![]() |
![]() |
![]() |
blokady samochodowe
blokady samochodowe
witam , jakie blokady samochodowe na pedały lub na kierownice polecacie ?
toom_ek
ani jednej ani drugiej :-P
Osobiście takich jak piszesz nigdy nie stosowałem ale jeżeli już mechaniczna to chyba jedną z najlepszych są blokady dźwigni zmiany biegów bolcem montowanym w tunelu środkowym - takie patenty miałem kiedyś w kilku służbówkach.
Poza tym chyba jedną z tych bardziej skutecznych metod jest taki fajny tajny przycisk montowany w niestadardowym miejscy rozłączający np. obwód pompy paliwa albo zapłon albo coś innego... odrobinę kreatywnego myślenia i można wymysleć mnóstwo obwodów elektronicznych których rozłączenie może poważnie utrudnić uruchomienie auta osobom nieuprawnionym :-P
Apropos:
temat zabezpieczeń to akurat moim zdaniem bardzo słaby temat jak na forum internetowe - nikomu nie polecam chwalenia się co dokładnie posiada i jak to zabezpiecza 8-)
Osobiście takich jak piszesz nigdy nie stosowałem ale jeżeli już mechaniczna to chyba jedną z najlepszych są blokady dźwigni zmiany biegów bolcem montowanym w tunelu środkowym - takie patenty miałem kiedyś w kilku służbówkach.
Poza tym chyba jedną z tych bardziej skutecznych metod jest taki fajny tajny przycisk montowany w niestadardowym miejscy rozłączający np. obwód pompy paliwa albo zapłon albo coś innego... odrobinę kreatywnego myślenia i można wymysleć mnóstwo obwodów elektronicznych których rozłączenie może poważnie utrudnić uruchomienie auta osobom nieuprawnionym :-P
Apropos:
temat zabezpieczeń to akurat moim zdaniem bardzo słaby temat jak na forum internetowe - nikomu nie polecam chwalenia się co dokładnie posiada i jak to zabezpiecza 8-)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Ja chciałem walnąć temat jak zainstalować alarm SEO do A8 D2... ale olałem sprawę z tego względu że na tym forum nie ma czegoś takiego jak działy tylko dla klubowiczów ze stażem lub coś w tym guście. Tak samo powinno być z działem nasze auta.
"Musisz zaakceptować ewentualność, że Bóg nie lubi Cię, nigdy Cię nie chciał, i prawdopodobnie Cię nienawidzi."
- gierobiala
- Super Klubowicz