części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??

Linkownia, ciekawostki, pogawędki nie tylko związane z Audi A8 i nie tylko związane z motoryzacją.
Awatar użytkownika
BzQ
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BzQ » 11 mar 2014, 22:36

danielos8 pisze:BzQ, Czasem widuje ósemke jezdzącą z czarnymi kloszami z przodu a przód jak u Ciebie i wygląda to paskudnie tak szczerzze mowiąc
Nie chcę kloszy tylko odbłyśniki częściowo pomalować (jest xenon więc całe na czarno odpadają, chyba że przerobię na bixenon bo oryginał mi się nie podoba wizualnie)

Poprawiłem pompę paliwa, bo po pierwszej wymianie znaki zobaczyłem dopiero dwa tygodnie po wymianie i w króciec nie trafiłem :P

Teraz tylko poczekać aż paliwo zejdzie do połowy i będzie wiadomo jak to jest z zamiennikiem Kagera ;)

Ale zaraz po poprawie odpaliła od strzała a pełno w baku nie było więc jestem teraz dobrej myśli.

Zamówiłem pompę wspomagania nową (w używki się jednak nie będę bawił), Delco, 2 lata gwarancji.

I teraz zastanawiam się czy przekładnię brać używkę czy skorzystać z tego gościa http://audi-a8-naprawa.maglownica.eu/oferta.html

Podjechać, wymienić jedną na druga już zrobioną i przy okazji kazać im wymienić pompę żeby nie mieli podstaw że stara pompa uwaliła przekładnię :)

Co myślicie? Czy jednak oryginał używany, tylko gdzie dorwać pewniaka żeby 3 razy tego nie wywlekać?

[ Dodano: 2014-03-13, 00:21 ]
Wymieniłem pompę wspomagania. 3 godziny roboty. Miałem problem z odkreceniem gornego węża i tylnej śrubki mocujacej pompę (że nie wspomnę o problemu z wywleczeniem wentylatora klimy - nie moglem znaleźć spinki ktora go blokuje). W koncu sie udało, pompa wywleczona góra, nowa wsadzona, zalana świeżym plynem, odpowietrzona, pierwsza jazda 1min ok a pozniej jak sie zatrzymałem zero wspomagania :( Przejechalem z warsztatu do domu i na ostatnim skrzyżowaniu przez chwile ciężko szlo a później sie odblokowalo. Zobacze jutro co bedzie.

chicken20091986
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: chicken20091986 » 13 mar 2014, 12:45

Dzisiaj zregenerowałem wtryskiwacze gazowe oraz parownik wraz z wymianą wszystkich węży inst. gazowej (i smród gazu zanikł) , na koniec mycie, woskowanie i odkurzanie .

Awatar użytkownika
pebo
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pebo » 13 mar 2014, 21:43

BzQ pisze: I teraz zastanawiam się czy przekładnię brać używkę czy skorzystać z tego gościa http://audi-a8-naprawa.maglownica.eu/oferta.html
No opis pierwsza klasa. Jeżeli naprawdę jak mówią tak robią, to wyglądają na poważną firmę i nie powinno być z nimi kłopotów lub niespodzianek.
Bądź dobry jak chleb.

Awatar użytkownika
BzQ
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BzQ » 14 mar 2014, 21:09

pebo pisze:
BzQ pisze: I teraz zastanawiam się czy przekładnię brać używkę czy skorzystać z tego gościa http://audi-a8-naprawa.maglownica.eu/oferta.html
No opis pierwsza klasa. Jeżeli naprawdę jak mówią tak robią, to wyglądają na poważną firmę i nie powinno być z nimi kłopotów lub niespodzianek.
Już dzwoniłem i tak wesoło nie jest :/ Nie maja na wymiankę ani w Łodzi ani w Sosnowcu i jak im powiedziałem że stuka to się zrobił problem i przynajmniej wprost powiedzieli że jak zrobią to może nadal stukać ale prawie niesłyszalnie (w pyte interes za 1000zł bo tyle śpiewają za wszystko czyli demontaż regeneracje i montaż). I teraz zaczynam sie nad sensem regeneracji w takich zakładach i czy nie lepiej wziąć zregenerowaną przez jakąś konkretną firmę (ta na L której nazwy sobie nie mogę teraz przypomnieć) albo zostawić i nie ruszać na razie (i się wkurzać jak jest tarka i słychać to dziadostwo)

Pompa się uspokoiła (gdzieś musiał zostać bąbel, po nocy na otwartym zbiorniczku problem ze znikaniem wspomagania sam zniknął i już działa ok - pomijając brak servo ale to z winy nieszczęsnego zaworka)

Na pocieszenie sobie machłem następną fotkę i przegoniłem 400km.

Obrazek

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 14 mar 2014, 21:24

A ja dzisiaj umylem Niunie i zalozylem fotumowe rameczki :-))))
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.

Awatar użytkownika
danielos8
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danielos8 » 14 mar 2014, 21:30

BzQ, moj mechanik totalnie mi odradził regeneracje maglownicy i powiedział żeby jezdzić póki nie cieknie i ile sie da z tak stukającym maglem. Mowił też, że zamienniki są gówno warte i najlepiej kupić jak coś oryginał :D hehe
dare to be great

pb41ns
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pb41ns » 15 mar 2014, 15:25

wkońcu uporałem się z nieszczęsnym czujnikiem skrętu kół <hura>
i choinka na desce wkońcu zgasła <hura>
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 15 mar 2014, 15:27

ja w swojej to dzis plakalem prawie bo ukradli mi lustra, dekle, kraty halogenów i poobijali drzwi
bądź sobą, wariatów też lubią

pb41ns
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pb41ns » 15 mar 2014, 15:34

łapy pourywać i za przyrodzenie na wierzbie powieść <jezu>
Doceniaj co masz..., walcz o co pragniesz....

beyer28
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: beyer28 » 15 mar 2014, 16:04

preston81 pisze:ja w swojej to dzis plakalem prawie bo ukradli mi lustra, dekle, kraty halogenów i poobijali drzwi
To przyjmij stary moje najszczersze kondolencje. Takich zabić to za mało <onie>
U mnie dziś zrobiony komplet hamowania przód- tarcze Zimmerman, klocki Ferodo. Do tego wymieniony olej-Motul 5w40 w silniku z filtrem-Mann.

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 15 mar 2014, 16:37

U mnie dzisiaj Niunia wyszorowana w środku, bagażnik itd, wyczyszczona kratka chromowana pod tablicą bo raziła w oczy oraz naprawiłem małą chromowaną listewkę bo kiedyś odpadła i dzisiaj udało się ładnie poprawić :) ale i zepsułem jedną rzecz więc się wyrównało :D
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.

Awatar użytkownika
pioter
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1998
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Automat
Paliwo: Benzyna+LPG
Imię: Piotr

Post autor: pioter » 17 mar 2014, 07:43

Piątek - sobota , wymieniłem lewy banan ( stukał strasznie ) lewy amorek który w końcu doszedł , koła lato i mały oring w zacisku z tyłu który puszczał się czyli płyn leciał do silniczka od zacisku . Olej w silniku i komplet filtrów .
ex : A8 D2 95r 4.2
A8 D3 03 4.2
A8 D4 12 4.2TDI

Awatar użytkownika
BzQ
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: BzQ » 17 mar 2014, 15:08

Przyszedł adapter do noki 6210/6310i z Niemiec, nokia 6310i czeka w aucie, po robocie podepnę i dam znać czy działa :) Ale mam duże nadzieje :)

Jak zagdaka to oryginalna 3110 z zawartością podłokietnika będzie do wzięcia (tylko przewód chyba niestety będę musiał uciąć bo nie wiem jak rozmontować podłokietnik żeby uwolnić kabel :( )

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 17 mar 2014, 15:13

BzQ pisze:nie wiem jak rozmontować podłokietnik żeby uwolnić kabel :( )
? http://www.a8team.pl/s8-d2-00-lpg-rozmo ... ht=#141681
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
bazzzyl
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: bazzzyl » 17 mar 2014, 22:34

Dzisiaj Niunia pojechała do Fossa na wymianę końcówek drążków i amortyzatorów przednich :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl