części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] A8 z relingami lub bagażnikiem

Awatar użytkownika
Judo
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Judo » 27 sie 2012, 23:02

Hej ja mam thule tylko nie pamietam modelu ale jest jeden z większych w kolorze srebrnym czy tytanowym jakoś tak- bardzo fajnie wygląda,długi i w miare wąski jest.
Jeśli chodzi o prędkość to i 190 km/h jechałem i nie odpadł więc nie jest źle ;) , szumić to szumi ale tragedii nie ma wydaje mi się , że dopiero ponad 100 km/h coś słyszałem, ale może mam gorszy słuch od Fossa ;)
Bagażnik bazowy ja również zakupiłem oryginał ( używka mi się trafiła , gumki tylko dorobiłem od innego ) w kolorze czarnym, tak z doświadczenia, żebyś się nie naszukał, bardzo ważne, żeby go zamontować nie na oko czy wyczucie jak wspomniał Foss tylko pomiędzy takimi malutkimi strzałeczkami znajdującymi się na górnych słupkach(gumkach) ( gdyż tam jest konstrukcja wzmocniona i przystosowana do mocowania bagażnika bazowego ), widać je jak otworzysz drzwi , ukucniesz ( no chyba że masz 140 cm wzrostu ;) .
Ja się tego troche naszukałem bo w książce opisane jest jakby to było krowiaste oznaczenie a w gruncie rzeczy strzałka ma może 2-3 mm i jest jakby wytłoczona w gumie .

Co do mocowania boxa Thule jest dziecinnie proste, poradziełem sobie sam ( 4 zaczepy w środku ), jedyne w czym możesz mieć problem to osadzenie go na aucie, bo to troche waży i nie jest zbytnio poręczne... ja usadziłem go centralnie na środku, aby rozłożyć środek cieżkości, jednak mniejsze osoby mogą mieć wtedy problemy z pakowaniem i zaciśnięciem wspomnianych zaczepów...

W skrócie - jeśli masz żonę ,dziecko,wózek ( nie wspominam o wanience, ja nie zabrałem ) to bez boxu się nie spakujesz... ja z roczniakiem jechałem nad morze, to miałem cały bagażnik, cały box, i sporo fantów w środku.... :) Powodzenia ;)

Ps. Jutro cykne wam fotkę , jak wygląda u mnie ten bagażnik bazowy (któryś z kolegów nazwał go błednie relingami ) wraz z bagażnikami na rowery Barracudy

[ Dodano: 2012-08-28, 10:35 ]
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 29 cze 2014, 11:07

tez chetnie kupie bagol bazowy
bądź sobą, wariatów też lubią

adrian949

Post autor: adrian949 » 29 cze 2014, 12:21

Ja mam belki Thule Rapid System 754 WingBar, box Thule motion 600.

A tak wygląda na aucie.

Obrazek

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 29 cze 2014, 21:32

n o belki sa dosc ciezkie do dostania w uzywce bo nowki sa ale cena odstrasza a te stalowki to wioska do a8 :) a bagol mam z poprzedniego auta i zaluje ze sprzedalem belki thula bo wystarczylo wymienic tylko łapy lub nawet sam adapter mozesz przyfocic Adriane samą łapę tego bagola ?
bądź sobą, wariatów też lubią

adi93
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: adi93 » 01 wrz 2019, 19:47

Witam trochę odgrzebe temat ale mam takie pytanie do znawców czy relingi od a4 b6 będą pasować do ósemki d2?

Awatar użytkownika
dice111
Moderator
Moderator
Moje auto: S8 D2
Rocznik: 1996
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Imię: AHC by MTM

Post autor: dice111 » 17 paź 2022, 14:18

Black Cars Matters