części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL] Tarcze & klocki (przód)

Wszystko dotyczące układu hamulcowego.
emdzej
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: emdzej » 04 lis 2013, 23:13

Jakie klocki wybrać? EBC Yellow czy może Red wystarczą? Co sądzicie? Kompletuje zestaw z S8 (zaciski Brembo) do mojej A8.

JanekS13
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: JanekS13 » 05 lis 2013, 11:42

Proponuję Red-a bo są na większe temperatury :)

Ja miałem w Nissanie S13 Redy i byłem mega zadowolony

Przemek21
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Przemek21 » 24 lis 2013, 21:37

Ja mam zalozone tarcze EBC ULTIMAX z przodu i z tylu oraz klocki YELLOW STUFF hamuje niezle nie piszcza ale mocno pyla ale rewelacji nie ma

lohr
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: lohr » 03 lut 2014, 16:36

hymm... a ja zastanawiam się już od dłuższego czasu co wybrac;
ATE tarcze + Red Stuff czy EBC standard (ew. ULTIMAX) + Red Stuff
przód Brembo 345mm
na razie tylko płyn hamulcowy kupiłem ATE SL DOT4 :)

Przemek21
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Przemek21 » 03 lut 2014, 19:56

Jak by co to mój zestaw ,zwrotnice z zaciskami brembo tarcze przód i tył EBC ULTIMAX,
mogę sprzedać. Tarcze mają niecały rok a że klocki YELLOW STUFF są miękkie to w ogóle
się nie zużyły

Awatar użytkownika
sebos17
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sebos17 » 04 lut 2014, 11:35

lohr, masz hamulce brembo na przodzie czy zwykłe zaciski? Jak zwykłe to co nie założysz i tak nie będziesz do końca zadowolony z wydanych pieniędzy...

lohr
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: lohr » 04 lut 2014, 11:55

no tak jak napisałem wyżej Brembo 345 mm tarcza.

MARCINSOBI
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: MARCINSOBI » 04 lut 2014, 14:12

Przemek21 pisze:Jak by co to mój zestaw ,zwrotnice z zaciskami brembo tarcze przód i tył EBC ULTIMAX,
mogę sprzedać. Tarcze mają niecały rok a że klocki YELLOW STUFF są miękkie to w ogóle
się nie zużyły
pisalem ci PW ale nie wiem czy doszlo daj znac
Marcin

Awatar użytkownika
sebos17
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: sebos17 » 05 lut 2014, 12:47

lohr pisze:no tak jak napisałem wyżej Brembo 345 mm tarcza.
Sorki, tak to jest jak się myśli o czym innym niż pisze...

Ja Ci odpowiem w taki sposób, mam teraz zaciski 6-cio tłoczkowe, tarcze zimmerman i klocki jakiś tanie za 245 zł. Kupiłem specjalnie takie klocki aby sprawdzić czy można na tym jeździć i powiem Ci że jest super. Chciałem kupić EBC Yellow Stuff ale przy tak dużym zacisku do tej masy nie ma sensu wydawać kasy. Oczywiście, jak byś kilka razy pod rząd na autostradzie z 200 hamował do zero to pewnie klocki powiedziały by papa, ale ja tak nie jeżdżę i sam sobie odpowiedz jakiej sprawności hamulców potrzebujesz.

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 05 lut 2014, 12:52

sebos17 pisze:
lohr pisze:no tak jak napisałem wyżej Brembo 345 mm tarcza.
Sorki, tak to jest jak się myśli o czym innym niż pisze...

Ja Ci odpowiem w taki sposób, mam teraz zaciski 6-cio tłoczkowe, tarcze zimmerman i klocki jakiś tanie za 245 zł. Kupiłem specjalnie takie klocki aby sprawdzić czy można na tym jeździć i powiem Ci że jest super. Chciałem kupić EBC Yellow Stuff ale przy tak dużym zacisku do tej masy nie ma sensu wydawać kasy. Oczywiście, jak byś kilka razy pod rząd na autostradzie z 200 hamował do zero to pewnie klocki powiedziały by papa, ale ja tak nie jeżdżę i sam sobie odpowiedz jakiej sprawności hamulców potrzebujesz.

Tarcze Zimmermann - oto odpowiedź ;)
Żadne hamulce nie wytrzymają ciągłego pałowania z 200 do zera bo prawda jest taka, że hamulce nie służą do tego, producenci aut nie przewidują takich sytuacji no bo auto nie do tego służy, jak ktoś się chce bawić w takie testy to już musi się zagłębić w temat porządnych modyfikacji ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 05 lut 2014, 22:10

Lewian pisze:Tarcze Zimmermann - oto odpowiedź ;)
Żadne hamulce nie wytrzymają ciągłego pałowania z 200 do zera bo prawda jest taka, że hamulce nie służą do tego, producenci aut nie przewidują takich sytuacji no bo auto nie do tego służy, jak ktoś się chce bawić w takie testy to już musi się zagłębić w temat porządnych modyfikacji ;)
polecam rowniez <okioki> mialem u siebie w A4 2,8 Q. Zimmermann Sport (nawiercane itp) i nigdy nie mialem z nimi problemu,a wolno nie jezdzilem ;)

czekam tylko az sie skoncza hamulce u mnie w A8 i od razu po Zimmermannki lece :D
to nie jest zwykły napęd...to

ernesto

Post autor: ernesto » 06 lut 2014, 05:43

Skoro polecacie to ja odradzę Brembo. Miałem chrapkę bo marka, renoma i ogólnie. Mondeo 4000km zwichrowane, poszły na reklamacje, wymienili na nowe. Po 400km te nowe też się powichrowały. U ojca też ma brembo wsadzone i zauważyłem ostatnio że z dużej prędkości zaczyna trzepać kierą.

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 06 lut 2014, 09:24

polecam rowniez <okioki> mialem u siebie w A4 2,8 Q. Zimmermann Sport (nawiercane itp) i nigdy nie mialem z nimi problemu,a wolno nie jezdzilem ;)

czekam tylko az sie skoncza hamulce u mnie w A8 i od razu po Zimmermannki lece :D
Miło nam to czytać, oczywiście jak już zajdzie taka potrzeba zapraszamy serdecznie po super ofertę ;)
ernesto pisze:Skoro polecacie to ja odradzę Brembo. Miałem chrapkę bo marka, renoma i ogólnie. Mondeo 4000km zwichrowane, poszły na reklamacje, wymienili na nowe. Po 400km te nowe też się powichrowały. U ojca też ma brembo wsadzone i zauważyłem ostatnio że z dużej prędkości zaczyna trzepać kierą.
No niestety to Brembo o którym mówisz to nie jest to Brembo, które jest powszechnie stosowane w sportach motorowych. Jest to tylko produkt firmowany przez Brembo ale produkowany przez kogoś innego.

Co nie zmienia jednak faktu, że bez mała jestem w stanie dać uciąć sobie rękę, że winą Twoich problemów nie są tarcze Brembo a niedoświadczony mechanik. Jestem w tej branży już ponad 20 lat także uwierz, że wiem co mówię :P

Pozdrawiam

Pepeka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pepeka » 06 lut 2014, 12:05

Lewian pisze:No niestety to Brembo o którym mówisz to nie jest to Brembo
<amasz> Podobnież jak zachwalane EBC przy których to w GB pracował brat brandując dostawy z włoskiej SAMKO
Złego diabli nie biorą ...

Gość

Post autor: Gość » 06 lut 2014, 16:15

Moj zestaw zimmi+ferrodo po ułożeniu sie spisuje sie dobrze,żadnego bicia przy hamowaniu z duzych predkości. Ale jak bym chcial z 200 do zera to juz bym montował heble z RS6 bo chyba słabsze nie dadza rady :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl