[D3 03 4.2MPI ] Rozładowuje się akumulator
Widzisz kolego.... Ja też to zauważyłem... Co prawda nie mam kessy ale jak auto jest uzbrojone-zamknięte i podejde i zlapie za uchwyt otwierania tylnej klapy (mam elektrycznie ją otwieraną) to też mi sie zapala na konsoli trójkąt awaryjnych... Co do podświetlenia szyb nie patrzyłem... U mnie sie pali różnie... 5,7,9 minut <niewiem> ch... Wie o co kaman.
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
Dzisiaj byłem w serwisie na poszukiwaniu "złodzieja prądu".
Auto po 20min. od zamknięcia ma pobór prądu 2,7A.
Wyciągane były wszystkie bezpieczniki po kolei i nic to nie dało.
Rozłączenie kabla, który jest widoczny na zdjęciu dopiero spowodowało obniżenie poboru do 0,1A.
Elektryk powiedział, że na 99% uszkodzona jest jakaś dioda na alternatorze.
Kontaktowałem się już z jedną firmą z Wrocławia zajmującą się regeneracją alternatorów.
Czas regeneracji ok.10 dni i też nie dają gwarancji czy uda im się go zregenerować.
Jaki może być orientacyjny koszt regeneracji?
Teraz z innej beczki: Czy Audi wypuściło kiedykolwiek soft do MMI 2G z językiem polskim?
Auto po 20min. od zamknięcia ma pobór prądu 2,7A.
Wyciągane były wszystkie bezpieczniki po kolei i nic to nie dało.
Rozłączenie kabla, który jest widoczny na zdjęciu dopiero spowodowało obniżenie poboru do 0,1A.
Kontaktowałem się już z jedną firmą z Wrocławia zajmującą się regeneracją alternatorów.
Czas regeneracji ok.10 dni i też nie dają gwarancji czy uda im się go zregenerować.
Teraz z innej beczki: Czy Audi wypuściło kiedykolwiek soft do MMI 2G z językiem polskim?
Ale że na postoju przy wyłączonym silniku, wyłączonych wszystkich odbiornikach prądu i zamkniętym zamku centralnym alternator żre prąd?tomdro666 pisze:Rozłączenie kabla, który jest widoczny na zdjęciu dopiero spowodowało obniżenie poboru do 0,1A.
Jak nie dają gwarancji to o kant tyłka potłuc taką robotę.tomdro666 pisze:Kontaktowałem się już z jedną firmą z Wrocławia zajmującą się regeneracją alternatorów.
W trójmieście jest jakaś firma która wie o co biega w tym alternatorach, w Warszawie też jest jakaś. Daj to komuś co będzie wiedział co robi i da jakąkolwiek gwarancję.
Nie.tomdro666 pisze:Teraz z innej beczki: Czy Audi wypuściło kiedykolwiek soft do MMI 2G z językiem polskim?
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
-
- Forum Audi A8
Witam. Koledzy mam problem ze swoim a8 d3 4.2.
Auto pobiera prąd po zamknięciu samochodu w granicach 1.7A. Dodam ze cały system mmi został sprawdzony. Jedynie po wypięciu bezpiecznika nr. 5 z lewej strony deski rozdzielczej przynosi efekt uśpienia auta. Oczywiście sprawdziłem co to za bezpiecznik i okazało się ,ze jest od licznika. Nie wiele myśląc zdemontowałem licznik i dalej pobiera 1.7A. Pomyślałem, że system samochodu nie widzi licznika i dlatego nie chcę usnąć, więc kupiłem drugi i dalej jest to samo.Proszę o pomoc. Z góry Dziekuję.
Auto pobiera prąd po zamknięciu samochodu w granicach 1.7A. Dodam ze cały system mmi został sprawdzony. Jedynie po wypięciu bezpiecznika nr. 5 z lewej strony deski rozdzielczej przynosi efekt uśpienia auta. Oczywiście sprawdziłem co to za bezpiecznik i okazało się ,ze jest od licznika. Nie wiele myśląc zdemontowałem licznik i dalej pobiera 1.7A. Pomyślałem, że system samochodu nie widzi licznika i dlatego nie chcę usnąć, więc kupiłem drugi i dalej jest to samo.Proszę o pomoc. Z góry Dziekuję.
-
- Forum Audi A8
- orkaskawina
- Super Klubowicz