[D2 01 4.2PB/LPG ] Dymienie
-
- Forum Audi A8
[D2 01 4.2PB/LPG ] Dymienie
Witam. Mam takie coś w samochodzie od kiedy go kupiłem dolewalem płyn chłodniczych zrobiłem nim 40 tys i teraz tak kopci że masakra ale nic się nie dzieje oleju w wodzie nie ma i na odwrót czy jadę 200 czy 50 temp. Równo 90 stopni co to może być na obecna chwilę gazu w aucie nie mam.
Ostatnio zmieniony 10 mar 2015, 05:48 przez mariuszjp100, łącznie zmieniany 1 raz.
Generalnie jak jest chłodno to nasze V8 kopca jak stary parowóz u mnie jest tak ze jak ruszam to ci z tyłu nic nie widzą
Ale pytanie jak wyżej o kolor dymienia...jeśli nic ci nie ubywa, bądź się z niczym nie miesza to będzie to w 98% zwykłe dymienie typowe dla tego silnika
Ale pytanie jak wyżej o kolor dymienia...jeśli nic ci nie ubywa, bądź się z niczym nie miesza to będzie to w 98% zwykłe dymienie typowe dla tego silnika
to nie jest zwykły napęd...to
-
- Forum Audi A8
Jeśli ubywa płynu i kopci na biało to może być UPG. Ale bardziej obstawiałbym wyciek na łączeniach, bądź z chłodniczki i zwykłe parowanie z wydechu, gdzie w niższych temperaturach nasze V8 to prawdziwe lokomotywy Sprawdź jutro, teraz trochę cieplej i przy temp. powyżej 10st parowania nie powinno już być
-
- Forum Audi A8
Zrób zdjęcie tego dymienia. Najlepiej.
tak czy bardziej ?
Zanim zaczniesz szukać problemów z głowicami radził bym szukać wycieku. Wszelkie połączenia gumowe, opaski, trójniki, okolice chłodniczki oleju itp. Szukaj na zimnym silniku bo na ciepłym nic nie będzie widać. Zostaw na noc pod autem jakiś karton.
Generalnie cała istota dymienia jest to odparowywanie wody z układu wydechowego. Normalny objaw. Woda osadza się w tłumikach w rurach na wskutek różnicy temperatur.
Popołudniu wrzucę filmik z porannego rozruchu.
tak czy bardziej ?
Zanim zaczniesz szukać problemów z głowicami radził bym szukać wycieku. Wszelkie połączenia gumowe, opaski, trójniki, okolice chłodniczki oleju itp. Szukaj na zimnym silniku bo na ciepłym nic nie będzie widać. Zostaw na noc pod autem jakiś karton.
Generalnie cała istota dymienia jest to odparowywanie wody z układu wydechowego. Normalny objaw. Woda osadza się w tłumikach w rurach na wskutek różnicy temperatur.
Popołudniu wrzucę filmik z porannego rozruchu.
- tutenhamon
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
-
- Forum Audi A8