Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 05 3.2FSI ] Zmiana z BOSE na BANG & OLUFSEN

Dokładane DVD, tunery TV, radia CB, nawigacje GPS, moduły do telefonów GSM, videorejestratory, przeróbki elektryki i elektroniki zmieniające funkcjonalność auta, nowe gadżety.
arektoporski
Forum Audi A8
Forum Audi A8
Moje auto: A8 D4
Rocznik: 2014
Silnik: V6 3.0 TDI
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel
Imię: Arek

[D3 05 3.2FSI ] Zmiana z BOSE na BANG & OLUFSEN

Post autor: arektoporski » 24 lut 2014, 21:35

Witam jak w opisie , jestem po zmianie z systemu BOSE na BANG & OLUFSEN wiec jak ktos ma pytania to zapraszam do rozmowy , dodam ze nie byl to trudny retrofit :D

moj meil

arektoporski@gmail.com
Moj Retrofit :)

Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka :) ,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN

ROBIE
RSE DVD

PLAN
szukam podpowiedzi , co jeszcze moge zrobic ?

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 24 lut 2014, 23:53

Napisz moze tutaj, ile z tym roboty, czy na te wysuwane tweetery jest fabryczne miejsce, jaki koszt przerobki pomijajac wyjety B&O z innej A8.

arektoporski
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arektoporski » 25 lut 2014, 17:22

roboty nie jest za wiele ( jak dla mnie ) generalnie rozebrac trzeba prawie cale auto :) aby pociagnac kable , sama wymiana to pestka a pozatym na wszystkie nowe glosniki banga sa miejsca po bose pasuja idealnie , koszt oprucz banga to tak naprawde kilka kostek pod glosniki oprucz tego mozna kupic tylna polke pod banga i dwie przednie tapicerki , reszta to kwestja wlasnej pracy a potem wizyta w ASO na zdjecie CP i po klopocie :)

Tylna klapa el. ,Dociagi ,Tylne drzwi rolety el. ,Hak holowniczy ,Webasto T90 ,TPMS ,Kierownica F1 (lopatki) ,Brama garazowa ,Kamera Cofania ,TV ,AMI ,Asystent Pasa ,Lodowka :) ,Zderzak S8 po lifcie ,Asystent Toru Jazdy, zmiana BOSE na BANG&OLUFSEN

ROBIE
RSE DVD

PLAN

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 25 lut 2014, 20:29

Piszesz o kladzeniu kabli, te z bose nie podejda?

Awatar użytkownika
orkaskawina
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2008
Silnik: W12 6.0
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Krzysztof

Post autor: orkaskawina » 25 lut 2014, 20:58

Szacun :D może kiedyś się podejmę, przydał by się opis do działu zrób to sam. <brawo2> <brawo2> <brawo2>
Odis Ellsa 5.3 baza 2016
http://chomikuj.pl/orkaskawina
VCDS , ODIS-s -e

arektoporski
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arektoporski » 26 lut 2014, 17:27

te z bose mozna wykorzystac ale tak czy inaczej bedziesz musial ciagnac po siedem kabli z lewej i prawej strony i przerobic wiazke tylnej polki , kable trzeba ciagnac z racji tego ze w bang-u kazdy glosnik ma wlasne zasilanie i dodatkowo pod silniczki zeby sie wysuwalu :)

ROBIE
RSE DVD

PLAN

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 26 lut 2014, 19:39

A jaka roznica jest w odsluchu, bo troche roboty jest i czy gra warta zachodu :)

arektoporski
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arektoporski » 26 lut 2014, 19:48

na to pytanie kazdy musi odpowiedziec sobie sam , jak dla mnie roznica jest duza :) juz przy pierwszym utworze slyszalem roznica , glebia dzwieku i jak by tego dzwieku bylo wiecej , kurde ciezko tak opisac :) to musi byc decyzja kazdego z osobna , warto czy nie ... ale tak sobie mysle nie bez przyczyny bang&olufsen jest jednym z najlepszych producentow audio i nie bez przyczyny kosztuje majayek :)

ROBIE
RSE DVD

PLAN

Awatar użytkownika
olimpus104
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: olimpus104 » 27 lut 2014, 19:02

Korton pisze:A jaka roznica jest w odsluchu, bo troche roboty jest i czy gra warta zachodu :)
Powiem tak różnica kolosalna w cenie i brzmieniu. poczytaj <hihi>

http://caraudio.auto-swiat.pl/1-audio-z ... 00-zl-test
Audi A8 D3Quattro 3.0 TDI Sport
Audi A6 C6 2.0TDI S line
http://www.a8team.pl/a6-c6-s-line-vt8865.htm

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 27 lut 2014, 20:28

Tak pytalem, bo jak to zazwyczaj jest - im w wyzsza polke sprzetowa uderzamy tym coraz mniej dostajemy za coraz wieksza kase. Czy to w audio, czy w komputerach, czy TV. Wydajac 2x wiecej od najtanszego zestawu dostajemy powiedzmy 2x wiecej, ale im wieksza cena tym roznica coraz mniejsza. Podejrzewam, ze tak i jest w przypadku zwyklego audio w audi, bose i na koniec B&O.

arektoporski
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: arektoporski » 27 lut 2014, 20:42

dzwiek bang-a jest napewno lepszy , wiem bo widze roznice a poza tym sama budowa glosnika jesy inna w bose masz poprostu glosnik a w bang-u jest juz ztobiona skrzynia a vo za tym idzie na pewno bass jest bardziej gleboki , mysle ze ogulna budowa glosnikow bang jest bardziej zawaansowana , no i samo to ze przednie glosniki sie wysuwaja a co za tym idzie dzwirk jesy skoerowany do ciebie a nke w szybe przednia :) a zreszta to sprawa kadego z osobna a temat mial byc poswiecony pomocy w zamontowaniu systemu :) wiec konkretne pytania i odpowiedzi :)

ROBIE
RSE DVD

PLAN

Rabol
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Rabol » 18 lip 2014, 08:22

Miałem okazję słuchać nagłośnienie B&O montowane w A8. Jakość dźwięku dużo lepsza niż BOSE jak dla mnie.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 18 lip 2014, 16:06

Też słuchał B&O i wg. mnie dla audiofila może być ok chociaż nie wiem czy dla takich wymagających uszu nie będzie i tak za słaby natomiast dla takich użytkowników jak ja którzy częściej słuchają wydechu niż muzyki B&O szału nie robi ;)

Poza tym wydaje mi się, że zakres przeróbek z BOSE na B&O przy zachowaniu oryginału jest na tyle drogi, że można się pokusić o oddanie fury specjalistom od systemów CarAudio i oni za podobną kwotę zrobią coś co będzie łeb urywać i rwać suty :D
FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
PABLO200
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: PABLO200 » 18 lip 2014, 18:05

Mieliśmy jednego klienta prosił o ceramikę oraz b&o
55 tys czy było warto ?

Korton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Korton » 18 lip 2014, 20:57

PABLO200 pisze:Mieliśmy jednego klienta prosił o ceramikę oraz b&o
55 tys czy było warto ?
Co to jest ceramika w kontekscie caraudio?

BTW: Wg mnie BOSE na tyle dobrze gra, ze nie odczuwam jakiegos niedosytu. We wszystkich poprzednich autach poprawialem audio, w A8 z BOSE nie widze takiej potrzeby.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl