpadną ) .
To to tam nic. Już byłem podekscytowany do kiedy nie wsiedliśmy do auta. 5 - 6 tys obrotów a w kabinie jak by samolotem lecieć taki świst powietrza. Pierwszy raz się z takim czymś spotykam.
Proszę o pomoc. Co to może być. Koleś z komisu wspominał coś że to ściana grodziowa albo jej brak ? ( W ogóle na początku próbował wmówić że to normalne w tym silniku ... hehe, potem zmienił zdanie ) Coś tam pomurkiwał, jak to pacjent z komisu.
Czy to nie będzie jakiś problem z silnikiem ?
do 3 tys obrotów jest ok, nic nie slychać. Po odpaleniu auto jest bardzo cichutkie, dopiero przy wysokich obrotach. Czort to wie.
Pozdrawiam
Była taka hipoteza... Ale nie wiem jak to się sprawdza ( Jedyne co zauważyłem to że temperatura płynu przez 10 minut nie wyszła ponad 60 stopni, potem niestety zapomniałem zobaczyć czy się dogrzało, myślałem że to może termostat... ale chyba niestety nie ) . Jeśli to wiskoza to raczej będę musiał odpuścić auto.
oj tam juz bez przesady...po kupnie i tak rorzad do wymiany itp...a nowa lozysko wiskozy to koszt ok. 150-200pln. i to oryginal. Dodam ze nie od A8 ale od VW LT w dieslu rok chyba 1997. ale to juz pod inny tematTheBareX pisze:Jeśli to wiskoza to raczej będę musiał odpuścić auto.

to sa pierdy na ktorych mozna zbijac cene i nawet na tym dobrze wysc. A przy wymianie rozrzadu to jedna robota!
Ostatnio zmieniony 02 lut 2014, 14:22 przez CINEK, łącznie zmieniany 1 raz.
to nie jest zwykły napęd...to