[D3 03 4.0TDI ] Problem z nawiewem tylnym
[D3 03 4.0TDI ] Problem z nawiewem tylnym
Witam to moj pierwszy post. Szukam rozwiazania dla mojego problemu. Nie dziala mi nawiew na tyl. Probowalem roznych ustawien ale z tylu nadal nic nie wieje. Co moze byc powodem, moze ktos z tym sie spotkal i potrafi mi pomoc.
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b>Zanim dołączysz do klubu A8, p
Ostatnio zmieniony 09 paź 2011, 19:29 przez adikos, łącznie zmieniany 1 raz.
podłącz Vaga , z czytaj błędy i napisz co wyskoczyło , może po prostu silniczki od klapek od nawiewu nie działają , mogą być zamknięte no i w ten sposób się nie mogą otworzyć . Podepnij Vaga i będzie wszystko wiadomo ;-)
Nie ma to jak 4.2 Quattro
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
Ps:
Wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów - Audi A6.
Wypalanie DPF Audi A6 i A8.
Audi A6 C5. Brak RDS w FIS.
-
- Forum Audi A8
tylny nawiew centralny
Miał ktoś taki przypadek i wie jak go rozwiązać?
W kanale 08 - Auto HVAC zrobiłem outputest , w tym teście z VCDS nawiew tylny działa,żadnego błędu ....,fotki poniżej
W kanale 08 - Auto HVAC zrobiłem outputest , w tym teście z VCDS nawiew tylny działa,żadnego błędu ....,fotki poniżej
-
- Super Klubowicz
Widzę że walczysz już jakiś czas z tylnymi nawiewami, jak tam ruszyło coś ??jordan233 pisze:Nikt nie przerabiał z kolegów tego tematu???
U mnie tez jest lipa z tyłu na słupkach i centralnych, jutro jak czas pozwoli rozbiorę tunel pod podłokietnikiem i będę walczył.
Druga sprawa jak jest u was z ogrzewaniem w zimę, szybko robi się ciepło ??
-
- Super Klubowicz
Ja zdiagnozowałem tyle że u mnie z tyłu nie dmucha i przyczyna leży z przodu z centralnych nawiewów leci chłodne powietrze i dlatego tylny silnik nie puszcza na tył, bo zadana tem. jest np 20st. a przód na tył podaje zimnie i dlatego tył nie puszcza (nie mo osiągniętej zadanej temperatury) jak nastawie na klimatroniku temp min. to wtedy tył wieje, zobacz jak jest u ciebie.
-
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Błędów brak, oprogramowanie zmieniałem na 5510 i spolszczenie, myślisz że to może być przyczyna ? przed zmiana oprogramowanie nie wiem jak było bo mam auto od wakacji i nie było potrzeby dmuchać ciepłym, ja jednak myślę że to jakaś klapka nie domaga problem śledzę w innym temacie odnośnie dmuchania letnim powietrzem z przednich nawiewów, ale z tyłu nie leci bo przód nie daje ciepła i to jest raczej na 100%