[D2 01 3.3TDI ] Po regeneracji wtrysków klepanie silnika
[D2 01 3.3TDI ] Po regeneracji wtrysków klepanie silnika
Witam. Jestem po regeneracji wtryskiwaczy w mojej A8 ponieważ wszystkie lały, wszystko byłoby OK tylko że niestety po tej regeneracji strasznie zaczął klepać silnik. Wyciągaliśmy wtryskiwacze to jeden nie chciał wyjść dlatego musieliśmy obrócić całym rozrządem (może to przez to?), po regeneracji wsadziliśmy wtryski, odpaliła wszystko OK tylko że jest klepanie tego silnika. Co to może być? Zdemontowaliśmy wtryski jeszcze raz, kolega dał na maszynę i są lala, wszystkie są w idealnym stanie po regeneracji, tylko że te klepanie ;( Co robić ? <niewiem>
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
No tak. Strasznie klepie ten silnik. Sprawdzaliśmy przelewy, dawki na vagu wszystko ok, może źle zrobione? Idzie to teraz jakoś wybadać? Załączę filmik jak się wgra na youtube. Do tego auto bardzo kopci jak dodam gazu. Na postoju ok. Niby zwiększyli dawki paliwa. Może to przez to? Mówili mi, że po wyciągnięciu wtrysków to normalne, że trochę pokopci, aż się to wszystko nie powypala, ale ja zrobiłem już 900km i żadnej poprawy
Kiedyś w jednym aucie próbowałem odpuścić zapieczone pierścienie wlewając naftę do cylindrów (numer znany fordziarzom). Nafta oczywiście zaszła ale równie dużo pozostało jej w cylindrze. Po odpaleniu poszła zasłona dymna godna Bonda :-) a samo auto poddymiało jeszcze dosłownie przez parę kilometrów, góra 10, więc nie wydaje mi się aby po wyciągnięciu wtrysków
trwało aż 900 km, w moim przekonaniu problemy powinny ustać góra po parudziesięciu kilometrach.SamackA8 pisze:trochę pokopci