[D3 04 4.2MPI/LPG ] Zawieszenie skrzypi jak jest zimno
No i ja dzisiaj wymieniłem z drugiej strony tulejki czyli mam już komplet nowych górnych 4 sztuk wahacza są w stanie bdb jeszcze oryginalne, ale zero luzu i jest cichoooo nic nie skrzypi oby tak zostało później wstawie foto w jakim stanie są tulejki górne w A8 na pneumatyce śruby teraz chodzą leciutko, obie strony zrobione bez większego młotkowania i bez żadnego grzania
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
klon_84, kup np : trw JBU138 x 4
To są same tuleje wahaczy górnych ja wymieniłem i od tamtej pory ani razu nie zaskrzypiało nawet w największe mrozy ) więc pomogło ) Robota nie droga lecz troszkę roboty przy wyjmowaniu śrub było, ale dałem radę i już jest cisza
To są same tuleje wahaczy górnych ja wymieniłem i od tamtej pory ani razu nie zaskrzypiało nawet w największe mrozy ) więc pomogło ) Robota nie droga lecz troszkę roboty przy wyjmowaniu śrub było, ale dałem radę i już jest cisza
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Bucik, ja wymienilem te 4 tulejki i gumki i dopiero przestalo skrzypiec a skrzylialo od kupna :-)
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Bucik, pewnie sporo Cie skasuja :-// bo problem jest ze srubami od górnych wahaczy i mozna polamac cala zwrotnice :-// ja sam robilem to kosztowalo mnie to jakies 110zl wszystko :-) robotę sam zrobilem bo jestem mechanikiem. A w ASO moze byc cena kosmiczna bo nie wymienia Ci tulejek tylko cale wahacze i jezeli gumki drazka to caly stabilizator wymienia wiec cena uwazam bedzie zaporowa i wieksza od mojej o kilkanascie razy:-)
Auto Audi A6 C6
Auto Audi A6 C6
Tak czytam wasze posty i się zastanawiam czy mam to samo....
Otóż w zasadzie podczas deszczu tylko pojawia się dziwny dźwięk (jakby z podszybia) który przypomina trzeszczenie, zgrzytanie jakby elementu gumowego lub plastikowego....miałem wrażenie że dochodzi z miejsca gdzie jest silnik wycieraczek.....
Dźwięk ten słychać tylko na nierównościach i za każdym razem i najgłośniej podczas przejeżdżania przedniej osi przez próg zwalniający.
Napiszcie proszę czy obstawiać tuleje?
Tak przy okazji nie wiem do kogo mam oddać autko do sprawdzenia w okolicach Gdańska
Otóż w zasadzie podczas deszczu tylko pojawia się dziwny dźwięk (jakby z podszybia) który przypomina trzeszczenie, zgrzytanie jakby elementu gumowego lub plastikowego....miałem wrażenie że dochodzi z miejsca gdzie jest silnik wycieraczek.....
Dźwięk ten słychać tylko na nierównościach i za każdym razem i najgłośniej podczas przejeżdżania przedniej osi przez próg zwalniający.
Napiszcie proszę czy obstawiać tuleje?
Tak przy okazji nie wiem do kogo mam oddać autko do sprawdzenia w okolicach Gdańska
Śruba jedna, na samej górze zwrotnicy, położona poziomo w stosunku do podłoża, trzymająca sworznie obu górnych wahaczy.pebo pisze:Mam prośbę: czy ktoś może zrobić zdjęcie, o które dokładnie śruby chodzi?Lukas134 pisze: problem jest ze srubami od górnych wahaczy i można połamać calą zwrotnicę
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
Dokładnie tak, numer 11 to ta nieszczęsna śrubaSimone331 pisze:pebo, jeśli mogę się wtrącić. Chodzi o śrubę nr 11 z Twojego schematu.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-