[D2 preFL ALL ] Brak świateł długich
Witam mam ten sam problem tylko w D3 jak pociągnę manetkę do siebie to długie są ale jak przełącze od siebie żeby włączyć długie to się nie zapalają wiem że to wina manetko bo miałem tak kiedyś w A6 i wymieniałem manetkę. Tylko żeby to zrobić trzeba zdjąć Airbaga i kierownicę, czy jak odłączę poduszkę bez odłączania akumulatora to nie będzie odpału przy ponownym podłączeniu jeśli zapłon nie będzie włączony ???, pytam bo nie chcę odłączać akumulatora żeby później nie przeprowadzać adaptacji ?
Kiedyś była audi A8 D2 4.2.
Jest audi 80 GT B2 silnik R5 136 KM w odbudowie.
Poszukiwana Audi A8 D3 ( 4.0TDI, 4.2TDI,4.2Benzyna )
Jest audi 80 GT B2 silnik R5 136 KM w odbudowie.
Poszukiwana Audi A8 D3 ( 4.0TDI, 4.2TDI,4.2Benzyna )
- tutenhamon
- Super Klubowicz
- stillbadboy
- Super Klubowicz
sebek1195 pisze:tutenhamon, musisz dostać się do manetki dobrze ją przejrzeć. Może obędzie się bez wymiany na nową. Przed operacją zdejmij klemy z akumulatora by nie nałapał błędów.
Nie złapie. Zdejmowałem nie dawno kiere ( wymiana calego licznika z nowym fisem ) bez odpinania aku i nie załapał żadnych błędów.
Adaptacja po dołączeniu aku jest wkur.iajaca
Nawiasem mówiąc, mam ten sam problem z manetką, na stałe długie ni hu hu, ale mrugać mruga długimi
Ostatnio zmieniony 23 paź 2014, 21:27 przez stillbadboy, łącznie zmieniany 1 raz.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
No właśnie , ja tak dla bezpieczeństwa zawsze odłączam zasilanie w trakcie demontażu podzespołów ele. zresztą instrukcje też o tym mówią . http://www.audipages.com/Tech_Articles/ ... place.html
Zgadzam sięsebek1195 pisze:Jaką adaptacje? W przedliftach D2?stillbadboy pisze:adaptacja po dolaczeniu aku jest wkur.iajaca
Ja jak robiłem kostkę stacyjki i przy demontażu Krzychu22.p1i polecił mi odpięcia aku przed całą operacją która wymagała zdjęcia kiery. Za co mu serdecznie dziękuję bo zawsze dobrze doradzi. Zgodnie z jego zalecaniami tak uczyniłem i nic się nie stało. Nawet po ponownym podpięciu VAG-a zego błędów i nie musiałem żadnej adaptacji robić.
Adaptacje a i owszem ale w FL-ach gdzie przepustnica nie jest już na linkę.