Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl Sklep Motostacja

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL] Cyfrowy tuner DVBT

Dokładane DVD, tunery TV, radia CB, nawigacje GPS, moduły do telefonów GSM, videorejestratory, przeróbki elektryki i elektroniki zmieniające funkcjonalność auta, nowe gadżety.
Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 17 lut 2014, 06:29

Spokojnie, jestem informatykiem i wiem co to kompresja pliku... ale zapewniam Cię nie ma w przesyle mpeg2 jak i mpeg4 żadnej różnicy...

Mpeg4 jako następca Mpeg2 rózni się głównie większą kompresją pliku dzięki czemu zamiast 50 półklatek z przeplotem, zapewnia 25 pełnych progresywnych(oczywiście kompatybilny wstecz jeśli materiał kodowany był w mpeg4, np. TVP1, TVP2 i kilka innych stacji jest transmitowanych z przeplotem). Jest oczywiście dużo innych dodatków jak większa sypkość zapisu i duzo nowych funkcji, ale szkoda się rozpisywać

Ciekawostka, nasze MMI nie odtwarza materiałów progresywnych ;P W dekoderze musiałem ustawić rozdzielcość po konwersji do Mpeg2 czyli z przeplotem (576i o ile dobrze pamiętam rozmiar ;) ).
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 16 lip 2014, 06:30

sluchajcie, ja u siebie w koncu zabralem sie za dvbt :D zakupilem WIWA HD 80 EVO, wczoraj na krotko podpialem...no i wlasnie... mam ori tuner na 3 cinche, iwec kupilem kabel euro + cinch ale po podlaczeniu gra mi tylko lewa strona auta. Dodatkowo obraz ma jakby jakies przebicia- faluje sobie lekko.

Dzis podlacze dvbt bezposrednio pod tv tuner (moze to cos da) ale problem lezy raczej w kablu euro... <hmm> ktos wie jak rozwiazac nie dzialajaca jedna strone w aucie?
to nie jest zwykły napęd...to

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 16 lip 2014, 08:07

Sprawdź przewód ew jego luty. Miałem to swego czasu u siebie (dźwięk po jednej stronie i lipny obraz) jak dorabiałem adapter do tunera na av1 i av2.

Awatar użytkownika
drago_o
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: drago_o » 16 lip 2014, 18:58

Oczywiście chodzi o zakłucenia na masie... Chesz mmieć oki to zamontuj kondensator przy tundrze ;)
Moje D3:
http://www.fotosik.pl/u/dragonek1990/album/1562323
Chomik pełen informacji, instrukcji (EN/PL):
http://chomikuj.pl/drago_o/VAG

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 21 lip 2014, 09:28

wszystko podłączone i smiga TV / USB itp, natomiast mam bardzo słaby odbiór a właściwie brak sygnału z anteny. Jak ustawie auto w odpowiednim miejscu to łapie mi i na ori antenach i z jedej dedykowanej. Natomiast jak sie rusze to juz lipa nie mówiąc podczas jadzy. <hmm> Myśle żeby dokupic jeszcze jedną dedykowaną u mieć dwie, zamiast jedej takiej i jedej ori....ale nie wiem cyz to coś da... <niewiem>

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 21 lip 2014, 13:03

heh... a najlepsze jest to że jak wezmę antene DVBT a rękę to mam mega dobry odbiór... <hmm> ręce które leczą :D czy jest to może uzależnione od samego dekodera WIWA HD 50 Memo coś tam... ??

Marcin2013
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Marcin2013 » 25 gru 2014, 09:17

A ja mam takie pytanie - nie posiadam fabrycznego tunera TV, czy ktoś wie co trzeba zrobić żeby taki założyć wystarczy kupić tuner np. taki http://allegro.pl/audi-a8-d3-tuner-tv-m ... 46654.html
czy coś jeszcze ??

shaqal
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: shaqal » 25 gru 2014, 10:14

Musisz mieć sterownik mmi z wyjściem fbas, zielona wtyczka.

Jeśli takiego szukasz to daj znać na PW.

lesdud
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: lesdud » 03 maja 2015, 22:33

Nikt nie ogarnął jak(ie) anteny podłączyć by odbierało TV w trakcie jazdy? Zamontowałem sobie taki dekoder http://www.wiwa.info.pl/produkty/tunery ... splay.html po chinch do ori tunera i wszystko bangla oprócz TV w trakcie jazdy.
Fajny bajer że ten czujnik ir jest z wyświetlaczem godziny i numeru kanału i tak samo można sobie przewód przedłużyć wlutowując jakikolwiek 4-żyłowy przewód.

Ps.Można też dokupić sobie do zwykłego dekodera wiwa hd-50 sam wyświetlacz http://allegro.pl/czujka-odbiornik-pilo ... 20253.html i wgrać oprogramowanie od dekodera z wyświetlaczem stąd http://www.gutek.com.pl/softy.htm i wszystko też śmiga - sam tak zrobiłem więc gwarantuje że śmiga dobrze.

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 03 maja 2015, 22:47

lesdud pisze:wszystko bangla oprócz TV w trakcie jazdy
lesdud, odłącz przewód GALA, lub dorób do niego jakiś pstryczek/włącznik i będzie hulać.

I jeszcze pytanko, przy wybraniu funkcji TV w Navi Plus dekoder włącza się u Ciebie automatycznie (pokazuje się menu WIWA) czy trzeba coś tam jeszcze pstrykać? I jak rozwiązałeś temat anteny, podłączyłeś ori czy inne?

lesdud
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: lesdud » 03 maja 2015, 23:01

O przewodzie gala wiem i mam obcięty. To że wszystko działa to chodzi mi o dvix czy mp3, czy TV-tylko na postoju, Chodzi o to ze na antenie pokojowej w Bydgoszczy na postoju odbiera programy TV natomiast podczas jazdy już nie. Na antenach wbudowanych nie próbowałem bo nie wiem które -przy ori tunerze analogowym mam jakieś anteny opisane 1,2,3,4, ale po co ich niby aż 4? Nie wiem jak by je podłączyć?
Nic nie muszę przestawiać bo pokazuje się menu wiwy od razu

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 03 maja 2015, 23:36

lesdud pisze:przy ori tunerze analogowym mam jakieś anteny opisane 1,2,3,4, ale po co ich niby aż 4?
Są cztery dla lepszego odbioru, potrzebny rozdzielacz do tego. Obecnie szukam jakiegoś dobrego tunera DVB-T i jak już go znajdę to spróbuję po prostu skręcić te cztery anteny razem do jednej wtyczki i podpiąć do nowego tunera. A może już ktoś coś takiego testował?

A jak ktoś szuka zasilacza 5V to ebay-u są po 5 euro z wysyłką (foto poniżej).

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 03 cze 2015, 18:22

jak juz cos znajdziesz fajnego daj znac jaki to model bo szukam również jakiegoś fajnego sprzętu
bądź sobą, wariatów też lubią

rav85
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: rav85 » 25 cze 2015, 10:37

czy mając oryginalny tuner w bagażniku który juz nie działa z racji braku analogowej telewizji naziemnej mogę zakupić ta WIWE i pod niego ja podpiąć i będzie mi odbierało darmowe naziemne kanały czy trzeba jeszcze coś rezac?

JIMM

Post autor: JIMM » 10 lip 2015, 18:41

Odgrzeję troche temat....czy juz ktoś ogarnął temat TV, męczy mnie ten cimny monitor. <blee>

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe Motostacja.pl części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl