części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audi A8 D2 pytania!?

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
salaj11
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: salaj11 » 21 mar 2010, 02:07

Juz mam doś czytania za 2,5 tdi to złomy i tam na poczatku czytałem ze ktos wypowiadał sie w kwesti 2,5 tds ze lipa, gówno prawda miałem w e39 z przebiegiem 180 tyś powiem bajka przez dwa lata butowania i latania bokami nic nie poszło zero wycieków no ni ta praca silnika tych 6 cylindrów w rzędzie po prostu miodek jak kogoś wiozłem co miał pojęcie to się dziwił ze tak cicho i tak przyjemnie kilka razy droga na chorwacje cały czas 200 km/h i nic mu nie było.

dobra teraz na temat -koszta
ja mam w manualu bo niechciałem sie bawidz z naprawami automatu bo jak jedzie to jest git ale jak sie zesra to kaplica naprawy zaczynają sie od min. 2000 zł pomija jakieś pierdoły - przerabiany temat u znajomych no i spalanie wieksze min 1l

mam bez quatro bo znowu 1l wiecej i wolniej sie rozpedza wręcz automat zamula w poruwnani tych samych jednostek np. 2,5

a jeśli chodzi o silnik ja jestem zadowolony, nie jest to cud techniki ale jakoś idzie tylko trzeba trafić a najlepiej to z mechnikiem ogladac co ma pojęcie - mi wiecej jak 11l to nie pali czasem nawet 10l jesli nie ma duzych korków
i teraz prosta kalkulacja jak miałem wydac od 4tyś do 6 tyś za same LPG to za te pieniądze wole sobie zrobic remont silnika TDI- oczywiście bez obrazy dla kolegów

Qwer
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Qwer » 22 mar 2010, 11:20

salaj11, spokojnie kazdy miał jakąś tam styczność i opisuje swoje odczucia moze widocznie mieli pecha i felerne bryki .

No wiec wracając do tematu pierwotnego na samym poczatku mowilem ze interesuje mnie TDI aczkolwiek po dokładnym przeanalizowaniu i waszych wypowiedziach przekonałem się do beny + lpg 2.8 co do skrzyni czy bedzie manual czy automat okaze się przy szukaniu i kupnie auta tzn. jak wpadnie mi fajne auto w automacie bedzie automat aa jak manual to manual.

Powiedzcie mi jeszcze jedno od ktorego roku D2 wychodziło z nawigacja ?

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 22 mar 2010, 12:24

Qwer pisze: Powiedzcie mi jeszcze jedno od ktorego roku D2 wychodziło z nawigacja ?
chodzi Ci pewnie o dużą navi w konsoli środkowej nie małą na Fis-ie??
jeśli tak to z tego co się orientuję to na przełomie liftu 98/99r. Czyli można spotkać jeszcze przedliftowe już z dużą navi. a tak to obligo po 99' juz wszystkie poliftowe miały.

Qwer
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Qwer » 22 mar 2010, 12:32

Nie wiem jaka jest jaka ale chodzi mi o tę:
Obrazek

Awatar użytkownika
salaj11
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: salaj11 » 22 mar 2010, 12:56

Takiego pomieszania kolorów to ja jeszcze nie widziałem, jasny z beżem to tak ale z czarnym to nie.
Tak to jest duże navi plus

Qwer
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Qwer » 22 mar 2010, 13:14

salaj11, No widzisz aa jednak to możliwe :)

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 22 mar 2010, 19:21

Qwer pisze:Nie wiem jaka jest jaka ale chodzi mi o tę:
[url=http://iv.pl/images/47886116426177320708_thumb.jpg]Obrazek[/URL]
to jest DUŻA navi
a małą masz na zegarach na Fis-ie.

Qwer
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Qwer » 23 mar 2010, 22:17

No wiec nic innego juz mi nie pozostalo tylko Podziekowac wszytkim za udzielanie sie w tym temacie cenne uwagi i wskazowki Dzieki wielkie :)

przemoR888
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: przemoR888 » 24 mar 2010, 18:09

AMSTAFF pisze:Qwer napisał/a:
Nie wiem jaka jest jaka ale chodzi mi o tę:
Obrazek

to jest DUŻA navi
a małą masz na zegarach na Fis-ie.
To jest średnia :mrgreen: mała jest w liczniku a duża to taka http://media.photobucket.com/image/navi ... ead/in.jpg

AMSTAFF

Post autor: AMSTAFF » 27 mar 2010, 23:57

To jest średnia mała jest w liczniku a duża to taka http://media.photobucket....enishead/in.jpg
to przecież taka sama o którą pytał Qwer

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl