części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 preFL ALL ] podświetlenia nawiewów

Gość

Post autor: Gość » 16 sty 2015, 12:17

Jadąc niedawno w nocy poliftem rzuciło mi się w oczy bogate,rzekłem wręcz świąteczne podświetlenie wszystkiego w porównaniu do mej babuni :) Podoba mi sie to ale chyba starośc idzie i przywykłem już do dyskretnego przedliftowego podświetlenia :)

ernesto

Post autor: ernesto » 16 sty 2015, 17:16

No i nastąpił problem. Wymieniłem wszystkie żarówki w kratkach wentylacyjnych z przodu. Niestety nie świecą tak mocno jak np świecą mi na tylnych słupkach. Żarówki 1.2 W. Na próbę postanowiłem przymierzyć 2 W żarówki. To samo. Światło jest na końcu mizerne, wręcz ledwo widoczne.
Rozebrałem tylną kratkę by dowiedzieć się dlaczego tył świeci pięknie mocno, natomiast z przodu ledwo co. I okazało się że są zupełnie inne światłowody. Te w przednich panelach są ori i ich światło nie jest takie wyraźne. Z kolei te na tylnych słupkach są szerszego przekroju i lepiej rozprowadzają światło.
Wniosek jeden. Trzeba zmieniać światłowody, ewentualnie coś przekombinować i zapodać diody.

Gość

Post autor: Gość » 16 sty 2015, 17:37

A ja mowił ci że poczekaj i zapodaj se poliftowe ozdóbki

Awatar użytkownika
danishow
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: danishow » 16 sty 2015, 18:01

ernesto, tak trzeba wyciągać schowek ...ale z tego co przeczytałem wynika, że już to ogarnąłeś.

ernesto

Post autor: ernesto » 16 sty 2015, 18:18

danishow, tak tak ogarnąłem, dziękuję za rady były bardzo pomocne bo naświetliły mi gdzie dokładnie są te śrubki ;) Nie odkręcałem schowka do końca lecz tylko w odkręciłem po stronie drzwi a od strony konsoli poluzowałem. Tak żeby nie odpadł w całości się tylko uchylił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl