[D3 06 ] Na ile osób jest rejestrowana a8 d3?
Mam na 4 bo jak rejestrowałem w kraju to w dokumentach niemieckich były 4 osoby i gość na diagnostyce nie chciał wpisać 5 pomimo posiadania pasów i zagłówka. Powiedział, że przy następnym badaniu okresowym mogę pojechać na wojewódzką stację i poprawić na 5. Nie wiem czy tak do końca jest to do zrobienia, ale pójdę do wydziału komunikacji i się dowiem.
Było A8 D2 4,2 jest A8 D3 4,2
pitak73, to tylko zależy od gestu diagnosty, skoro miałeś w papierach 4, a w aucie jest wszystko tzn pas i miejsce to może wpisać na 5. A jak wpisze Ci na 4 i później przerobi na 5 to płacisz za zmianę konstrukcyjną dodatkowo więc dla nich to kasa
Po prostu gość chciał Cię naciągnąć
Ja miałem 4 w dowodzie w D2 i normalnie zrobiliśmy na 5 bez problemu, żadnej opinii rzeczoznawcy nie trzeba jeżeli diagnosta widzi, że fotele, pasy przystosowane są na 5 osób
Moje D3 jest normalnie zarejestrowane na 5 osób też
Po prostu gość chciał Cię naciągnąć
Ja miałem 4 w dowodzie w D2 i normalnie zrobiliśmy na 5 bez problemu, żadnej opinii rzeczoznawcy nie trzeba jeżeli diagnosta widzi, że fotele, pasy przystosowane są na 5 osób
Moje D3 jest normalnie zarejestrowane na 5 osób też
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce:
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Auto Audi A6 C6
Silnik BDW 2.4 177 KM. Wyciek płynu chłodniczego.
Widzę 4 wyjścia z sytuacji:BAU pisze:Mam w dowodzie 5 osób a z tyłu 2 pasy i zagłówki.
Co z tym fantem zrobić? <niewiem>
1. Olać, jeździć jak jest i traktować auto zgodnie z papierami jako 5-osobowe
2. Olać, jeździć jak jest ale w dbałości o bezpieczeństwo swoich pasażerów i pamiętając o ewentualnej odpowiedzialności karnej traktować auto jako 4-osobowe
3. Przerobić auto tak aby rzeczywiście było 5-osobowe
4. Pojechać na stację diagnostyczną na przegląd i wyprostować papiery tak aby były zgodne ze stanem faktycznym czyli żebyś miał 4-osobowe
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- krzychu22.p1i