Ujmę to tak. Passat to tylko... Passat.
Obrzydliwe, surowe, rdzewiejące, bez polotu, kupa metalu. ( kolega )Teraz tak mówi. Mój kolega kupił nowego Passata Beeee coś tam z 2.0 T benzyna chyba siedem to jest. Bo dla mnie 6, 7, 8 to to samo. Wracając do kolegi po upływie 4 lat dostał oświecenia doszło do niego że żałuje i pluje sobie w brodę że nie kupił Audi.
Ostatni B5 hmmm no też i nie do końca. Ale takim naprawdę ostatnim paśkiem był B4. Tani, prosty, pospolity, typowy samochód który wyparł z Polski Poloneza i dał temu narodowi smak wolności niemieckiej technologii.
Rozumie że osiągi można porównywać. Nie raz byłem w różnego rodzaju dyskusjach, tego tupu:
Aaaa bo moje NOWE Jakieśtam Cośtam z doładowanym silnikiem Makity objedzie spokojnie Twoje A8.
Ale synu, zastanów się co mówisz.
Po pierwsze moje auto ma 18 lat i dalej wygląda świeżo i młodo - Twoje po takim czasie będzie sprzedawane jako maszynki do golenia w tesco, nie wspomniawszy jeszcze tego że co 4 lata muszą robić modernizacje bo auto jest wypierane przez konkurencje ( wyścig szczurów )
Po drugie moje auto ma przejechane ponad 300 tyś i ma się dobrze a bóg wie czy nie drugie tyle. Ty biedaku, zwolenniku szlifierek za 100 tyś zmienisz pół auta.
Moje auto w latach 90 było synonimem luksusu na który można sobie było pozwolić tylko wybranym, Twoje rozdawali za talony i zdrapki w kioskach.
Moje auto w czasach swojego królowania po drogach miało osiągi którym mało kto dorównywał, Twoje ledwo osiągało 150 i setkę w 20 sek.
Na boga Twoje auto nowe kosztowało 70 tyś moje 300
Chcesz porównań postaw obok siebie Nowe A8 a nie starą babkę.
A jest jeszcze taka sytuacja że AUDI w latach wcześniejszych daj my na to 90 dalej było symbolem prestiżu i składali Swoje auta bardzo dokładnie. A inni producenci nie potrafili dobrze zaprojektować wnętrza by nie było widać elementów konstrukcyjnych, składali swoje auta na blachowkręty lub co jeszcze wielce prawdopodobne z motoryzacją mieli tyle wspólnego że produkowali chińskie zabawki dla dzieci lat od 4 - 12