[inne ] Audi S6 przeciąga skrzynia
- 123mielony
- Super Klubowicz
- Moje auto: A8 D3
- Rocznik: 2005
- Silnik: V8 4.2
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Imię: Krzysztof
[inne ] Audi S6 przeciąga skrzynia
Panowie znajomek zakupił sobie S6 i skrzynka strasznie mu przeciąga,ślizga się ,postanowił że będzie szukał używki i moje pytanie jest takie.
Audi S6 AQJ EUU EFN czy podejdzie skrzynia od A8 ABZ?
Audi S6 AQJ EUU EFN czy podejdzie skrzynia od A8 ABZ?
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2015, 08:59 przez 123mielony, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- 123mielony
- Super Klubowicz
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
- 123mielony
- Super Klubowicz
tomek808 pisze:od leju się zaczyna a nie od remontu ..ogladałem program jak facet kupił porsche boxter s i działały biegi tylko w tip ,zbił cenę na maxa bo skrzynia 5tyś funt a po powrocie do domu wymienili filtr ,olej i biegi powróciły więc coś w tym jest więc nie krytykuj tych co mądrze mówią .
Tak a ja oglądałem supermena .,..... dobra nie ma o czym gadać . Taki naród.
Nara
moja skrzynia po kupnie auta na 5 biegu i 1,5tys obrotow falowała podczas jazdy przy stalej predkosci, po wymianie oleju juz tego nie ma i wszystko chodzi jak powinno(odpukać) a filtr miałem z 98roku w skrzyni, wiec 240tys zrobila prawdopodobnie bez wymiany a na filtrze byly gluty przypominajace cztery pijawki <lipa>
Z takimi objawami lub brak plynnej zmiany biegów można się zgodzić ale nie jak skrzynia wyje strzela czy przeciąga itp. A tutaj rady wujka zenka z imienin cioci i zaklinanie rzeczywistości.MBiały pisze:moja skrzynia po kupnie auta na 5 biegu i 1,5tys obrotow falowała podczas jazdy przy stalej predkosci, po wymianie oleju juz tego nie ma i wszystko chodzi jak powinno(odpukać) a filtr miałem z 98roku w skrzyni, wiec 240tys zrobila prawdopodobnie bez wymiany a na filtrze byly gluty przypominajace cztery pijawki <lipa>
Pokażcie mi w tym dziale tematy skrzynia ożyła po wymianie oleju.
Takie tematy są tylko jak ktoś zalał zły olej i wrócił do orginału lub falowanie i minimalne szarpanie reszta wywaliła kasę w błoto po super radach fachowców od skrzyń.
Jak już ktoś chce to niech najpierw podjedzie do dobrego mechanika i niech zdjagnozuje czy warto ....
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz
http://www.a8team.pl/serwis-skrzyni-aut ... t15444.htmralf pisze:Pokażcie mi w tym dziale tematy skrzynia ożyła po wymianie oleju.
Jest jeszcze jeden w, którym objawy były podobne do moich http://www.a8team.pl/d2-00-42pb-lpg-skr ... vt8563.htm. Tak z grubsza to miałem:
- szarpanie na niskich obrotach i wysokim biegu
- falowanie obrotów przy delikatnym przyśpieszaniu na 5 biegu nawet o 600 obrotów
- o dodawaniu po 2km na tempomacie można było zapomnieć bo uderzenie mało nie wyrywało skrzyni z budy
- buczenie, buczenie i jeszcze raz buczenie na 4 i 5 biegu
- przed samą wymianą coraz częstsza tarka występująca na biegu 3
- szarpnięcie, stuknięcie, podciągnięcie auta przy przełączaniu P-R-N-D
Po wymianie powyższe ustało, jest coraz lepiej. Za nie całe 400km robię kolejną wymianą a potem za 55tys
Jeden z nielicznych przypadków, wydane 300zł <hura> a nie 4-6tys NETTO! <lipa>
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2015, 19:08 przez krzychu22.p1i, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzychu22.p1i
- Super Klubowicz