Witam,
Mam problem ze swoja S8. Wczoraj nagle zaswiecil sie check i wykazal bledy:
16500 - czujnik G62 jaki jest org nr czujnika?
16804 - katalizatory badz sondy tylne - czy ktos ma numery sond za katalizatorami, przednie juz wymienione?
17538, 17544 i 17546 pojawili sie pierwszy raz. Czy moze miec to zwiazek w 2 powyzszymi bledami i tym, ze ponad tydzien temu zainstalowano gaz? Dodam, ze filtry, przeplywomierz wymieniony na nowy i przed LPG te bledy sie nie pojawialy.
Z gory dziekuje za wskazowki od czego zaczac, aby juz nie wyswietalo bledu.
[S8 D2 01 LPG ] Błędy do oceny
[S8 D2 01 LPG ] Błędy do oceny
Ostatnio zmieniony 23 lis 2014, 14:22 przez Dzeju, łącznie zmieniany 1 raz.
oczywiscie ze ma wszystko wspolne.
pojezdziles troche i wlasnie wyszlo ze ustawienie lpg jest z dupy i masz efekt.
spytam co za instalacja bo zaraz sie zacznie ze przy pewnej firmie instalacji to bys mial sterownik ,,zakodowany w pudelku juz przed montazem,, a z kazdym innym ,,cus,, bedziesz przeklinal.
Taka moja konkluzja odnosnie opini o instalacjach lpg gloszona na tym forum.
pojezdziles troche i wlasnie wyszlo ze ustawienie lpg jest z dupy i masz efekt.
spytam co za instalacja bo zaraz sie zacznie ze przy pewnej firmie instalacji to bys mial sterownik ,,zakodowany w pudelku juz przed montazem,, a z kazdym innym ,,cus,, bedziesz przeklinal.
Taka moja konkluzja odnosnie opini o instalacjach lpg gloszona na tym forum.
Rozbraja mnie takie podejście .... Jak ja zobaczyłem jakie parametry wypluł komp tuz po montażu to nie wyobrażam sobie jazdy takim autem. Oczywiście regulacja musi byc robiona zaraz po montazu! Potem ewentualnie poprawkiDzeju pisze:Na regulacje jade za pare km, to bedzie pierwsza regulacja po montazu.
Nie ma na o czekać i się denerwować.Apophis pisze:Dzeju napisał/a:
Na regulacje jade za pare km, to bedzie pierwsza regulacja po montazu.
Rozbraja mnie takie podejście .... Jak ja zobaczyłem jakie parametry wypluł komp tuz po montażu to nie wyobrażam sobie jazdy takim autem. Oczywiście regulacja musi byc robiona zaraz po montazu! Potem ewentualnie poprawki