Też tak myślałem że to lipnie wyjdzie i z daleka będzie widać że oklajane ale wszędzie gdzie się pojawie to wszyscy się pytają ...malowane czy oklejane i właśnie dlatego warto zapłacić "parę groszy" i oddać auto do kogoś kto robi to profesjonalnie a nie samemu kleić w stodolebeyer28 pisze:Szkoda kasy na to oklejanie, lepiej zrobić malowanko. Z daleka to oklejanie może i spoko wygląda, ale z bliska widać co jest grane, ciekawe jak ta folia będzie wyglądać po 5otys km
![]() |
![]() |
![]() |
[ALL] Oklejanie auta zamiast malowania
- robertoc4
- Forum Audi A8

- robertoc4
- Forum Audi A8

Sam jestem ciekawy jak to będzie trwałe <niewiem> podejrzewam że w dużej mierze zależy to od jakości folii ,ja mam folie 3M a podobno ta jest dobra ...pożyjemy zobaczymy ale coś mi się wydaje że zanim się ona zniszczy to zmienię folie na inny kolorbeyer28 pisze:Nie powiem, bo u Ciebie elegancko to wygląda. Zastanawia mnie tylko trwałość tego
Sam bym się tego nigdy nie podjął
- FOSS
- Super Klubowicz

Nie strasz, nie strasz.... zobacz na to <tjaa>Mucholejkolator pisze:robertoc4, widziałeś to?![]()
[url=http://images65.fotosik.pl/886/8316d5b29a6fb034.jpg]Obrazek[/URL]

FOSS motorsport *[/URL] (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
- Mucholejkolator
- Super Klubowicz

-
beyer28
- Super Klubowicz

-
Yeager
- Forum Audi A8

Panowie mam znajomego w DE i polecił mi coś takiego jak PLASTI DIP, jest to powłoka gumowa która jest nanoszona na lakier zwykłym pistoletem do malowania, mają bogatą szatę kolorów, matowe jak i zwykłe z połyskiem jednak do tego jest potrzebny specjalny dodatek, z tego co mi powiedział u nich jest to w bańkach po 5 i 10 litrów, bańka 5 litrów wystarczyła na pomalowanie cadilaca escalade więc na a8 wystarczy spokojnie a koszt takiej bańki to 150 euro ( + rozpuszczalnik ). Podobno na aucie to wytrzymuje 3 lata ale można to usunąć za pomocą karchera z gorącą wodą i z bliska trzeba myć, czasami trzeba odrywać. Sam zamierzam kupić coś takiego na felgi 
DODANO:
tutaj zdj innego Cadilaca malowanego Plasti Dipem
![Obrazek]()
DODANO:
tutaj zdj innego Cadilaca malowanego Plasti Dipem

Ostatnio zmieniony 17 kwie 2014, 23:59 przez Yeager, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ernesto
robertoc4 pisze:Ja niedawno okleiłem folią 3M ale w kolorze ciemno szary mat metalik z serii 1080 ... i powiem szczerze że efekt jest super

Dziś widziałem na własne oczy i jestem pod ogromnym wrażeniem. Firma stanęła na wysokości zadania. Wielkie brawa, choć tak jak Ci mówiłem wygląda to tak jak by autko było całe pomalowane. Pierwsza klasa
-
PawelDSW
- Forum Audi A8

Poprzednie auto mialem oklejone folia 3m, daja na to 6 lat gwarancji , nic sie z folia nie dzialo, dzis kupilem a8 d3 , lakier nie jest w idealnym stanie i zastanawiam sie czy polerowac czy oklejac . Caly 1 dzien auto jest rozbierane ze zderzakow,lamp,listew itp wiec nie wiem jakim sposobem jakas firma okleja auto w 1 dzien
koszt oklejenia a8 to ok 4-4500 zl ale takiego efektu nie uzyska sie lakierujac auto.
![Obrazek]()
![Obrazek]()
![Obrazek]()
koszt oklejenia a8 to ok 4-4500 zl ale takiego efektu nie uzyska sie lakierujac auto.

-
turntablerocker
- Forum Audi A8