[D3 ALL] Kompresor zawieszenia - sposób działania
u mnie nie dało się jezdzić tzn. dało na chama tylko opadł na maxa i była piłeczka pingpongowa , także lipaJIMM pisze:da się jeździć bez problemu - nie wolno tylko podnieść samochodu na podnośniku bo wtedy już opadnie tak ,że sie nie da jeździć:(rafalcabrio pisze:czyli nieda sie jezdzic na zepsutym kompresoze ?? ma moze ktos zdjecie jak to wyglada jak opadnie
-
- Super Klubowicz
Nie kombinuj. Kup nowy od A8 D3.
Zadzwoń do ASO i po nr VIN podadzą tobie nr części (kompresor) i taki zamów.
Lepiej na tym wyjdziesz. Oszczędzać też trzeba umieć.
http://allegro.pl/audi-a-8-a-8-kompreso ... 22917.html
http://www.ebay.pl/itm/Audi-A8-compress ... 255ef394f1
Jeżeli na allegrze za 1000 to nie podpucha to naprawdę jest to dobra oferta.
8-)
Zadzwoń do ASO i po nr VIN podadzą tobie nr części (kompresor) i taki zamów.
Lepiej na tym wyjdziesz. Oszczędzać też trzeba umieć.
http://allegro.pl/audi-a-8-a-8-kompreso ... 22917.html
http://www.ebay.pl/itm/Audi-A8-compress ... 255ef394f1
Jeżeli na allegrze za 1000 to nie podpucha to naprawdę jest to dobra oferta.
8-)
te które pokazałeś w linkach to są te same co do mercedesa, mają przełożone przewody pneomatyczne bo jest inny kształt i elektryczny kabel :mrgreen: ale to dalej to samo....nowy w ASO kosztuje sporo drożej :-/bunga bunga pisze:Nie kombinuj. Kup nowy od A8 D3.
ten sam sprzedawca ma kompresory do mercedesa i tuarega.......różnią się niewiele i tylko zewnętrznie i pasują do naszych A8 :-P
-
- Super Klubowicz
Jeżeli chłopak nie ma przygotowania technicznego.
To niech nie kombinuje z przekładkami.
Tylko kupi nowy dedykowany zamiennik do A8 D3.
Podejrzewam, że koszta zbliżone.
1000 zł za nowy kompresor to za(...) cena.
O ile to nie podpucha albo chińskie g(...).
8-)
To niech nie kombinuje z przekładkami.
Tylko kupi nowy dedykowany zamiennik do A8 D3.
Podejrzewam, że koszta zbliżone.
1000 zł za nowy kompresor to za(...) cena.
O ile to nie podpucha albo chińskie g(...).
8-)
Ostatnio zmieniony 15 lis 2013, 21:01 przez bunga bunga, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
Witam.
U mnie w A8 zapalała się zółta kontrolka zawieszenia,czasami również zielona.
Wiedziałem ,że się przegrzewa ,zaryzykowałem-kupiłem z allegro pierścień.
http://allegro.pl/show_item.php?item=3884507974
Po rozebraniu kompresora-tylko dwie śrubki od głowiczki okazało się,za powłoka z nicasilu jest idealna,nowy pierścień miał grubszą ścianke o 0,2mm.
Po założeniu kompresora opuszczeniu lewarka,auto spadło do samego dołu.
Odpaliłem silnik ,mmi na podniesiony i ku mojemu zdiwieniu po około 30-40 sekundach auto było na górze.
Jeźdze tak już od dwóch tygodni,błędów brak,kontrolka ani razu się nie zapaliła.
Czas podnoszenia z automatik na podniesiony około 15-17 sekund.
Kto posiada trochę wiedzy,narzedzia,chociaż nie trzeba specjalistycznych-zrobi to samemu,a jeśli ma do mnie blisko to zapraszam i zrobimy na poczekaniu razem.
Pozdrawiam kolegów.
U mnie w A8 zapalała się zółta kontrolka zawieszenia,czasami również zielona.
Wiedziałem ,że się przegrzewa ,zaryzykowałem-kupiłem z allegro pierścień.
http://allegro.pl/show_item.php?item=3884507974
Po rozebraniu kompresora-tylko dwie śrubki od głowiczki okazało się,za powłoka z nicasilu jest idealna,nowy pierścień miał grubszą ścianke o 0,2mm.
Po założeniu kompresora opuszczeniu lewarka,auto spadło do samego dołu.
Odpaliłem silnik ,mmi na podniesiony i ku mojemu zdiwieniu po około 30-40 sekundach auto było na górze.
Jeźdze tak już od dwóch tygodni,błędów brak,kontrolka ani razu się nie zapaliła.
Czas podnoszenia z automatik na podniesiony około 15-17 sekund.
Kto posiada trochę wiedzy,narzedzia,chociaż nie trzeba specjalistycznych-zrobi to samemu,a jeśli ma do mnie blisko to zapraszam i zrobimy na poczekaniu razem.
Pozdrawiam kolegów.
tom980-Starogard Gdański
Witam,
potwierdzam wypowiedź kolego tom980. Ja wymieniałem u siebie pierścień + cylinderek. ten stary był jednak mocno zużyty (ok. 1mm) i posiadał uszkodzenia od tłoka. Komplety można kupić na allegro. Koszt ok. 600 zł. Wymiana banalna - 2 śruby. Jedyne na co należy zwrócić uwagę to na prawidłowe osadzenie pierścienia w zamku. Kompresor hula od roku bez problemów Pozdrawiam, mgg73
potwierdzam wypowiedź kolego tom980. Ja wymieniałem u siebie pierścień + cylinderek. ten stary był jednak mocno zużyty (ok. 1mm) i posiadał uszkodzenia od tłoka. Komplety można kupić na allegro. Koszt ok. 600 zł. Wymiana banalna - 2 śruby. Jedyne na co należy zwrócić uwagę to na prawidłowe osadzenie pierścienia w zamku. Kompresor hula od roku bez problemów Pozdrawiam, mgg73
mgg73. U mnie cylinderek był jak nowiutki...
Pozatym jeśli zmienia się kompresor na nowy lub regenerowany wszyscy zalecają wymiane filtra powietrza kompresora,ba...zalecana jest również wymiana raz w roku.
Taki filterek kosztuje w serwisie 450 zł,na allegro ktoś sprzdawał za 180....
Ja rozciołem swój filterek i w środku jest papierowy wkład,numer był mercedesowski na nim,pewnie już ktoś zmieniał,może był tańszy dlatego od W220.
Dopasowałem sobie za 20 zł aluminiowy filtr gazu typu TUBA,z jedej strony wyjście fi 10 i z drugiej fi 12 na kapturek,pasowało idealnie...a co do kosztów <hura> 20 zł.
Pozdrawiam wszystkich.
Pozatym jeśli zmienia się kompresor na nowy lub regenerowany wszyscy zalecają wymiane filtra powietrza kompresora,ba...zalecana jest również wymiana raz w roku.
Taki filterek kosztuje w serwisie 450 zł,na allegro ktoś sprzdawał za 180....
Ja rozciołem swój filterek i w środku jest papierowy wkład,numer był mercedesowski na nim,pewnie już ktoś zmieniał,może był tańszy dlatego od W220.
Dopasowałem sobie za 20 zł aluminiowy filtr gazu typu TUBA,z jedej strony wyjście fi 10 i z drugiej fi 12 na kapturek,pasowało idealnie...a co do kosztów <hura> 20 zł.
Pozdrawiam wszystkich.
tom980-Starogard Gdański