części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

[D2 ALL] Tarcze & klocki (przód)

Wszystko dotyczące układu hamulcowego.
Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 06 lut 2014, 17:38

ja namierzylem zestaw tarcze ate 323mm 233zł /szt + klocki (8 szt) 249 zł taniej nie znalazłem
bądź sobą, wariatów też lubią

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 07 lut 2014, 12:37

preston81 pisze:ja namierzylem zestaw tarcze ate 323mm 233zł /szt + klocki (8 szt) 249 zł taniej nie znalazłem
ATE to jednak nie Zimmermann ;) Warto dołożyć parę groszy, kupić coś porządnego i mieć spokój, koledzy potwierdzą ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marecki
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Marecki » 07 lut 2014, 13:36

Lewian pisze:koledzy potwierdzą ;)
w 100% racja.

Awatar użytkownika
TheBareX
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: TheBareX » 09 lut 2014, 18:42

Jak to w końcu jest z tymi klockami i tarczami do a8. Wszystko piszczy ?
Kto nie próbuje, ten nie zyskuje :)

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 09 lut 2014, 19:01

ja o zimmermanie sie naczytalem na forum subaru . nissana , i bodajze opla że ludzie w 80% nie są zadowoleni tak samo brembo ale może nie mówili o nawiercanych jak ktoś jest zainteresowany co za problem wpisac w google zimmermann opinie ....?? mnie osobiście to zniechęciło do ich zakupu i kupie Ate - najprawdopodobniej

Pepeka
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Pepeka » 09 lut 2014, 20:06

Zdziwiacie ludzie na maxa...w zeszłym roku na szybkości z powodu niedostępności niczego innego byłem z obrzydzeniem zmuszony założyć klocki MaxGear i tarcze Textara
- maksymalny low budżet - Okazały się być najlepszym zestawem , nic nie piszczy nic się nie odkleiło, hebel lepszy niż poprzedni org. kto nie dowierza zapraszam na jazdę testową .
Złego diabli nie biorą ...

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 09 lut 2014, 20:15

preston81 pisze:ja o zimmermanie sie naczytalem na forum subaru . nissana , i bodajze opla że ludzie w 80% nie są zadowoleni tak samo brembo ale może nie mówili o nawiercanych jak ktoś jest zainteresowany co za problem wpisac w google zimmermann opinie ....?? mnie osobiście to zniechęciło do ich zakupu i kupie Ate - najprawdopodobniej

Zawsze na temat każdego produktu znajdziesz negatywne opinie, nie ma ideałów ;) Jednakże skoro Audi, BMW, Porsche, Mercedes i kilka innych marek biorą Zimmermanna na pierwszy montaż to chyba już o czymś świadczy :P
Jeśli chodzi o ATE to przy odrobinie szczęścia trafisz właśnie na Zimmermanna w pudełku w innym wypadku Włochy, Hiszpania, Czechy, Chiny lub Polska.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 09 lut 2014, 20:43

tyle opinii co nabywców i userów , co do pierwszego montazu w audi czytałem że ate idzie na 1 montaż , zreszta wystarczy wpisac w google
a co do jakosci zimmermana na hasło "hamulce zimmermann opinie" kazdy link na 1 stronie jaki sie wyświetla w google tj forum BMW , VW , i racing forum i inne

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=37587

http://forum.vw-passat.pl/threads/88626 ... rmann-lipa

http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=39219

więcej wklejac nie będe wkleiłem pierwsze i każde z tych forum wręcz nie poleca zimmermanna i nie sadze by porshe wkładało takie hamulce :)

nie chce tu wywyższać innych marek ale mnie to osobiscie zniecheciło , bo jak by były dobre to chyba nikt nie miał by żadnego interesu w tym by kłamać , z kolei jak zapytałem o zimmermanna w sklepach to jednogłośnie mówili lepiej nie eksperymentować i wziąść sprawdzone dobre

co do podróbek nie wiem myślę że wszystko może dziś być podrobione w tym tymbardziej zimmerman lecący do porshe:) w co szczerze wątpię

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 09 lut 2014, 20:47

preston81 pisze:tyle opinii co nabywców i userów , co do pierwszego montazu w audi czytałem że ate idzie na 1 montaż , zreszta wystarczy wpisac w google
a co do jakosci zimmermana na hasło "hamulce zimmermann opinie" kazdy link na 1 stronie jaki sie wyświetla w google tj forum BMW , VW , i racing forum i inne

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=37587

http://forum.vw-passat.pl/threads/88626 ... rmann-lipa

http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=39219

więcej wklejac nie będe wkleiłem pierwsze i każde z tych forum wręcz nie poleca zimmermanna i nie sadze by porshe wkładało takie hamulce :)

nie chce tu wywyższać innych marek ale mnie to osobiscie zniecheciło , bo jak by były dobre to chyba nikt nie miał by żadnego interesu w tym by kłamać , z kolei jak zapytałem o zimmermanna w sklepach to jednogłośnie mówili lepiej nie eksperymentować i wziąść sprawdzone dobre

co do podróbek nie wiem myślę że wszystko może dziś być podrobione w tym tymbardziej zimmerman lecący do porshe:) w co szczerze wątpię

Temat wałkowany wiele razy ale nie zaszkodzi powtórzyć ;) ATE nie dostarcza dla nikogo na pierwszy montaż ponieważ nie produkuje ani tarcz ani klocków także to niemożliwe :P

Od 20 lat specjalizujemy się w hamulcach i testowaliśmy już wszystko co się da także opinie opieram na doświadczeniu ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 09 lut 2014, 20:54

wziąłem to pod uwagę - Wasze doświadczenie , ate nie idzie na pierwszy montaż ok rozumiem

ale zimermann nie bez powodu chyba ma takie opinie ?

ale o brembo tez sie naczytałem od zawsze myślałem ze brembo to górna półka lecz tez jest sporo negatywów

dodam że w tej dyskusji nie trzymam żadnej ze stron opisuje tylko to co wyczytałem bo np zimmerman sport bardzo mi sie podobają wizualnie lecz to co piszą odstrasza i rozumiem jak by to był 1 negatyw na 10 to ok zdaża się ale nie 8/10

a co do 1 montażu porsche i audi dowiem sie niebawem co tam jest wkładane jako nowe

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 09 lut 2014, 21:00

preston81 pisze:wziąłem to pod uwagę - Wasze doświadczenie , ate nie idzie na pierwszy montaż ok rozumiem

ale zimermann nie bez powodu chyba ma takie opinie ?

ale o brembo tez sie naczytałem od zawsze myślałem ze brembo to górna półka lecz tez jest sporo negatywów

dodam że w tej dyskusji nie trzymam żadnej ze stron opisuje tylko to co wyczytałem bo np zimmerman sport bardzo mi sie podobają wizualnie lecz to co piszą odstrasza i rozumiem jak by to był 1 negatyw na 10 to ok zdaża się ale nie 8/10

a co do 1 montażu porsche i audi dowiem sie niebawem co tam jest wkładane jako nowe
To brembo oferowane nam w hurtowniach/sklepach to nie to samo brembo które jest znane ze sportów motorowych np, nie wiem jak to wygląda na dzień dzisiejszy ale jeszcze jakiś rok temu tarcze dla Brembo w dużym stopniu produkował Mikoda ;)

Temat hamulców to temat rzeka, 90 % osób narzekających na hamulce, nie ważne czy to na Boscha czy ATE czy Zimmermann czy jeszcze co innego powinni zacząć od zmiany mechanika ;) W Polsce niestety nadal na 100 mechaników maksymalnie pięciu ma pojęcie jak powinna wyglądać wymiana tarcz czy klocków.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 09 lut 2014, 21:22

a po zmianie hebli jak jest z tym docieraniem? powinno sie je oszczędzac na początku jeśli tak to ile km trzebaby przejechac i w jakis sposób bo krążą mity i legendy nt tzw docierania nowego zestawu??

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 09 lut 2014, 21:30

preston81 pisze:a po zmianie hebli jak jest z tym docieraniem? powinno sie je oszczędzac na początku jeśli tak to ile km trzebaby przejechac i w jakis sposób bo krążą mity i legendy nt tzw docierania nowego zestawu??
To nie są mity ;) Polecam przestudiować ten i inne podobne wątki w celu uzyskania odpowiedzi na wiele podstawowych pytań.

Tak w skrócie o ile w sprawie tarcz jest wielu "mędrców" mówiących o tym, że tam się nic nie utwardza, nic nie hartuje i zawsze i tak będą próbowali wyciągnąć swoją niczym nie popartą teorię na wierzch o tyle jeśli chodzi o klocki to sprawa jest śmiesznie prosta, mieszanka cierna zawiera środek spajający którym na dzień dzisiejszy najczęściej jest żywica, delikatne obchodzenie się na początku z klockiem i nie przegrzewanie go powoduje, że żywica stopniowo rozchodzi się po mieszance i utwardza ją na całej powierzchni równomiernie, natomiast jeśli przegrzejemy klocek na początku to w mieszance pojawią się spieki które to potem powodują piszczenie, osłabione hamowanie i niszczenie tarcz.

To jest właśnie ten prawdziwy powód tych problemów a nie jak wielu pisze zbyt miękki lub zbyt twardy klocek ;)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Flash
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Flash » 09 lut 2014, 21:39

Wtrącę tu swoje dwa grosze. Trzy lata temu założyłem kompletne hamulce od zimmermana do mojego 2,0 litrowego pastucha. Autem na codzień dojeżdżam do pracy, i tylko czasem zdarzy się jechać gdzieś dalej. Na dzień dzisiejszy ponad 50tkm i złego słowa nie powiem na temat hamulców tego producenta. Wszystko jest wręcz wyśmienicie, żadnych pisków, nadmiernego pylenia i tym podobnych historii. Myślę że 90tkm powinny wytrzymać. Jak już przyjdzie czas na wymianę hebla w S8 to też wybiorę Zimmermana pomimo iż obecne na aucie Ate nie budzą większych zastrzeżeń.

Lewian
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Lewian » 09 lut 2014, 21:48

Flash pisze:Wtrącę tu swoje dwa grosze. Trzy lata temu założyłem kompletne hamulce od zimmermana do mojego 2,0 litrowego pastucha. Autem na codzień dojeżdżam do pracy, i tylko czasem zdarzy się jechać gdzieś dalej. Na dzień dzisiejszy ponad 50tkm i złego słowa nie powiem na temat hamulców tego producenta. Wszystko jest wręcz wyśmienicie, żadnych pisków, nadmiernego pylenia i tym podobnych historii. Myślę że 90tkm powinny wytrzymać. Jak już przyjdzie czas na wymianę hebla w S8 to też wybiorę Zimmermana pomimo iż obecne na aucie Ate nie budzą większych zastrzeżeń.
Podejrzewam, że teraz ciężko będzie Ci już na tarczach odczytać jakiej były produkcji ale prawdopodobieństwo jest na prawdę duże, że właśnie Zimmermanna ;)

Zwracamy uwagę na każdy komplet sprzedawanych ATE jakiej produkcji są tarcze i w przypadku dużych tarcz, szczególnie właśnie Audi, BMW czy mercedes to 95% są właśnie produkcji Zimmermanna.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl