Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

Kontakt do Administracji A8Team.PL

A8 D3 4.0 TDI by Lukas134

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 02 lip 2014, 22:31

ernesto, powiem CI, że dzięki Twoim radom itd przestałem myć i Audi i Vette na szczotach myje wszystko ręcznie karcherem, kupiłem rękawicę z Sonaxa do mycia mikrofibry do wycierania i ostatnio pasta Turtle Waxa do połysku i jest fajnie :)

A ostatnio Audi zawiozła swoje drugie wesele, pogoda była kiepska i czyściłem kilka razy, ale wyglądało to tak:

1
Obrazek
2
Obrazek

Kolejne wesele 19 lipca więc znowu jakieś foto się zrobi :)
Najlepsze fora internetowe samochodowe w Polsce a8team.pl

ernesto

Post autor: ernesto » 02 lip 2014, 22:44

Lukas134, Strasznie żałuje że nie poprosiłem nikogo z forum o transport jak braliśmy ślub z Agą, ehhh ale nie było źle.
Pięknie się prezentuje. Podejrzewam że drugiego ślubu w moim życiu już nie będzie, ale miło powspominać i pomarzyć co by było gdyby ;)

Ciesze się że odpuściłeś tych morderców lakieru ;) Jest bosko i tak powinno być ;)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 03 lip 2014, 11:16

Lukas134 pisze:ernesto, powiem CI, że dzięki Twoim radom itd przestałem myć i Audi i Vette na szczotach myje wszystko ręcznie karcherem....
ernesto pisze:Ciesze się że odpuściłeś tych morderców lakieru ;) Jest bosko i tak powinno być ;)
No raczej..... ja znam 3 rodzaje myjni:
- bezdotyk (karcher)
- dotyk (ręczna)
- zły dotyk (szczoty)

Już z samego nazewnictwa łatwo się domyślić jakiej formy mycia nie polecam nikomu :D
Lukas134 pisze:Kolejne wesele 19 lipca więc znowu jakieś foto się zrobi :)
oooo się rozszalałeś ;)

A mój bolid porysowany w kilku miejscach i aż wstyd pojechać nim do ślubu <jezu>
ernesto pisze:Lukas134, Strasznie żałuje że nie poprosiłem nikogo z forum o transport jak braliśmy ślub z Agą, ehhh ale nie było źle.
Oj można było, można. Jest tu parę osób którym nawet dosyć często zdarza się wozić pary młode więc było w czym wybierać ;)
ernesto pisze:Podejrzewam że drugiego ślubu w moim życiu już nie będzie, ale miło powspominać i pomarzyć co by było gdyby ;)
Ojtam, ojtam...... niczego złego wam nie życzę ale zawsze można śluby odnowić :D
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

ernesto

Post autor: ernesto » 03 lip 2014, 11:30

FOSS pisze: No raczej..... ja znam 3 rodzaje myjni:
- bezdotyk (karcher)
- dotyk (ręczna)
- zły dotyk (szczoty)
behehehe rozerwało mnie :D bardzo dobre określenie ;)
Ojtam, ojtam...... niczego złego wam nie życzę ale zawsze można śluby odnowić :D
Na złote gody za 50 lat A8 D20 :D :D Ale Aga stwierdziła że wolała by jechać starą poczciwą D2 lub D3 :)

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 03 lip 2014, 12:20

ernesto, no odpuściłem odpuściłem już daaaawno nie byłem na myjni żadnym autem :) A teraz mam zamiar kupić kilka kosmetyków dodatkowo chociaż cała skrzynka już się nazbierała i chcę chociaż raz poświęcić cały dzień dla Audi na mycie glinkowanie jakby regenerator podkład pod wosk i wosk mam nadzieję, że efekt będzie warty zachodu :)) Jak to zrobię na pewno wrzucę jaki wyszedł efekt :)

FOSS, no ja pod domem łącze 2 opcje mycia dotykowo bezdotykowego :D bo myję ręcznie rękawicą i spłukuje Karcherem :)
A co do wesel powiem Ci, że w tamtym roku nie chciało mi się wozić jakoś w tym zawiozłem jedno, na 19 miałem 3 propozycje wiezienia i nie wiem czy jeszcze nie będę wiózł w sierpniu i wrześniu po jednym :) w sumie jakby człowiek gdzieś się ogłosił itd to co tydzień by miał wesela itd, mam znajomych którzy mają inne auta do wożenia wesel i mieli w tamtym roku praktycznie cały sezon weekend w weekend wesela :)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 04 lip 2014, 10:18

Lukas134 pisze:A co do wesel powiem Ci.....
Pogadamy, coś ruszałem w tym temacie ;)
inspekcje przed zakupem

-

Awatar użytkownika
Mat
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Mat » 10 lip 2014, 09:51

Szczerze mówiąc moim skromnym zdaniem D3 wygląda zdecydowanie lepiej z pierwotną atrapą, niż tą po lifcie. Chciałem takiego kupić, ale właśnie uprzejmy pan z serwisu Audi we Wro mi odradzał 4.0TDI i plan upadł na dwa lata. Zaoszczędziłem pieniądze i kupiłem po lifcie. Jednak i tak mi się ten poprzedni przód podoba bardziej. Nawet nie wiedziałem, że w tych pierwszych wersjach był tempomat ACC. Rzeczywiście ma aktywny. Radar... :)
A co do parchy na listwie oświetleniowej tablicy rejestracyjnej z tyłu, to mam taką samą. Dlaczego nie zdecydowałeś się naprawić tej bazowej listwy i polakierować, tylko kupiłeś drugą? <hmm>
Przewaga dzięki technice ;)

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 12 lip 2014, 21:45

Mat, powiem Ci, że przed zakupem dużo czytałem na temat 4.0 TDI i się nie wystraszyłem :) jestem mechanikiem i nie straszny mi ten silnik :) na razie nie narzekam :)
Co do listwy to kupiłem drugą, żeby nie jeździć bez niej, kupiłem pomalowałem itd i wymieniłem, a starą rzuciłem w garażu w razie czego :)

A tu 2 fotki z dzisiejszego wesela :) za tydzień kolejne wesele więc pewnie kolejne foto wrzucę :)

1
Obrazek

2
Obrazek

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
123mielony
Super Klubowicz
Super Klubowicz
Moje auto: A8 D3
Rocznik: 2005
Silnik: V8 4.2
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Imię: Krzysztof

Post autor: 123mielony » 12 lip 2014, 22:12

Lukas134 pisze:A tu 2 fotki z dzisiejszego wesela :) za tydzień kolejne wesele więc pewnie kolejne foto wrzucę :)
Łukasz to jak taki grafik masz napięty to może nie zdejmuj tych ozdóbek :D
Ładnie się błyszczy <okioki>

Awatar użytkownika
Mat
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Mat » 13 lip 2014, 07:02

Bardzo elegancko się prezentuje. :)
A co do listwy to u mnie będę robił tą, bo w niej jest ta mała kamerka cofania i nie wiem, czy znalazłbym taką właśnie z nią...
Przewaga dzięki technice ;)

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 13 lip 2014, 11:14

123mielony, hehe dziękuję :) ja nie ustrajam, każda para chce co innego i kwiaciarnie mi stroją :) za tydzień znowu wstawię fotki Audi ubranej inaczej :)

Mat, znaleźć się da, ale to już spore koszta kupić taką listwę :) ja dałem jakoś nie dużo, a i tak trzeba było malować więc po prostu zamieniłem i tyle :) u Ciebie bardziej się już opłaca tą zrobić :)

ernesto

Post autor: ernesto » 13 lip 2014, 15:39

Lukas134, jak będę odnawiał związek małżeński to dzwonię po Ciebie :)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 13 lip 2014, 15:48

ernesto pisze:Lukas134, jak będę odnawiał związek małżeński to dzwonię po Ciebie :)
Jestem rozczarowany.... zawiedziony.... <nienie>
na SCP was nie zapraszam :P
inspekcje przed zakupem

-

ernesto

Post autor: ernesto » 13 lip 2014, 15:58

FOSS pisze:
ernesto pisze:Lukas134, jak będę odnawiał związek małżeński to dzwonię po Ciebie :)
Jestem rozczarowany.... zawiedziony.... <nienie>
na SCP was nie zapraszam :P
ojtam ojtam :P liczymy że Ty będziesz się bawił :P więc prowadzenie nie wchodzi w grę ;)

Awatar użytkownika
Lukas134
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Lukas134 » 15 lip 2014, 19:03

FOSS, zawieziemy Go na 2 A8 :D jedną Młodzi drugą Starsi :)

ernesto, pewnie zanim będziesz odnawiał związek to myślę, że już pod domem będzie stało jakieś D5 albo D6 :D no chyba, że planujesz to robić niedługo :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl