Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
ja do swojej A4 tez zakladalem, ale nie pamietam ile dalem. za te do A3 dalem 80pln ale musialem lakierowac na czarno bo niebieskie byly <lipa>ernesto pisze:Zajefajowa sprawa. Ja swego czasu też żonie do A4 zakładałem. Trochę kosztują ale efekt super.martin_rs4 pisze: zalozylem zonce w A3 podswietlane kratki nawiewu od A3 FL
a tak top ceny za te kratki nawet do 250pln dochodzily <jezu> ... do A3 ... <jezu>
to nie jest zwykły napęd...to
Szok a ja marudziłem jak dałem 100zł. Teraz do niuni chce poliftowe wsadzić.martin_rs4 pisze:ja do swojej A4 tez zakladalem, ale nie pamietam ile dalem. za te do A3 dalem 80pln ale musialem lakierowac na czarno bo niebieskie byly <lipa>ernesto pisze:Zajefajowa sprawa. Ja swego czasu też żonie do A4 zakładałem. Trochę kosztują ale efekt super.martin_rs4 pisze: zalozylem zonce w A3 podswietlane kratki nawiewu od A3 FL
a tak top ceny za te kratki nawet do 250pln dochodzily <jezu> ... do A3 ... <jezu>
A ja w ostatnim czasie wymieniłem:
- cały przód
- uszczelniłem pokrywę klawiatury
- założyłem wszystkie gumy pod wydech (2 brakowało)
- kupiłem 4 nowe oponki na lato
Czeka jeszcze:
- wymiana olejów (skrzynia, silnik, hamulcowy, płyn wspomagania)
- wymiana filtrów
- nabicie klimy
- polakierowanie autka
- cały przód
- uszczelniłem pokrywę klawiatury
- założyłem wszystkie gumy pod wydech (2 brakowało)
- kupiłem 4 nowe oponki na lato
Czeka jeszcze:
- wymiana olejów (skrzynia, silnik, hamulcowy, płyn wspomagania)
- wymiana filtrów
- nabicie klimy
- polakierowanie autka
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
- stillbadboy
- Super Klubowicz
mozesz powiedziec jak czysciles odplywy ? mam ten sam problem woda po deszczu cieknie nad kierowca na slupku a w meijscu laczenia pdosufitki i slupka ( mneij wiecej )123mielony pisze:Wymienione klamki po stronie pasażera i wyczyszczone odpływy od szybra bo po ostatniej zlewie woda wlewała się na wycieraczkę kierowcy.,:/
czysciles od gory sciagajac slupek, czy tam rpzy zawiasie ? sprezarka czy drutem ? z gory dzieki za odpowiedz.
moja a8 dostala to co po zkaupie powinna czyli prozadne sprzatanie wewnatrz , na zewnatrz glinka regenerator, wosk carnauba + sealant
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
- stillbadboy
- Super Klubowicz
dzieki 123mielony zrobilem jak mowisz :123mielony pisze:Kolego cienki drucik i od góry powoli wypychasz te syfy do dołu.Nie używaj do pierwszego popchnięcia sprężarki bo jak jest mocno zapchane to może się rozłączyć wężyk i będziesz miał trochę rozbierania aby go z powrotem połączyć.stillbadboy pisze:mozesz powiedziec jak czysciles odplywy ?
kupilem w sklepie modelarskim drut o przekroju 2.5mm stalowy, optimum jesli chodzi o twardosc i elastycznosc.
faktycznie splywy szyberdachu widac od gory ( myslalem ze sa ukryte pod tapicerka .
mile zaskoczenie przepchalem wczoraj niczym kominiarz i po ulewach dzis w nocy podsufitka suchutka
dzieki za rady ! pomoc nieoceniona ! tak bym pewnie darl podsufitke w rogu..
Ostatnio zmieniony 06 lip 2014, 10:40 przez stillbadboy, łącznie zmieniany 1 raz.
- stillbadboy
- Super Klubowicz
ok bede pamietalSimone331 pisze:Kolego stillbadboy...
Pisanie CAPS LOCKIEM uznawane jest na forum jako KRZYK ! Regulamin forum m.in. zabrania używania CAPS LOCKA, bolda, tj wytłuszczania całego tekstu, zbędnego kolorowania (zwłaszcza kolor czerwony) i innych nieczytelnych i przeszkadzających zabaw z tekstem. Wyedytuj swój post i niezwłocznie popraw go proszę.
a w swojej osemce zdjalem pseudo chromy z przedniego i tylnego zderzaka. ( okazala sie jakas meblowa okleina ... )
teraz dylemat. zostawic rachmki tablic rejestracyjnych w chromie czy dac czarne ? jak myslicie ?