[D2 ALL] Tarcze & klocki (przód)
-
- Forum Audi A8
Sorki, tak to jest jak się myśli o czym innym niż pisze...lohr pisze:no tak jak napisałem wyżej Brembo 345 mm tarcza.
Ja Ci odpowiem w taki sposób, mam teraz zaciski 6-cio tłoczkowe, tarcze zimmerman i klocki jakiś tanie za 245 zł. Kupiłem specjalnie takie klocki aby sprawdzić czy można na tym jeździć i powiem Ci że jest super. Chciałem kupić EBC Yellow Stuff ale przy tak dużym zacisku do tej masy nie ma sensu wydawać kasy. Oczywiście, jak byś kilka razy pod rząd na autostradzie z 200 hamował do zero to pewnie klocki powiedziały by papa, ale ja tak nie jeżdżę i sam sobie odpowiedz jakiej sprawności hamulców potrzebujesz.
sebos17 pisze:Sorki, tak to jest jak się myśli o czym innym niż pisze...lohr pisze:no tak jak napisałem wyżej Brembo 345 mm tarcza.
Ja Ci odpowiem w taki sposób, mam teraz zaciski 6-cio tłoczkowe, tarcze zimmerman i klocki jakiś tanie za 245 zł. Kupiłem specjalnie takie klocki aby sprawdzić czy można na tym jeździć i powiem Ci że jest super. Chciałem kupić EBC Yellow Stuff ale przy tak dużym zacisku do tej masy nie ma sensu wydawać kasy. Oczywiście, jak byś kilka razy pod rząd na autostradzie z 200 hamował do zero to pewnie klocki powiedziały by papa, ale ja tak nie jeżdżę i sam sobie odpowiedz jakiej sprawności hamulców potrzebujesz.
Tarcze Zimmermann - oto odpowiedź
Żadne hamulce nie wytrzymają ciągłego pałowania z 200 do zera bo prawda jest taka, że hamulce nie służą do tego, producenci aut nie przewidują takich sytuacji no bo auto nie do tego służy, jak ktoś się chce bawić w takie testy to już musi się zagłębić w temat porządnych modyfikacji
Pozdrawiam
Lewian pisze:Tarcze Zimmermann - oto odpowiedź
Żadne hamulce nie wytrzymają ciągłego pałowania z 200 do zera bo prawda jest taka, że hamulce nie służą do tego, producenci aut nie przewidują takich sytuacji no bo auto nie do tego służy, jak ktoś się chce bawić w takie testy to już musi się zagłębić w temat porządnych modyfikacji
polecam rowniez <okioki> mialem u siebie w A4 2,8 Q. Zimmermann Sport (nawiercane itp) i nigdy nie mialem z nimi problemu,a wolno nie jezdzilem
czekam tylko az sie skoncza hamulce u mnie w A8 i od razu po Zimmermannki lece
to nie jest zwykły napęd...to
Miło nam to czytać, oczywiście jak już zajdzie taka potrzeba zapraszamy serdecznie po super ofertępolecam rowniez <okioki> mialem u siebie w A4 2,8 Q. Zimmermann Sport (nawiercane itp) i nigdy nie mialem z nimi problemu,a wolno nie jezdzilem
czekam tylko az sie skoncza hamulce u mnie w A8 i od razu po Zimmermannki lece
No niestety to Brembo o którym mówisz to nie jest to Brembo, które jest powszechnie stosowane w sportach motorowych. Jest to tylko produkt firmowany przez Brembo ale produkowany przez kogoś innego.ernesto pisze:Skoro polecacie to ja odradzę Brembo. Miałem chrapkę bo marka, renoma i ogólnie. Mondeo 4000km zwichrowane, poszły na reklamacje, wymienili na nowe. Po 400km te nowe też się powichrowały. U ojca też ma brembo wsadzone i zauważyłem ostatnio że z dużej prędkości zaczyna trzepać kierą.
Co nie zmienia jednak faktu, że bez mała jestem w stanie dać uciąć sobie rękę, że winą Twoich problemów nie są tarcze Brembo a niedoświadczony mechanik. Jestem w tej branży już ponad 20 lat także uwierz, że wiem co mówię
Pozdrawiam