[D2 ALL ] Zamiana układu hamulcowego
[D2 ALL ] Zamiana układu hamulcowego
Witam Panowie, nie mogę doczytać się co i jak i postanowiłem założyć nowy temat. Juz mi głowa pęka normalnie.... Problem dotyczy układu hamulcowego.. Kupiłem tarcze nowe ZIMMER + klocki. Klocki zjeździłem było ok.. Założyłem klocki TRW i normalnie jest takie piszczenie że chyba głośniej niż stary ogórek z PKS... Masakra.. proszę o pomoc w tym temacie.
-
- Forum Audi A8
Re: Zamiana układu hamulcowego
Jak ten zestaw piszczy a poprzedni nie piszczal to odpowiedz jest chyba jasna.Kunaa12 pisze:Witam Panowie, nie mogę doczytać się co i jak i postanowiłem założyć nowy temat. Juz mi głowa pęka normalnie.... Problem dotyczy układu hamulcowego.. Kupiłem tarcze nowe ZIMMER + klocki. Klocki zjeździłem było ok.. Założyłem klocki TRW i normalnie jest takie piszczenie że chyba głośniej niż stary ogórek z PKS... Masakra.. proszę o pomoc w tym temacie.
Narazie czytam
TRW powoli traci na jakosci. Wczesniej mialem TRW tarzce i klocki w A8 i mam niestety nadal w A3 i tragedia...niedosyc ze piszcza to jeszcze przy hamowaniu jest halas ...takie łuuuuuuu...Kunaa12 pisze:Założyłem klocki TRW i normalnie jest takie piszczenie że chyba głośniej niż stary ogórek z PKS
W A8 mam teraz hamulce Zimmerman i klocki Textar i mam spokoj.
zmien klocki
to nie jest zwykły napęd...to
no sluchaj przynajmniej u mnie jest ok. A wiem nie tylko z wlasnego doswiadczenia z dwoch aut, ale rowniez moj kuzyn w A6, mechanior w Peugeocie itp mieli TRW i strasznie narzekali.
Generalnie nie musisz od razu Textara dawac, mozna np. ATE albo jakies tansze. Ja mialem na samym poczatku ABE i gdyby sie nie giely to na prawde dobrze sie sprawowaly...
Generalnie nie musisz od razu Textara dawac, mozna np. ATE albo jakies tansze. Ja mialem na samym poczatku ABE i gdyby sie nie giely to na prawde dobrze sie sprawowaly...
to nie jest zwykły napęd...to
Apophis, Wcześniej miałem komplet boscha to normalnie stary autosan, wstyd było hamować <jezu>
Chociaż póki co ręki uciąć sobie nie dam za ten zestaw, bo cały czas walczę z telepaniem auta (nie przenosi się to na kierę i pedał hamulca) przy hamowaniu. Wiele rzeczy już uczyniłem żeby dojść o co kaman i nic. W przyszłym tyg pójdzie nowy zawias i jak to nie pomoże to chyba załamka, bo ileż można ;(
Chociaż póki co ręki uciąć sobie nie dam za ten zestaw, bo cały czas walczę z telepaniem auta (nie przenosi się to na kierę i pedał hamulca) przy hamowaniu. Wiele rzeczy już uczyniłem żeby dojść o co kaman i nic. W przyszłym tyg pójdzie nowy zawias i jak to nie pomoże to chyba załamka, bo ileż można ;(
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Użyj wyszukiwarki..Panowie a istnieje możliwość zamiany całego ukł. hamulcowego z np: D3 ??
http://www.a8team.pl/d2-00-42pb-lpg-zac ... t12081.htm
Z grubsza, do FL na ALU zwrotnicy (i zaciski LUCAS 323mm) P&P, do preFL potrzebny adapter albo wymiana na FL ALU zwrotnice.