![]() |
![]() |
[D3 05 W12 ] Podświetlenie PRNDS, i włączanie grzanej kier
[D3 05 W12 ] Podświetlenie PRNDS, i włączanie grzanej kier
Pytanie odnośnie podświetlenia, numeracji biegów PRNDS, u mnie nie świeci, w nocy jest to uciążliwe, co zrobić aby świeciło gdzie zajrzeć, bezpieczniki itp? Druga sprawa, grzana kierownica jak włączyć, lub jak sprawdzić czy w ogóle jest, dziękuję za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 07 lis 2014, 10:23 przez alf2005, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Grzanie kiery włącza się razem z grzaniem fotela kierowcy.
Lub przyciskiem na górze od wewnętrznej strony kierownicy.
Możesz sprawdzić czy masz tą opcję po kodzie wyposażenia (wlepki w bagażniku i książce).
Podświetlenie konsoli włącza się razem z podświetleniem zegarów/tablicy.
Inaczej coś jest walnięte ale szczegółów nie znam.
Co pokazuje komp, jakie błędy?
Lub przyciskiem na górze od wewnętrznej strony kierownicy.
Możesz sprawdzić czy masz tą opcję po kodzie wyposażenia (wlepki w bagażniku i książce).
Podświetlenie konsoli włącza się razem z podświetleniem zegarów/tablicy.
Inaczej coś jest walnięte ale szczegółów nie znam.
Co pokazuje komp, jakie błędy?
Re: Podświetlenie PRNDS, i włączanie grzanej kier
Koledzy powyżej trochę chaotycznie i nie zawsze w temacie więc uściślę....
Jeżeli reszta działa poprawnie to szukałbym problemu w samym selektorze skrzyni biegów.
Masz W12 czyli po-lift i po-liftową kierownicę więc to czy jest grzana łatwo sprawdzić - na lewym dolnym ramieniu jest mały przycisk włączający i wyłączający grzanie kiery. Włączenie lub wyłączenie grzania kiery powinno być sygnalizowane komunikatem na FIS.
A czy podświetlenie innych elementów tunelu środkowego działa?alf2005 pisze:Pytanie odnośnie podświetlenia, numeracji biegów PRNDS, u mnie nie świeci, w nocy jest to uciążliwe, co zrobić aby świeciło gdzie zajrzeć, bezpieczniki itp?
Jeżeli reszta działa poprawnie to szukałbym problemu w samym selektorze skrzyni biegów.
Grzanie kiery nie występowało wogóle w kierownicach trójramiennych sportowych - jeżeli masz taką to tekst poniżej już ciebie nie dotyczy.alf2005 pisze:Druga sprawa, grzana kierownica jak włączyć, lub jak sprawdzić czy w ogóle jest, dziękuję za odpowiedzi.
Masz W12 czyli po-lift i po-liftową kierownicę więc to czy jest grzana łatwo sprawdzić - na lewym dolnym ramieniu jest mały przycisk włączający i wyłączający grzanie kiery. Włączenie lub wyłączenie grzania kiery powinno być sygnalizowane komunikatem na FIS.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
-
-
- Super Klubowicz
Witam , dziś rozebrałem tunel środkowy , wyjąłem to pokrywę od biegów chromową i pod spodem jest płytka scalona , są tam diody , wszystko jest ok , ale nie świeci niestety. Wszystko na swoim miejscu , wtyczka ok. Cały tunel świeci, tylko podświetlenia wskazania biegów brak. Tablica rejestracyjna się świeci, ktoś o to pytał. Jak również sprawdzane vcds i wszystko ok, zero błędów. Może po prostu ta płytka się uszkodziła.
Ps. kierownica u mnie jest trójramienna.
Ps. kierownica u mnie jest trójramienna.
Ostatnio zmieniony 08 lis 2014, 22:06 przez alf2005, łącznie zmieniany 1 raz.
Tablica rejestracyjna nie ma tu nic do rzeczy, koledze kawałek powyżej coś się pomyliło.alf2005 pisze:Witam , dziś rozebrałem tunel środkowy , wyjąłem to pokrywę od biegów chromową i pod spodem jest płytka scalona , są tam diody , wszystko jest ok , ale nie świeci niestety. Wszystko na swoim miejscu , wtyczka ok. Cały tunel świeci, tylko podświetlenia wskazania biegów brak. Tablica rejestracyjna się świeci, ktoś o to pytał. Jak również sprawdzane vcds i wszystko ok, zero błędów. Może po prostu ta płytka się uszkodziła.
Co do selektora..... sprawdzałeś jakieś napięcia w tej kostce?
Czyli nie może być grzana i po temaciealf2005 pisze:Ps. kierownica u mnie jest trójramienna.

Ostatnio zmieniony 08 lis 2014, 22:07 przez FOSS, łącznie zmieniany 1 raz.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
-
inspekcje przed zakupem
-