części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Dobry mechanik z Katowic lub okolic

W poszukiwaniu dobrych mechaników,serwisów,sklepów z czesciami itp
Awatar użytkownika
kriss77
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Dobry mechanik z Katowic lub okolic

Post autor: kriss77 » 08 sie 2014, 10:38

Witam,

ktoś z Was może polecić dobrego mechanika z Katowic lub okolic, ogarniającego V8?

Jestem obecnie w PL i mam mały problem ze swoim autkiem.

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 08 sie 2014, 15:38

Co CI sie dzieje???

Awatar użytkownika
kriss77
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kriss77 » 08 sie 2014, 17:01

robertas pisze:Co CI sie dzieje???
Problem Kolego polega na tym, że jak jadę na trasie, powiedzmy stałą prędkością (niezależnie, czy jest to 50, 90 czy 140 km/h) pewien dystans, powiedzmy 3-4 km to w momencie hamowania (nie ma znaczenia czy jest gwałtowne, czy normalne) to powoduje, że silnik gaśnie. Nie ma najmniejszych problemów z późniejszym jego odpaleniem. Dodatkowo zauważyłem, że podczas podjazdu pod małe wzniesienie, są problemy z reakcją na pedał gazu (jakby nie dostawał w odpowiedniej proporcji paliwa i się lekko dławił). Jeżdżąc po mieście od świateł do świateł, problem z gaszeniem nie występuje, tylko czasami jak się zatrzymam, to lekko spadają obroty silnika i następnie wracają do normalnych obrotów. Dodam, że problem ten nie występuje w ogóle, gdy jeżdżę na LPG. Słyszałem, że może to być problem z adaptacją przepustnicy lub samą odmą i podciśnieniem. Generalnie faktem jest, że kila razy na dłuższy czas był odłączony akumulator, ale w moim silniku ABZ jest jeszcze przepustnica z linką.

Gość

Post autor: Gość » 08 sie 2014, 18:24

Może masz nieszczelności i lewizne?

Awatar użytkownika
kriss77
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kriss77 » 08 sie 2014, 18:57

Wydaje mi się, że gdyby była nieszczelność i lewizna, objaw byłby również taki sam na LPG.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 08 sie 2014, 23:16

Jeżeli o czystą mechanikę chodzi to mam dobrego człowieka, jeśli o komputery i kodowania to już nie. Jak Cię interesuje to pisz PW. ;)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
DanioUK
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: DanioUK » 08 sie 2014, 23:21

Jakies bledy na vagu??

Awatar użytkownika
robertas
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: robertas » 09 sie 2014, 02:40

No dzieje sie cos z ukladem paliwowym, przechyly i hamowanie maja na to wplyw, wiec obstawiam cos z bakiem, lub samym koszem... Trzeba by zajrzec czy czasem cos nie jest przytkane lub poluzowane... Problem na gazie nie wystepuje wiec mozesz odpuscic nieszczelnosci dolotu... Skan silnika nie zaszkodzi ;) Skad dokladnie jestes???

Awatar użytkownika
kriss77
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: kriss77 » 09 sie 2014, 10:23

Robiłem już skan silnika VAS-em i nic. Generalnie niedawno wymieniłem kompletną listwę wtryskową, bo w poprzedniej sukcesywnie ze zużycia (była od nowości w aucie) padały wtryskiwacze (jeden w ogóle się nie otwierał a pozostałe lały). Nie wiem, czy dobrze kombinuję, ale wydaje mi się, że będę musiał jeszcze sprawdzić ciśnienie jakie idzie z pompki, bo na mój słuch coś ją za bardzo słychać....stąd musiałbym udać się do jakiegoś mechanika, który ogarnia temat. Jestem z Ligoty obecnie do 14.08

Temat do zamknięcia. Problem rozwiązany samodzielnie. Problem tkwił w cięgnie gruszki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuje”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl