Serwis skrzyni automatycznej.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Serwis skrzyni automatycznej.
Panowie potrzebuję pomocy w wyborze serwisu do naprawy skrzyni ASB.. Przeglądałem tematy:
- http://www.a8team.pl/skrzynia-automat-g ... vt6612.htm
- http://www.a8team.pl/automatyczne-skrzy ... t10824.htm
- http://www.a8team.pl/warsztat-od-automa ... vt6942.htm
Widziałem opinie na necie obu zakładów i są one różne..
Przedstawiam wstępne koszta napraw:
Midparts:
- 3-6,5k zł netto
- czas naprawy 3-7 dni roboczych
- możliwość wysyłki skrzyni
- gwarancja 6 m-cy na naprawę, 3 lata na konwerter (gwarancję na naprawę można wydłużyć, wtedy należy doliczyć +40% do wartości naprawy..)
Łoboda:
- 4-6k zł netto
- czas naprawy 2 dni robocze
- brak możliwości wysyłki, auto musi być fizycznie na m-cu
- gwarancja 1 rok na naprawę (jeśli skrzynia zostanie wysłana to wtedy udzielana jest tylko gwarancja rozruchowa)
Długołęka:
- do 5,5k zł netto
- czas naprawy do 1 tyg. (możliwość załatwienia noclegu i dostosowania terminu tak aby jak najszybciej naprawić i odjechać)
- gwarancja 1 rok na naprawę
Proszę o nakierowanie a przede wszystkim pomoc w wyborze.. Z początku kierowałem się w stronę midparts jednak w tej cenie 6 m-cy gwarancji to za mało..
- http://www.a8team.pl/skrzynia-automat-g ... vt6612.htm
- http://www.a8team.pl/automatyczne-skrzy ... t10824.htm
- http://www.a8team.pl/warsztat-od-automa ... vt6942.htm
Widziałem opinie na necie obu zakładów i są one różne..
Przedstawiam wstępne koszta napraw:
Midparts:
- 3-6,5k zł netto
- czas naprawy 3-7 dni roboczych
- możliwość wysyłki skrzyni
- gwarancja 6 m-cy na naprawę, 3 lata na konwerter (gwarancję na naprawę można wydłużyć, wtedy należy doliczyć +40% do wartości naprawy..)
Łoboda:
- 4-6k zł netto
- czas naprawy 2 dni robocze
- brak możliwości wysyłki, auto musi być fizycznie na m-cu
- gwarancja 1 rok na naprawę (jeśli skrzynia zostanie wysłana to wtedy udzielana jest tylko gwarancja rozruchowa)
Długołęka:
- do 5,5k zł netto
- czas naprawy do 1 tyg. (możliwość załatwienia noclegu i dostosowania terminu tak aby jak najszybciej naprawić i odjechać)
- gwarancja 1 rok na naprawę
Proszę o nakierowanie a przede wszystkim pomoc w wyborze.. Z początku kierowałem się w stronę midparts jednak w tej cenie 6 m-cy gwarancji to za mało..
Ostatnio zmieniony 17 lut 2015, 09:15 przez krzychu22.p1i, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak skrzynia pochodzi po naprawie 6 miesiecy bezproblemowo to i te 12 przeskoczy, które u Łobody dają. Byłem kilka razy w Midpartsie i nigdy problemów nie było.krzychu22.p1i pisze:Z początku kierowałem się w stronę midparts jednak w tej cenie 6 m-cy gwarancji to za mało..
Jedna i druga firma z pewnoscia posiada wyspecjalizowanych fachowcow, naturalnie liczyc sie musisz z tym, ze zaplacisz ta kwote z gornego przedzialu, a w takim przypadku masz 1000zl taniej w Midpartsie.
Dowiadywałes sie jak wołaja na temat wymiany oleju ? Bo jak kiedys to po naprawie po jakims dystansie nalezy zmienic olej w zakładzie ktory udziela gwarancji ?
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
aro51, Wymiana oleju po 1tys km, cen nie dopytywałem bo to pikuś.. Zależało by mi na czasie a 3-7 dni robocze to zbyt duża niewiadoma.
Apophis, jutro przedzwonię i się zapytam.
pioter, w używkę nie chciałbym się bawić.
Po podaniu objawów (4 i 5 bieg falowanie obrotów nawet 600obr, buczenie, popularna tarka i 320tys przebiegu) cena za naprawę została od razu podana z widełkami. Czyli problem jest znany.. Gdybym miał u siebie warunki to sam bym ją wytargał i grzebał a tak to..
Apophis, jutro przedzwonię i się zapytam.
pioter, w używkę nie chciałbym się bawić.
Po podaniu objawów (4 i 5 bieg falowanie obrotów nawet 600obr, buczenie, popularna tarka i 320tys przebiegu) cena za naprawę została od razu podana z widełkami. Czyli problem jest znany.. Gdybym miał u siebie warunki to sam bym ją wytargał i grzebał a tak to..
- ManiekJames
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
ale lipa z tymi skrzyniami
swoja droga ciekawe co tam tyle kosztuje ze takie sa ceny standardowo wymienia/regeneruje sie :
-konwerster 1500zł za usługe regeneracji , 3-4k nowy w aso
-tarczki 500zł
-olej filtr nawet niech bedzie 1000zł
to przy standardowej awari konwertera gubienie obrotów falowanie wibracje itp
koszt części niecałe 2 tysiaki w tym 1500 regenracja konwertera wiec tez usługa
robią skrzynie w 2 dni i kasuja prawie 7 kafli złoty interes chyba ze się mylę to z chęcią posłucham
swoja droga ciekawe co tam tyle kosztuje ze takie sa ceny standardowo wymienia/regeneruje sie :
-konwerster 1500zł za usługe regeneracji , 3-4k nowy w aso
-tarczki 500zł
-olej filtr nawet niech bedzie 1000zł
to przy standardowej awari konwertera gubienie obrotów falowanie wibracje itp
koszt części niecałe 2 tysiaki w tym 1500 regenracja konwertera wiec tez usługa
robią skrzynie w 2 dni i kasuja prawie 7 kafli złoty interes chyba ze się mylę to z chęcią posłucham
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
-
- Super Klubowicz
Po regeneracji dostajesz gwarancję na całą skrzynię (12 miesięcy z limitem 50 000 km) - nie ważne co było robione.
Pierwsza wymiana oleju po 2000 km druga po 35 000 km.
Jestem po serwisie w Długołęce więc wiadomość na 101% sprawdzona
Obsługa na 5+, czas oczekiwania 7 dni w tym sob/niedz.
PS co było robione to nie tajemnica, wymienione części do zwrotu jak sobie zażyczysz oraz namiary na nowy olej
Pierwsza wymiana oleju po 2000 km druga po 35 000 km.
Jestem po serwisie w Długołęce więc wiadomość na 101% sprawdzona
Obsługa na 5+, czas oczekiwania 7 dni w tym sob/niedz.
PS co było robione to nie tajemnica, wymienione części do zwrotu jak sobie zażyczysz oraz namiary na nowy olej