[S8 D2 98 ] Drgania w przedziale 90-140 km/h
Jak puka ci na postoju to nie jest to wina przegubu, ani wewnętrznego ani zewnętrznego, puka cały czas? czy tylko w momencie wrzucenia biegu?puzzel1 pisze:Panowie podepne się, u mnie po po wrzuceniu R lub D słychać w środku auta takie delikatne pukanie, dochodzące jakby z silnika. Na P i N tego nie ma, więc domnienam, że to któryś przegub z przodu? (oslony wszystkich przegubów całe)
Automatycznie Uwikłany Dodatkowymi Inwestycjami
dokladnie, caly czas na postoju, rytmicznie co jakas sekunde. Wydaje mi sie jakby to z silnika dochodziło, ale jaki to miałoby związek z tym, że bieg wrzucony?Danio pisze:Jak puka ci na postoju to nie jest to wina przegubu, ani wewnętrznego ani zewnętrznego, puka cały czas? czy tylko w momencie wrzucenia biegu?puzzel1 pisze:Panowie podepne się, u mnie po po wrzuceniu R lub D słychać w środku auta takie delikatne pukanie, dochodzące jakby z silnika. Na P i N tego nie ma, więc domnienam, że to któryś przegub z przodu? (oslony wszystkich przegubów całe)
tak, była regenerowana rok temu jeszcze przez poprzedniego właściciela, ale tego pukania nie było jak kupilem a8, dopiero od jakichś 3-4 miesięcy gdzieś. Do tego mam szarpanie z R na D i odwrotnie, więc może to jest powiązane wszystko z tą plytą sterującą skrzyni, bo na pewno któryś zawór nie trzyma ciśnienia, z tąd to szarpanie z R na D.
-
- Forum Audi A8
Witam.
W nowym nabytku mam podobny problem - mam nadzieję, że niewielki.
Audi A8D2 2002 2,8 benz Quattro
Jest wyczuwalne drganie gdzieś z tyłu auta - tylko i wyłącznie przy radykalnym przyspieszaniu - i tylko w zakresie 100-120km/h. Podejrzewam, że to pewnie któryś przegub? Nie jest to tak naprawdę drganie, że auto się trzęsie tylko taki jakby dźwięk wydobywający się z tyłu samochodu.
Jakaś podpowiedź?
W nowym nabytku mam podobny problem - mam nadzieję, że niewielki.
Audi A8D2 2002 2,8 benz Quattro
Jest wyczuwalne drganie gdzieś z tyłu auta - tylko i wyłącznie przy radykalnym przyspieszaniu - i tylko w zakresie 100-120km/h. Podejrzewam, że to pewnie któryś przegub? Nie jest to tak naprawdę drganie, że auto się trzęsie tylko taki jakby dźwięk wydobywający się z tyłu samochodu.
Jakaś podpowiedź?
- stillbadboy
- Super Klubowicz
- tutenhamon
- Super Klubowicz
-
- Forum Audi A8
Wracajac do mojego problemu. Dziś wymieniłem przegub wału napędowego od strony skrzyni. Krzyżak, podpora wału i przegub od strony dyfra sa ok. Przegub od skrzyni był suchy i miał dość spory luz. To wydawało mi sie przyczyna drgań. Po zjeździe z podnosnika i jeździe próbnej okazało się, że jednak nie. Wciaz trzęsie autem w przedziale od 100 do 140:/ Z paczki z Polski zostały mi jeszcze używane tylne półosie, ale wątpie by te w aucie były przyczyną bo przeguby na nich nie maja luzów. Ktoś jakieś pomysły?
Najlepiej moim zdaniem jak byś podmienił wał na inny żeby go w ogóle wyeliminować. Podpora nie ma spękanej gumy i łożysko nie ma luzów?
Dla mię półośki to tez nie będą....
Dla mię półośki to tez nie będą....
Ostatnio zmieniony 22 mar 2015, 07:57 przez CINEK, łącznie zmieniany 1 raz.
to nie jest zwykły napęd...to