![]() |
![]() |
[D3 03 4.2MPI/LPG ] Gdzie podłączyć wodę do reduktora?
[D3 03 4.2MPI/LPG ] Gdzie podłączyć wodę do reduktora?
Witam gdzie najlepiej podłączyć wodę do reduktorów LPG??
Ja mam wpięte gdzieś za lewą głowicą, ale gdy mam 90st na wskaźniku przewody wodne nadal są zimne ;(
Ja mam wpięte gdzieś za lewą głowicą, ale gdy mam 90st na wskaźniku przewody wodne nadal są zimne ;(
Oba węże powinny być wpięte równolegle do nagrzewnicy.
Sprawdź dokładnie gdzie jest podłączenia bo określenie za lewą głowicą nic to nie mówi.
Samo podpięcie i usytuowanie reduktora czy ma wlot płynu na dole czy na górze nie ma znaczenie.
Ważne by znajdował się niżej niż nagrzewnica i zbiorniczek wyrównawczy ( zwłaszcza )
Błędem jest wpinanie szeregowe, ponieważ nagrzewnica odbiera ciepło podczas ogrzewania i w ten sposób obniża temperaturę płynu która ma ogrzewać reduktor.
Sprawdź dokładnie gdzie jest podłączenia bo określenie za lewą głowicą nic to nie mówi.
Samo podpięcie i usytuowanie reduktora czy ma wlot płynu na dole czy na górze nie ma znaczenie.
Ważne by znajdował się niżej niż nagrzewnica i zbiorniczek wyrównawczy ( zwłaszcza )
Błędem jest wpinanie szeregowe, ponieważ nagrzewnica odbiera ciepło podczas ogrzewania i w ten sposób obniża temperaturę płynu która ma ogrzewać reduktor.
-
- Super Klubowicz
Hmm, lewa czyli od kierowcy, a w D3 przewody do nagrzewnicy są najlepiej widoczne w podszybiu po stronie pasażera zaraz obok filtra pyłkowego.xluqas pisze:a mam wpięte gdzieś za lewą głowicą
Zgadzam sie z tym, ale wbrew pozorom ja mam reduktor bardzo wysoko w podszybiu i jest oki, układ chłodzenia jest zamknięty i wysokość reduktora nie ma większego znaczenia praktycznie króćce wodne reduktora są na równo z poziomem płynu w zbiorniczku, miałem tylko jeden problem po wymianie rozrządu jak nie miałem uzupełnionego poziomu płynu to mi reduktor marzł ;( po dolaniu jest wsio oki.ernesto pisze:Ważne by znajdował się niżej niż nagrzewnica i zbiorniczek wyrównawczy ( zwłaszcza )

Reduktory mam nisko przy zderzaku w nadkolu lewym prawym, wiem gdzie są przewody z nagrzewnicy, na nich są odpowietrzniki ?
Moje Audi A8 D4 i Forum do Audi A6 C6
Reduktor ma być równolegle nie szeregowo. Nie przed, nie za. Tak jak jest to na rysunku. Dlaczego nie przed, ponieważ gaz jest zimny i reduktor odbiera termike samym sobą.
Dasz szeregowo przed to będziesz plakal że kiepskie ogrzewanie, dasz szeregowo za to w zimowych warunkach będziesz wybierał czy ogrzewanie czy jazda na gazie.
Dasz szeregowo przed to będziesz plakal że kiepskie ogrzewanie, dasz szeregowo za to w zimowych warunkach będziesz wybierał czy ogrzewanie czy jazda na gazie.
Raczej bardziej z tego powodu, że latem, przy włączonej klimatyzacji i zamkniętych elektrozaworach nagrzewnicy nie byłoby obiegu przez reduktor przy szeregowym wpięciu.ernesto pisze:Dasz szeregowo przed to będziesz plakal że kiepskie ogrzewanie, dasz szeregowo za to w zimowych warunkach będziesz wybierał czy ogrzewanie czy jazda na gazie.
Four rings to rule them all
majkaistefan, warsztat który mi to zakładał, twierdzi że już tak robili trzy a8 d3 i działa, u mnie nie działa no. 5stopni na plusie przejechane 8km a on zero reakcji.
Przewody wodne do reduktorów zimne, temperatura na wskaźniku 90
Przewody wodne do reduktorów zimne, temperatura na wskaźniku 90

Ostatnio zmieniony 17 lut 2015, 18:35 przez xluqas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Super Klubowicz
A jak tak to wszystko ok, teraz to się nie dziwię że działa poprawnieApophis pisze:Posprzątałem co by nie robic zamieszania. Musialem zwalic plastyki by sie doszukać tych wezy z drugiej strony. Mam jednak rownolegle... <tjaa>

Więc dla potomności.... ma być równolegle, coś w podobie tego jak to Ernesto wkleił grafikę.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Co do rysunku ernesto, jak wyprowadzić przez ścianę grodziową przewody do reduktorów? Czy podłączyć się za ścianą grodziową?
W S6 c5 właśnie miałem tak jak na rysunku ale w ścianie była zaślepka i tak szło na dwa reduktory
W S6 c5 właśnie miałem tak jak na rysunku ale w ścianie była zaślepka i tak szło na dwa reduktory
Jutro jak znajdę chwilę zdiagnozuję gdzie to mam podłączone oraz jakieś Foto
!