części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D2 ALL ] Fotelik dziecięcy 0-18kg / 0-36kg

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

[D2 ALL ] Fotelik dziecięcy 0-18kg / 0-36kg

Post autor: CINEK » 07 mar 2015, 22:52

witajcie,

zwracam sie z prosba do tatusiow, ktorzy uzyktuja w swoich A8 D2 foteliki samochodowe dla dzieci od 9go miesiaca.

chodzi o to ze chcialem kupic fotelik recaro young sport 0-36kg

Obrazek

ale dzis przymierzałem moojego berbecia i generlanie niedosyc ze prosty jest ten fotel bez mozlowosci "lezakowania" to na dodatek jest dosc twrady przez co moim zdaniem niekomfortowy.

Dosc popularny jest teraz fotelik römer king plus 0-18kg:

Obrazek

...i ten niedosyc ze mieciutki w srodku to jakby przestrzennie wiecej miesjca i mozna ustawic w pozycji do spania :)...

Generalnie nie wiem na co sie zdecydowac, bo dochodzi jeszcze kwestia pochylenia tylnej kanapy pod co tez musze dostosowac fotelik....oczywiscie o bezpieczeństwie juz nie wspominam ;)

dzieki za porady i pomoc oczywiscie nie tylko w kwestii tych dwoch powyzszych :P jakie foteliki uzytkuja wasze dzieci...czy toe przesciowe, czy moze te jednokrotnego uzytku, jakich firm itp... <hihi>
to nie jest zwykły napęd...to

ernesto

Post autor: ernesto » 08 mar 2015, 09:47

Ciekawy temat i będę go śledził ;)
Oczywiście dołączam się do zapytań Marcina.
Z tym że u mnie chyba nie ma systemu isofix <niewiem>

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 08 mar 2015, 11:42

weż rozkładany do spania bezpieczniejeszy bedzie, nie bedzie latać mu główka bezwładnie podczas snu ,
mój syn ma już 5,5 roku i niestety jak kimnie to w foteliku lata mu głowa na boki i przy hamowaniu (tu kłania się brak możliwosci rozlozenia jak dla mniejszych dzieci .... ale tego z wiekiem już nie przeskoczysz bo musiałbyś miec longa i spore krzesełko by je rozłożyć ...
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 08 mar 2015, 11:54

ernesto pisze:Z tym że u mnie chyba nie ma systemu isofix <niewiem>
o widzisz...ide zaraz sprawdzic czy u mnie jest, choc watpie bo przewaznie jest wtedy gdzies wszywka na kanapie a u mnie nie ma <niewiem>

wczoraj siedzialem do 24.00 i czytalem, szukalem, i w koncu mam obrany juz kierunek na fotelik 0-18kg, ale z mozliwoscia montazu w doch kierunkach, tzn...do ok. 2-2,5roku tylem a potem do 4lat juz przodem...

w rankingach góruje fotelik BESAFE Izi Combi X3, ale jego cena zwala na beton :/

Obrazek

ja jade dzis robic przymiarki na fotelik maxi cosi mobi xp

Obrazek

ehhh nie sadzilem ze bedzie tyle "problemu" przy wyborze fotelika... <niewiem>

adrian949

Post autor: adrian949 » 08 mar 2015, 13:18

Jak by ktoś potrzebował to mam mocowanie isofix. W lifcie już są gotowe otwory.

Awatar użytkownika
Preston81
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Preston81 » 08 mar 2015, 18:35

dlatego moja następna 8 będzie w longu :D następna albo nr 2 :D
bądź sobą, wariatów też lubią

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 08 mar 2015, 20:58

adrian949 pisze:Jak by ktoś potrzebował to mam mocowanie isofix.
teraz mowisz ;) ... a ja juz kupilem <niegadam>

dzis bylem w sklepie i poprzymierzalem troche fotelikow i jak dla mnie w tym przedziale 0-18kg nadaja sie dwa...

ten wyzej wspomniany BESAFE Izi Combi X3, oraz Maxi Cosi 2Way Pearl ... cenowo obydwa podobnie miedzy 1300-1600zl zalezy dzie sie kupuje...a m.in. dla tego ze ma mozliwosc mocowanie fotelika w dwoch kierunkach, co mnie przekonalo po obejrzeniu kilku crash testow ADAC oraz sa one dosc wygodne, szerokie i pasuja do kanapy w D2 (co najwazniejsze) bo reszta fotelikow jak przymierzalem to w pozycji "lezacej" dzecko po prostu siedzi, a w pozycji siedzacej, leci do przodu...

nie ma co chyba musze rozbic swinke - skarbonke :/ ale na bezpieczenistwie dziecka nie bede oszczedzal...

Awatar użytkownika
pytlar
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: pytlar » 09 mar 2015, 11:31

a ja mam Maxicosi tobi czy jakoś tak :P mały nie narzeka za bardzo, lubi jeździć :) śpi w nim też bez problemu ;)

Obrazek
Obrazek

a ogólnie przy fotelikach jest zasada, że brać te z jak najmniejszym zakresem kg bo najwygodniejsze dla dzieci są takie...

ernesto

Post autor: ernesto » 10 mar 2015, 06:12

pytlar pisze:a ogólnie przy fotelikach jest zasada, że brać te z jak najmniejszym zakresem kg bo najwygodniejsze dla dzieci są takie...
Tak chcę szukać i zauważyłem że te co mają mniejszy zakres lepiej wypadają w testach.
Mi zależy też na łatwym i pewnym przypięciu pasem do fotelika. Miałam kiedyś przyjemność przewozić znajomą z dzieciakiem z jej fotelikiem. Jak widziałam instrukcję obsługi zaplatania tego pasa <jezu> Po za tym nie wyglądało to na bezpieczne.
Ale fotelik kosztował z tego co pamiętam coś koło 150 zł

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 10 mar 2015, 07:23

ja zdecydowanie polecam Romera <okioki>

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 10 mar 2015, 12:00

ernesto pisze:Mi zależy też na łatwym i pewnym przypięciu pasem do fotelika.
a ja zrezygnowałem z pasa i szukam na isofix, który do mnie jedzie :D nie wiem tylko czy w PreFl jest podejście na isofix...powinny za oparciem takie dwie zaślepione dziury, to wtedy jest.

Sposób mocownania łatwiejszy niż pasami...

jutro bede jechał na chyba juz ostatnią przymiarkę i jak spasuje to prawdopodobnie kupie fotelik CONCORD ULTIMAX 2 (do jazdy przodem i tyłem).

Obrazek

Ma nawet nieco lepsze wyniki testu ADAC niż do tej pory najepszy MAXI COSI 2WAY PEARL.

No i cena w miare rozsądna ;)

ernesto

Post autor: ernesto » 10 mar 2015, 21:45

Dobrze piszesz Marcin, jeśli jest możliwość w PreFL dołożyć zaczepy to chętnie też poszukam. Jeszcze mam troszkę czasu a wiem że skarb który jest w drodze jest wart wszelkich modernizacji na wzgląd jego bezpieczeństwa.

Awatar użytkownika
krzychu22.p1i
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: krzychu22.p1i » 10 mar 2015, 23:57

ernesto pisze:jeśli jest możliwość w PreFL dołożyć zaczepy to chętnie też poszukam
Bez wiercenia się nie obędzie. FL mają gotowe miejsca, ściągasz oparcie przykręcasz i git.
[center]
Forum Audi A7.
Forum Audi A6.

[/center]

ernesto

Post autor: ernesto » 11 mar 2015, 08:33

Drobne OT :)
pytlar, przyjrzałem się bliżej pierwszej fotce :D :D ta sprężyna to do zabawy :)
Ja jak mówiłem mojej żonie że małemu kupię całą kolumnę mcphersona do zabawy to twierdzi że zgłupiałem :D :D

Awatar użytkownika
CINEK
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: CINEK » 11 mar 2015, 09:02

hehe toj maly jak sie dzis obudzil, to wzielismy go do nas....jak zobaczyl tableta to tak zaczal sie bawic, ze go odblokowa, wlaczyl przegladarke i otowrzyl storne z forum A8 :D spryciula ma dopiero 9 miesiecy, ale wie juz w co sie bawic :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D2 (1994 - 2002)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl