[D2 95 4.2PB ] Gaśnie podczas hamowania
Zrobiłem dzisiaj operację na silniczku krokowym w A8 D2 ABZ, wyczyściłem go takim preparatem do czyszczenia przepustnic....dużo brudu wypłukało takiego czarnego nalotu a przy okazji wyczyściłem/przemyłem przepustnice...no i sprawa załatwiona, już nie gaśnie a silnik pracuje równiutko
[ Dodano: 2016-05-26, 22:23 ]
Witam ponownie...temat powraca, znowu gaśnie o co kaman, nie sądzę żeby przepustnica się zabrudziła znowu za krótki czas....
[ Dodano: 2016-05-27, 12:14 ]
Zrobiłem przegląd dolotu, była mała nieszczelność na tym wężu odmy przy przepustnicy, uszczelniłem. Przejechałem się i dalej to samo, gasł. Więc zrobiłem przegląd instalacji LPG i podłączyłem laptopa, zrobiłem autokalibrację bo mapy były rozjechane. Ustawiłem gaz jak należy i oczywiście przejażdżka.... I tu zdziwiony nie gaśnie jak narazie . Dodam że problem gaśnięcia był tylko na LPG.
[ Dodano: 2016-05-26, 22:23 ]
Witam ponownie...temat powraca, znowu gaśnie o co kaman, nie sądzę żeby przepustnica się zabrudziła znowu za krótki czas....
[ Dodano: 2016-05-27, 12:14 ]
Zrobiłem przegląd dolotu, była mała nieszczelność na tym wężu odmy przy przepustnicy, uszczelniłem. Przejechałem się i dalej to samo, gasł. Więc zrobiłem przegląd instalacji LPG i podłączyłem laptopa, zrobiłem autokalibrację bo mapy były rozjechane. Ustawiłem gaz jak należy i oczywiście przejażdżka.... I tu zdziwiony nie gaśnie jak narazie . Dodam że problem gaśnięcia był tylko na LPG.
jak kupiłem D2 gasła problem lewizna w odmach,potem telepawki jakies dygotki dalej lewizny w podcisnieniach wsio ogarnięte załozyłem LPG i nic spokój. Nie wiem jaki masz LPG ale musi byc juz kiepskie skoro porozwalało mapy. Nie wiemy co tam masz juz zmeczone bo po 7latach to nawet BRC czy prins juz zdycha