wojt1802 pisze:nie wymieniaj oleju w skrzyni ja go wymienialem w zeszlym roku w styczniu,jak zlewalem to byl czysciutki i nie bylo opilkow ani syfu
![]() |
![]() |
wojt1802 pisze:nie wymieniaj oleju w skrzyni ja go wymienialem w zeszlym roku w styczniu,jak zlewalem to byl czysciutki i nie bylo opilkow ani syfu
Apophis pisze:Nie wymieniaj dynamicznie. Nie ma sensu bo stojąc w miejscu tego nie zrobisz nawet jak trza a jadac tym bardziej
na liczniku jest 250 ale ile prawdy nie wiem bo nie interesuje mnie to. Poprzedni właściciel robił jak bylo 190 i dowiedziałem sie ze prawdopodobnie na valvoline czyli polsyntetyk a ja wlalem mobila czyli minerał. Moze w tym problem? Może bym musiał wymienić?martin_rs4 pisze:...to w cale nie znaczy, że źle zrobili. Podstawowe pytanie to ile masz najechane na liczniku, bądź w realu (jeśli wiesz) i czy olej był kiedykolwiek wymieniany. Jeśli nie był nigdy wymieniany, to nowy olej mógł np. rozszczelić skrzynie. Niestety z wymianą oleju jest zawsze 50/50 że będzie dobrze, jeśli nei masz informacji od porzedniego właściciela czy wymienial już olej,c zy od nowości auto jeździ na jednym...
generalnie przy wymianie oleju, nie można nić spartolić (jeśli mechanik jest kumaty). Ja wymieniałem sam i już ponad dwa lata bez problemu...