Potwierdzam to, sam już 2 szt wymieniłem u siebie. Kolega PEPI tez informował mnie że to już chyba tylko nazwa została na tych wtryskach. Jeszcze jak hana kosztowała ponad 100zł/szt to było coś warte a teraz tragedia.gryzzli pisze:Wtryski oczywiscie hanna chociaz zaufany gaziaz mi mowil zeby z hanna dac sobie spokoj bo strsznie zjechali z jakoscia swoich wtryskow w ostatnim czasie i pojawilo sie duzo podrobek lub wtryskow o slabej jakosci na rynku juz mowil ze barracudy sa o wiele lepsze w chwili obecnej .
[D3 05 W12/LPG ] Instalacja gazowa Vialle a silnik w12
- karol208
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D2
- Rocznik: 1994
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Automat
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Imię: Karol
U mnie takie objawy były jak miałem źle wpięte sondy ale 4.2 to nie W12.gryzzli pisze:samochod poszarpuje przy predkosci obrotowej od 1500-2000 na 5 lub 6 biegu na lpg.
Najgorsze jest szukanie teraz awarii/usterki/niedociągnięcia. Poprawianie błędów po kimś może trwać długo. Ja co jakiś czas znajduje kwiatka przy aucie.
Gryzzli, strasznie mnie irytujesz w tym temacie bo wszelkie nasze rady idą w Ciebie jak groch w scianę (wszystko sie odbija). Co chcesz osiągnąć zadając te pytania? Chcesz koledze naprawić auto przez internet? Nie da sie tego zrobić jak nie dostarczysz logów z silnika na benzynie, na gazie i odczytu parametrów z interfejsu do instalacji gazowej. W takich przypadkach nie jest potrzebna dyskusja filozoficzna jaka tu uprawiasz tylko konkrety których za cholery nie idzie od Ciebie wydobyć.
I nie piszę tego żeby sie do Ciebie przywalić bez sensu tylko po to żebyś zaczął więcej działać a mniej pisać jeśli chcesz rozwiązać problem metodą inną niż wymiana wszystkiego "na pałę"
I nie piszę tego żeby sie do Ciebie przywalić bez sensu tylko po to żebyś zaczął więcej działać a mniej pisać jeśli chcesz rozwiązać problem metodą inną niż wymiana wszystkiego "na pałę"
Pozdrawiam Bugi
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"
Dobrze Panowie kolega wrocil na swieta do domu to z czytalismy bledy z silnika
18010
18061
18663
18331
P0562
P1653
P3023
P3213
Teraz prosze o jakies podpowiedzi? Po wykasowaniu P3023 i P3213 wrocily
18010
18061
18663
18331
P0562
P1653
P3023
P3213
Teraz prosze o jakies podpowiedzi? Po wykasowaniu P3023 i P3213 wrocily
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2015, 21:46 przez gryzzli, łącznie zmieniany 1 raz.
- dracus6662
- Super Klubowicz
a tu powiem nowinkęBugalon pisze:Chcesz koledze naprawić auto przez internet? Nie da sie tego zrobić jak nie dostarczysz logów z silnika na benzynie, na gazie i odczytu parametrów z interfejsu
poprzez neta i podpiecie mojego auta pod interfejs gazowy gazownik ustawiał mi komp gazowy wiec da się
Tiptronik wymiana oleju Audi
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
[URL=https://a6klub.pl/car-audio-c5/zmiana-z ... htmlZmiana z Symphony II na NAVIGATION PLUS A6 C5.[/URL]
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
Widzę że nie tylko ja mam z tym problem:
19477 - Zawór klapy w kolektorze wydechowym 2 (N322)
P3021 - 001 - zwarcie z plusem
19754 - Układ katalizatorów; zespół 3
P3298 - 002 - za mała skuteczność
zastanawiam się tylko czy ten drugi błąd nie jest spowodowany przez klapy.
Mocy pod dostatkiem, idzie jak burza
Ręcznie mogę ruszać klapami, chodzą dosyć lekko, sądzę że się otwierają tylko komputer tego nie widzi.
marekp750, też miałeś taki przypadek? mogę wiedzieć jak poradziłeś sobie z tym problemem?
19477 - Zawór klapy w kolektorze wydechowym 2 (N322)
P3021 - 001 - zwarcie z plusem
19754 - Układ katalizatorów; zespół 3
P3298 - 002 - za mała skuteczność
zastanawiam się tylko czy ten drugi błąd nie jest spowodowany przez klapy.
Mocy pod dostatkiem, idzie jak burza
Ręcznie mogę ruszać klapami, chodzą dosyć lekko, sądzę że się otwierają tylko komputer tego nie widzi.
marekp750, też miałeś taki przypadek? mogę wiedzieć jak poradziłeś sobie z tym problemem?
Co do N322:
masz w aucie elektrozawory, które puszczają lub nie podciśnienie do klap
Skoro ECU złapało błędy tych zaworów to oznacza, że nie ma właściwego kontaktu elektrycznego z nim. Do sprawdzenia: styki za wtyczkach, okablowanie oraz sam zawór.
Ciekawe ile z tego systemu zostało w aucie. Często w wyniku działań różnych tłumikarzy
sporo elementów jest nieobecnych...
Schemat podciśnien w D4 (D3 nie znalazłem...):
Q i T to przepustnice na wydechu
P i S to zawory nimi sterujące
masz w aucie elektrozawory, które puszczają lub nie podciśnienie do klap
Skoro ECU złapało błędy tych zaworów to oznacza, że nie ma właściwego kontaktu elektrycznego z nim. Do sprawdzenia: styki za wtyczkach, okablowanie oraz sam zawór.
Ciekawe ile z tego systemu zostało w aucie. Często w wyniku działań różnych tłumikarzy
sporo elementów jest nieobecnych...
Schemat podciśnien w D4 (D3 nie znalazłem...):
Q i T to przepustnice na wydechu
P i S to zawory nimi sterujące