części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 03 4.0TDI ] zawieszone zawory wydechowe

Awatar użytkownika
magicshow
Forum Audi A8
Forum Audi A8

[D3 03 4.0TDI ] zawieszone zawory wydechowe

Post autor: magicshow » 01 lip 2014, 16:52

Witam, po oddaniu samochodu do mechanika stwierdził mi ze są zawieszone zawory wydechowe w 2 i 3 cylindrze, czy może to być przyczyną wytarty wałek rozrządu?

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 01 lip 2014, 18:50

Na Twoim m-cu sprawdziłbym czy klapki w dolocie są na swoim miejscu.. W najgorszym wypadku urwała i wpadła w ... <jezu>
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
magicshow
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: magicshow » 01 lip 2014, 19:39

w samochodzie był robiony rozrząd bo chyba przeskoczył o jeden tryb a takze głowica od strony kierowcy bo pogieło zawory wymienione i wszystkie popychacze, z czego druga głowica nie było zdejmowana i były podejrzenia ze winą jest komputer i nie rowna praca silika samochód oddałem do elektryka i powiedział ze sprawdził cały silnik i elektrykę i co się okazało ze winą są zawory i nie równa praca strasznie kopci na czarno, a moze tylko popychacze sie zawiesiły, wieć znów laweta i następne koszty które są nieziemskie, trzeba było kupić desla 1,9 i problemów napewno by nie było :D

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 01 lip 2014, 20:14

magicshow pisze:trzeba było kupić desla 1,9 i problemów napewno by nie było :D
Trzeba było kupić 4.2 benzyna i LGP założyć.. Koszt przejechania 100km na poziomie 1.9-2.0tdi w trasie :P Każdy tu poleca 4.2 MPI, bo to sprawdzona i udana jednostka.

O 1 ząbek jakby był przestawiony to raczej by nie pogięło zaworów. Jakie błędy wykazał vcds?
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

Awatar użytkownika
magicshow
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: magicshow » 01 lip 2014, 20:27

Trzeba było ale teraz nie ma odwrotu, silnik był złożony chodził idealnie ale po przejechaniu 100km od mechanika zaczął falować na wolnych obrotach, wcześniejsza diagnoza wskazywała brak komunikacji komputerów ( chodzi jedna strona silnika). dojechałem do domu auto na lawete i do elektryka jak dzis sie dowiedziałem ze jest wytarty wałek i są zawieszone zawory, auto od początku jechało dobrze potem coraz gorzej chodziło na postoju, silnik zagadka, a dokładnych błędów nie znam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl