![]() |
![]() |
![]() |
[D2 ALL] Tarcze & klocki (przód)
-
- Forum Audi A8
- Marecki
- Super Klubowicz
- Preston81
- Super Klubowicz
ja o zimmermanie sie naczytalem na forum subaru . nissana , i bodajze opla że ludzie w 80% nie są zadowoleni tak samo brembo ale może nie mówili o nawiercanych jak ktoś jest zainteresowany co za problem wpisac w google zimmermann opinie ....?? mnie osobiście to zniechęciło do ich zakupu i kupie Ate - najprawdopodobniej
bądź sobą, wariatów też lubią
-
- Forum Audi A8
Zdziwiacie ludzie na maxa...w zeszłym roku na szybkości z powodu niedostępności niczego innego byłem z obrzydzeniem zmuszony założyć klocki MaxGear i tarcze Textara
- maksymalny low budżet - Okazały się być najlepszym zestawem , nic nie piszczy nic się nie odkleiło, hebel lepszy niż poprzedni org. kto nie dowierza zapraszam na jazdę testową .
- maksymalny low budżet - Okazały się być najlepszym zestawem , nic nie piszczy nic się nie odkleiło, hebel lepszy niż poprzedni org. kto nie dowierza zapraszam na jazdę testową .
Złego diabli nie biorą ...
-
- Forum Audi A8
preston81 pisze:ja o zimmermanie sie naczytalem na forum subaru . nissana , i bodajze opla że ludzie w 80% nie są zadowoleni tak samo brembo ale może nie mówili o nawiercanych jak ktoś jest zainteresowany co za problem wpisac w google zimmermann opinie ....?? mnie osobiście to zniechęciło do ich zakupu i kupie Ate - najprawdopodobniej
Zawsze na temat każdego produktu znajdziesz negatywne opinie, nie ma ideałów

Jeśli chodzi o ATE to przy odrobinie szczęścia trafisz właśnie na Zimmermanna w pudełku w innym wypadku Włochy, Hiszpania, Czechy, Chiny lub Polska.
Pozdrawiam
- Preston81
- Super Klubowicz
tyle opinii co nabywców i userów , co do pierwszego montazu w audi czytałem że ate idzie na 1 montaż , zreszta wystarczy wpisac w google
a co do jakosci zimmermana na hasło "hamulce zimmermann opinie" kazdy link na 1 stronie jaki sie wyświetla w google tj forum BMW , VW , i racing forum i inne
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=37587
http://forum.vw-passat.pl/threads/88626 ... rmann-lipa
http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=39219
więcej wklejac nie będe wkleiłem pierwsze i każde z tych forum wręcz nie poleca zimmermanna i nie sadze by porshe wkładało takie hamulce
nie chce tu wywyższać innych marek ale mnie to osobiscie zniecheciło , bo jak by były dobre to chyba nikt nie miał by żadnego interesu w tym by kłamać , z kolei jak zapytałem o zimmermanna w sklepach to jednogłośnie mówili lepiej nie eksperymentować i wziąść sprawdzone dobre
co do podróbek nie wiem myślę że wszystko może dziś być podrobione w tym tymbardziej zimmerman lecący do porshe:) w co szczerze wątpię
a co do jakosci zimmermana na hasło "hamulce zimmermann opinie" kazdy link na 1 stronie jaki sie wyświetla w google tj forum BMW , VW , i racing forum i inne
więcej wklejac nie będe wkleiłem pierwsze i każde z tych forum wręcz nie poleca zimmermanna i nie sadze by porshe wkładało takie hamulce

nie chce tu wywyższać innych marek ale mnie to osobiscie zniecheciło , bo jak by były dobre to chyba nikt nie miał by żadnego interesu w tym by kłamać , z kolei jak zapytałem o zimmermanna w sklepach to jednogłośnie mówili lepiej nie eksperymentować i wziąść sprawdzone dobre
co do podróbek nie wiem myślę że wszystko może dziś być podrobione w tym tymbardziej zimmerman lecący do porshe:) w co szczerze wątpię
-
- Forum Audi A8
preston81 pisze:tyle opinii co nabywców i userów , co do pierwszego montazu w audi czytałem że ate idzie na 1 montaż , zreszta wystarczy wpisac w google
więcej wklejac nie będe wkleiłem pierwsze i każde z tych forum wręcz nie poleca zimmermanna i nie sadze by porshe wkładało takie hamulce![]()
Temat wałkowany wiele razy ale nie zaszkodzi powtórzyć

Od 20 lat specjalizujemy się w hamulcach i testowaliśmy już wszystko co się da także opinie opieram na doświadczeniu

Pozdrawiam
- Preston81
- Super Klubowicz
wziąłem to pod uwagę - Wasze doświadczenie , ate nie idzie na pierwszy montaż ok rozumiem
ale zimermann nie bez powodu chyba ma takie opinie ?
ale o brembo tez sie naczytałem od zawsze myślałem ze brembo to górna półka lecz tez jest sporo negatywów
dodam że w tej dyskusji nie trzymam żadnej ze stron opisuje tylko to co wyczytałem bo np zimmerman sport bardzo mi sie podobają wizualnie lecz to co piszą odstrasza i rozumiem jak by to był 1 negatyw na 10 to ok zdaża się ale nie 8/10
a co do 1 montażu porsche i audi dowiem sie niebawem co tam jest wkładane jako nowe
ale o brembo tez sie naczytałem od zawsze myślałem ze brembo to górna półka lecz tez jest sporo negatywów
dodam że w tej dyskusji nie trzymam żadnej ze stron opisuje tylko to co wyczytałem bo np zimmerman sport bardzo mi sie podobają wizualnie lecz to co piszą odstrasza i rozumiem jak by to był 1 negatyw na 10 to ok zdaża się ale nie 8/10
a co do 1 montażu porsche i audi dowiem sie niebawem co tam jest wkładane jako nowe
-
- Forum Audi A8
To brembo oferowane nam w hurtowniach/sklepach to nie to samo brembo które jest znane ze sportów motorowych np, nie wiem jak to wygląda na dzień dzisiejszy ale jeszcze jakiś rok temu tarcze dla Brembo w dużym stopniu produkował Mikodapreston81 pisze:wziąłem to pod uwagę - Wasze doświadczenie , ate nie idzie na pierwszy montaż ok rozumiem

Temat hamulców to temat rzeka, 90 % osób narzekających na hamulce, nie ważne czy to na Boscha czy ATE czy Zimmermann czy jeszcze co innego powinni zacząć od zmiany mechanika

Pozdrawiam
- Preston81
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
To nie są mitypreston81 pisze:a po zmianie hebli jak jest z tym docieraniem? powinno sie je oszczędzac na początku jeśli tak to ile km trzebaby przejechac i w jakis sposób bo krążą mity i legendy nt tzw docierania nowego zestawu??

Tak w skrócie o ile w sprawie tarcz jest wielu "mędrców" mówiących o tym, że tam się nic nie utwardza, nic nie hartuje i zawsze i tak będą próbowali wyciągnąć swoją niczym nie popartą teorię na wierzch o tyle jeśli chodzi o klocki to sprawa jest śmiesznie prosta, mieszanka cierna zawiera środek spajający którym na dzień dzisiejszy najczęściej jest żywica, delikatne obchodzenie się na początku z klockiem i nie przegrzewanie go powoduje, że żywica stopniowo rozchodzi się po mieszance i utwardza ją na całej powierzchni równomiernie, natomiast jeśli przegrzejemy klocek na początku to w mieszance pojawią się spieki które to potem powodują piszczenie, osłabione hamowanie i niszczenie tarcz.
To jest właśnie ten prawdziwy powód tych problemów a nie jak wielu pisze zbyt miękki lub zbyt twardy klocek

Pozdrawiam
- Flash
- Forum Audi A8
Wtrącę tu swoje dwa grosze. Trzy lata temu założyłem kompletne hamulce od zimmermana do mojego 2,0 litrowego pastucha. Autem na codzień dojeżdżam do pracy, i tylko czasem zdarzy się jechać gdzieś dalej. Na dzień dzisiejszy ponad 50tkm i złego słowa nie powiem na temat hamulców tego producenta. Wszystko jest wręcz wyśmienicie, żadnych pisków, nadmiernego pylenia i tym podobnych historii. Myślę że 90tkm powinny wytrzymać. Jak już przyjdzie czas na wymianę hebla w S8 to też wybiorę Zimmermana pomimo iż obecne na aucie Ate nie budzą większych zastrzeżeń.
-
- Forum Audi A8
Podejrzewam, że teraz ciężko będzie Ci już na tarczach odczytać jakiej były produkcji ale prawdopodobieństwo jest na prawdę duże, że właśnie ZimmermannaFlash pisze:Wtrącę tu swoje dwa grosze. Trzy lata temu założyłem kompletne hamulce od zimmermana do mojego 2,0 litrowego pastucha. Autem na codzień dojeżdżam do pracy, i tylko czasem zdarzy się jechać gdzieś dalej. Na dzień dzisiejszy ponad 50tkm i złego słowa nie powiem na temat hamulców tego producenta. Wszystko jest wręcz wyśmienicie, żadnych pisków, nadmiernego pylenia i tym podobnych historii. Myślę że 90tkm powinny wytrzymać. Jak już przyjdzie czas na wymianę hebla w S8 to też wybiorę Zimmermana pomimo iż obecne na aucie Ate nie budzą większych zastrzeżeń.

Zwracamy uwagę na każdy komplet sprzedawanych ATE jakiej produkcji są tarcze i w przypadku dużych tarcz, szczególnie właśnie Audi, BMW czy mercedes to 95% są właśnie produkcji Zimmermanna.
Pozdrawiam