[D3 ALL ] Elektryczne zamykanie klapy
pebo, a cholerka wie u JIMMa tyle czasu chodziło i nic się nie działo to raczej się nie różni wpinamy pod moduł komfortu kodujemy i chodzi
Dzisiaj akurat wszystkie graty zamówiłem wraz z siłownikami itd. W poniedziałek ma być u mnie wszystko bo dopiero silnik dotrze Jutro mają przyjść siłowniki, tez jutro max piątek przycisk ramka, wtyczki, a w poniedziałek silnik, kabel z bezpiecznikiem kupiony i trochę kabli z wiązki leży czeka więc w przyszły weekend już powinno wszystko działać bo dopiero pod koniec tyg będę miał dostęp do VCDSa
Dzisiaj akurat wszystkie graty zamówiłem wraz z siłownikami itd. W poniedziałek ma być u mnie wszystko bo dopiero silnik dotrze Jutro mają przyjść siłowniki, tez jutro max piątek przycisk ramka, wtyczki, a w poniedziałek silnik, kabel z bezpiecznikiem kupiony i trochę kabli z wiązki leży czeka więc w przyszły weekend już powinno wszystko działać bo dopiero pod koniec tyg będę miał dostęp do VCDSa
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
I mnie wydawało się że nie, ale niedawno zamawiałem moduł komfortu dla siebie bo wydaje mi się, że mój dostał głupawki i ze sklepu zadzwonił facet z pytaniem czy wiem co kupiłem, bo do audi są takie części z różnymi oznaczeniami. Po rozmowie stwierdził, że ok, jakieś tam pojęcie mam, ale zapytał, czy w aucie jest elektrycznie otwierana/zamykana klapa - stąd moje zdziwienie.Lukas134 pisze:pebo, a cholerka wie u JIMMa tyle czasu chodziło i nic się nie działo to raczej się nie różni wpinamy pod moduł komfortu kodujemy i chodzi
Bądź dobry jak chleb.
pebo, aha. cholera wie u JIMMa jakoś to hulało mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze bo już graty w drodze
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
pebo, a co tam może być innego ?? tu wpinasz się pod dociąganie klapy i koniec
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Moduły komfortu w A8 owszem są różne, ale ich różnica wynika całkiem z innego powodu i nie wynika ze sterowania zamykaniem klapy !!! Jeżeli masz uszkodzony lub z jakiegoś powodu do wymiany moduł komfortu - kupujesz po numerach do swojego modelu (taki , jaki był fabrycznie) Sposób zamykania klapy nie ma tu najmniejszego znaczenia.
Przy okazji zakupów polecam kupić bezpiecznik blaszkowy do zamontowania w skrzynce elektrycznej lub kabelki z pinami do skrzynki bezpieczników
Przy okazji zakupów polecam kupić bezpiecznik blaszkowy do zamontowania w skrzynce elektrycznej lub kabelki z pinami do skrzynki bezpieczników
mario_555, a nie wystarczy zwykły kabelek z bezpiecznikiem ??
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
oczywiście, że wystarczy ale takie "druciarstwo" w A8 ?Lukas134 pisze:mario_555, a nie wystarczy zwykły kabelek z bezpiecznikiem ??
Kup bezpiecznik blaszkowy za kilkanaście zł. i zamontuj "fabrycznie".
W skrzynce nad aku masz wolne sekcje - tam jest oryginalnie podpięty silnik klapy , obok też jest pionowa listwa z bezpiecznikami
Zakładam, że silnik przyjdzie z kostką podłączeniową ? Dwa kable powinny mieć oczka, jeden do masy a drugi na stały + właśnie pod bezpiecznik blaszkowy
mario_555, no nie wiem sugeruje się opisem montażu JIMMa
Tzn zamówiłem cały komplet silnik, włącznik, ramkę, oraz wtyczki włącznika i silnika
a nie masz żadnego foto gdzie dokładnie to założyć ten bezpiecznik??
Bo widzę tak piszesz to też dokładałeś to do siebie ??
Tzn zamówiłem cały komplet silnik, włącznik, ramkę, oraz wtyczki włącznika i silnika
a nie masz żadnego foto gdzie dokładnie to założyć ten bezpiecznik??
Bo widzę tak piszesz to też dokładałeś to do siebie ??
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
mario_555, oki :-) dziekuje slicznie czyli zrobie w skrzyneczce na bezpieczniku blaszkowym jednak bo bezpiecznik kupie w sklepie i bedzie ladniej :-) kabli z pinami nie chce mi sie latac szukac :-)
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
mario_555, już wszystko obejrzałem itd masz racje jest miejsce wszystko będzie jak oryginał ) tylko masę normalnie przykręcałeś do aku czy też gdzieś ładnie wcisnąłeś ?? już bezpiecznik kupiłem całe 1zł
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
mario_555, i w to miejsce podlacze :-) dzieki sliczne za pomoc :-).szkoda ze nie moj temat bo kliknal bym pomogl :-))
Juz tylko czekam na silnik i zabieram sie za montaz :-)
Juz tylko czekam na silnik i zabieram sie za montaz :-)
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Sprawdziłem w ETKA i nie znalazłem jakichkolwiek opisów dotyczących różnic sterownika dla wersji z klapą elektryczną i zwykłą, więc nie wiem co gościu miał na myśli. Spokojnie składajcie ten bałagan w całość i oby klapka ładnie działała. Zapodajcie mi adres mailowy na priv'a to podeślę Wam screeny do montażu napędu z ELSA.
Bądź dobry jak chleb.