[D2 95 2.8PB/LPG ] Wskazania temperatury
ok pojawiły się kolejne wskazówki zegar mam 100% sprawny podmiankę zrobiłem ze znajomym teraz tak to co stwierdziłem to mam za słabe ciśnienie w układzie chłodzenia i silnik niema takiego obiegu wody jak powinien być teraz pytanie czy przy instalacji gazowej nie powinno być założonej jakiejś drugiej pompki która wymusza obieg wody z tego co sie orientuje a6 c4 z tym silnikiem coś takiego posiadało ???? co może być przyczyną ?? pompa wody była nowa założyłęm wczoraj z powrotem starą i dalej jest tak jak było bo myślałem że ona robotę robi . jakieś propozycje ??
Nie ma żadnej dodatkowej pompy i nie powinno być.
Zagrzej auto 90 stopni. Kiedy osiągnie 90 włącz ogrzewanie HI +HI i ustaw klimatronik by dmuchał kratkami. Wszystkie kratki pozamykaj zostaw otwartą tylko tą w konsoli. Jak osiagnie 90 stopni włącz ogrzewanie na połowę zakresu dmuchania. Silnik ma pracować na wolnych obrotach. Chciałbym wiedzieć czy parzy w ręce cały czas czy po chwili leci chłodniejsze powietrze.
Zagrzej auto 90 stopni. Kiedy osiągnie 90 włącz ogrzewanie HI +HI i ustaw klimatronik by dmuchał kratkami. Wszystkie kratki pozamykaj zostaw otwartą tylko tą w konsoli. Jak osiagnie 90 stopni włącz ogrzewanie na połowę zakresu dmuchania. Silnik ma pracować na wolnych obrotach. Chciałbym wiedzieć czy parzy w ręce cały czas czy po chwili leci chłodniejsze powietrze.
Po co ?ahmar pisze:czyli nikt niema pomysłów ja też już nie niestety także chyba głowice w góre i się zobaczy może uszczelka w takim razie
Chcesz sobie narobić kosztów ?
VAG pokazuje prawidłową temperaturę tak ? Tak.
Na zegarze jest jakiś feler. który pokrywa się z innym zestawem wskaźnków.
Teraz tak:
- gotuje płyn ?
- zanika ogrzewanie ?
- gubi Ci płyn ?
- znika Ci olej ?
- czy w konsystencja oleju wygląda jak kawa z mlekiem ?
- wyrzuca płyn zbiorniczkiem wyrównawczym ?
- rozsadza węże ?
Pytania Erniego na które odpowiedziałes przecząco sugeruja że możesz mies problem elektryczny. Czujnik-instalacja cos miesza.
Załącza sie wentylator więc coś go wzbudza a od tego sa czujnik temperatury i ciśnienia klimy. Szwankujące wskazanie na analogowym wskaźniku sugeruje też błednie wysokie wskazanie czujnika.
Trza bedzie pokopać w instalacji...
Załącza sie wentylator więc coś go wzbudza a od tego sa czujnik temperatury i ciśnienia klimy. Szwankujące wskazanie na analogowym wskaźniku sugeruje też błednie wysokie wskazanie czujnika.
Trza bedzie pokopać w instalacji...