[D2 ALL ] Coś w rodzaju "korozji" na nadwoziu.
[D2 ALL ] Coś w rodzaju "korozji" na nadwoziu.
Witam. Mam A8 z 96r. nie bite, oryginalny lakier na całej budzie. Co prawda samochód stary ale jednak aluminiowy więc nie spodziewałem się czegoś takiego. Otóż miejscami na lakierze powychodziły takie "purchle" jak na samochodzie z normalnej blachy, który bierze rdza... Planuję ją całą pomalować z zewnątrz ale moje pytanie, czego mogę się spodziewać pod tymi pęcherzykami? Ktoś się z tym wcześniej spotkał? Obawiam się czy po zeszlifowaniu lakieru nie wyjdą np. dziury/
Rdza to termin korozji dla stali .
Aluminium okresla sie terminem odpowiednim dla ,,rdzy,,----utlenianie.
Aluminium wystawione na czynniki atmosferyczne koroduje.
U ciebie pod tymi purchlami bedzie bialy proszek.
Musisz te wszystkie widoczne i ukrywajace sie miejsca odszlifowac i zastosowac farby i procesy przywidziane dla podloza aluminiowego.
Widzialem joz killka A8 z orginalnym lakierem a jednak korodowaly--wada fabryczna np zuzyty czynnik przy kapieli karoseri???? <niewiem>
Aluminium okresla sie terminem odpowiednim dla ,,rdzy,,----utlenianie.
Aluminium wystawione na czynniki atmosferyczne koroduje.
U ciebie pod tymi purchlami bedzie bialy proszek.
Musisz te wszystkie widoczne i ukrywajace sie miejsca odszlifowac i zastosowac farby i procesy przywidziane dla podloza aluminiowego.
Widzialem joz killka A8 z orginalnym lakierem a jednak korodowaly--wada fabryczna np zuzyty czynnik przy kapieli karoseri???? <niewiem>