nie no fajnie, fajnie <okioki> tylko chodzi o to czy sie alumunium zapieklo i ciezko rozpolowic, czy wrecz odwrotnie. Wiem ze w roznych autach roznie bywa, ale jestem ciekaw jak to u tych ktorzy maja juz ta operacje za sobąmichalwruszak pisze:Koledzy jeżeli ja sobie poradziłem z rozpołowieniem kolektora to każdy da radeheh
![]() |
![]() |
![]() |
[D2 02 4.2PB/LPG ] Gruszka podciśnienia - numer części
- CINEK
- Super Klubowicz

to nie jest zwykły napęd...to
-
michalwruszak
- Super Klubowicz

Dość łatwo i lekko idzie , te dwie części trzymaja się tylko na śrubkach których troche jest , nie warto tylko szarpać mocno by tej uszczelki wewnętrznej nie rozerwać bo kupić jej nie można
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044
- CINEK
- Super Klubowicz

a no i o to chodzi...bo widzisz, kiedys zanim doszedlem ze ramie od gruszki stoi, to chcialem zrywac ssaka i grzebac w srodku i moj mechanik to samo powiedzial, ale dodal, ze potem nawet lepiej bedzie uszczelnic np. na paste REINZa aby byc pewnym ze nie ma nigdzie nieszczelnosci. Dajac stara uszczleke hmmmmichalwruszak pisze:nie warto tylko szarpać mocno by tej uszczelki wewnętrznej nie rozerwać bo kupić jej nie można
to nie jest zwykły napęd...to
-
kryhawrc
- Super Klubowicz

No u mnie było ciasno ale się ruszyło. Poszło troche WD40 i oleju ale teraz pracuje. Dla pewności drugie tez przesmarowałem(choć chodziło) i teraz obie gruszki są wypchane.
Teraz tylko czekam na nowa gruszke(wczoraj chyba kolega z forum wysłał) a stara pokliłem na sztukę co by wytrzymała 900km do domu.
![Obrazek]()
Teraz tylko czekam na nowa gruszke(wczoraj chyba kolega z forum wysłał) a stara pokliłem na sztukę co by wytrzymała 900km do domu.

-
pb41ns
- Super Klubowicz

-
Gość
- CINEK
- Super Klubowicz

-
Gość
-
kryhawrc
- Super Klubowicz