[ALL] Ile pali wasze monstrum ??
- rollo_tomasi
- Forum Audi A8
Chciałem, poruszać się spokojnie i bardzo ekonomicznie (osiągnać min. spalanie), wytrzymałem około 50km spychania z drogi, mrugania światłami, zupełnej ciszy i nudów za kierownicą , regulowania radia, cd, dvd, jedzenia , picia i robienia miejsca dla wyprzedzających, ciągłego analizowania lusterka wstecznego ...............następne 450km przejechałem nie ekonomicznie :p , wypoczywajac i w pełni skoncentrowany na jeździe osiągnąłem cel ....ale spalanie 18l LPG...co rekompensuje przednia jazdą i raczej lewym pasem
-
- Forum Audi A8
Ogromny temat, więc i ja się tutaj dopiszę. Ostatnio na krótkiej trasie postanowiłam z kolegą (który ma identyczne audi, jak moje) sprawdzić, jak bardzo ekonomiczne można jechać na zwykłej drodze, z autami przed i za mną. No i w sumie spalanie poniżej 7l/ 100km, a jakby się człowiek uparł, to i może poniżej 6l /100km by się zeszło. Oczywiście, wiem że to efekt tego, że mam najsłabszy silnik ze wszystkich, jakie były montowane w A8 D3.
Tutaj, króciutki filmik z testu, a na końcu filmiku podsumowanie danych na FISie:
Audi A8 D3 3.0 TDI ekonomiczna jazda - FILM YOUTUBE
Tutaj, króciutki filmik z testu, a na końcu filmiku podsumowanie danych na FISie:
Audi A8 D3 3.0 TDI ekonomiczna jazda - FILM YOUTUBE
-
- Forum Audi A8
Nie mogłam się powstrzymać, żeby udowodnić sobie i Wam moi dowcipni koledzy , że naszymi audiczkami to można na prawdę ekonomicznie pojeździć i wcale nie jest to jazda taka, żeby być zawalidrogą. Pojechałam na zakupy do miasta, trasa 30% drogi poza miastem, 70% w mieście. Byłam w kilku sklepach i finalnie spalanie poniżej 6 litrów. Filmik oczywiście taki skrótowy, ale pokazuje, co najważniejsze, ciekawe, czy ktoś tutaj by mnie pobił Najlepsze, że auto sąsiada z silnikiem 1,4 pali 6-7 litrów.
A oto filmik:
Audi A8 D3 3.0 TDI - rekordowe spalanie pali poniżej 6l - film Video
A oto filmik:
Audi A8 D3 3.0 TDI - rekordowe spalanie pali poniżej 6l - film Video