Hej ja mam thule tylko nie pamietam modelu ale jest jeden z większych w kolorze srebrnym czy tytanowym jakoś tak- bardzo fajnie wygląda,długi i w miare wąski jest.
Jeśli chodzi o prędkość to i 190 km/h jechałem i nie odpadł więc nie jest źle , szumić to szumi ale tragedii nie ma wydaje mi się , że dopiero ponad 100 km/h coś słyszałem, ale może mam gorszy słuch od Fossa
Bagażnik bazowy ja również zakupiłem oryginał ( używka mi się trafiła , gumki tylko dorobiłem od innego ) w kolorze czarnym, tak z doświadczenia, żebyś się nie naszukał, bardzo ważne, żeby go zamontować nie na oko czy wyczucie jak wspomniał Foss tylko pomiędzy takimi malutkimi strzałeczkami znajdującymi się na górnych słupkach(gumkach) ( gdyż tam jest konstrukcja wzmocniona i przystosowana do mocowania bagażnika bazowego ), widać je jak otworzysz drzwi , ukucniesz ( no chyba że masz 140 cm wzrostu .
Ja się tego troche naszukałem bo w książce opisane jest jakby to było krowiaste oznaczenie a w gruncie rzeczy strzałka ma może 2-3 mm i jest jakby wytłoczona w gumie .
Co do mocowania boxa Thule jest dziecinnie proste, poradziełem sobie sam ( 4 zaczepy w środku ), jedyne w czym możesz mieć problem to osadzenie go na aucie, bo to troche waży i nie jest zbytnio poręczne... ja usadziłem go centralnie na środku, aby rozłożyć środek cieżkości, jednak mniejsze osoby mogą mieć wtedy problemy z pakowaniem i zaciśnięciem wspomnianych zaczepów...
W skrócie - jeśli masz żonę ,dziecko,wózek ( nie wspominam o wanience, ja nie zabrałem ) to bez boxu się nie spakujesz... ja z roczniakiem jechałem nad morze, to miałem cały bagażnik, cały box, i sporo fantów w środku.... Powodzenia
Ps. Jutro cykne wam fotkę , jak wygląda u mnie ten bagażnik bazowy (któryś z kolegów nazwał go błednie relingami ) wraz z bagażnikami na rowery Barracudy
[ Dodano: 2012-08-28, 10:35 ]
[D2 ALL ] A8 z relingami lub bagażnikiem
n o belki sa dosc ciezkie do dostania w uzywce bo nowki sa ale cena odstrasza a te stalowki to wioska do a8 a bagol mam z poprzedniego auta i zaluje ze sprzedalem belki thula bo wystarczylo wymienic tylko łapy lub nawet sam adapter mozesz przyfocic Adriane samą łapę tego bagola ?
bądź sobą, wariatów też lubią