Co dzisiaj zrobiłem w swojej A8 ??
Nom, mam kilka dobrych ledów i postanowiłem wypróbować ...na razie działaApophis pisze:Sciemniasz leda????
Chyba jednak coś innego czytałeś, przy sterowaniu np. 30% żarnik w żarówce prawie w ogóle się nie nagrzewa, przez co żywotność znacznie się wydłużaApophis pisze:Czytalem tylko kiedyś o zasadzie działania tych ściemniaczy i no wykańczaja żaowki szybciej.
Sciemniane ledy nie beda długo zyć. Sciemniacze dzialaja poprzez impulsowe podawanie napiecia. Nasze oko nie jest w stanie zauwazyc tego migotania ale jest na tyle żeby sciemnilo sie światło. Jak dasz leda bez elektroniki to swietnie ci to zobrazuje. To że sie nie nagrzewaja nie ma nic do rzeczy one sa cyklicznie właczane i wyłaczane iles tam razy na sekunde i to je wykańcza
Zagleb sie w zasade działania ściemniaczy a wyjaśni ci to wszystko.
LEDa mozna ściemniac owszem ale specjalnym do tego ukladem a nie dawkujac mu impulsowe napiecie
Dla zobrazowania porównam to do człowieka ktory stanie i stoi. By co 5sekund np włozyc cos do maszyny.
Weź wstawaj i siadaj co te 5 sekudn by wykonać te czynność-co cie bardziej zmeczy?? 8 godzin stania czy godzina wstawania i siadania co kilka sekund?
Zagleb sie w zasade działania ściemniaczy a wyjaśni ci to wszystko.
LEDa mozna ściemniac owszem ale specjalnym do tego ukladem a nie dawkujac mu impulsowe napiecie
Dla zobrazowania porównam to do człowieka ktory stanie i stoi. By co 5sekund np włozyc cos do maszyny.
Weź wstawaj i siadaj co te 5 sekudn by wykonać te czynność-co cie bardziej zmeczy?? 8 godzin stania czy godzina wstawania i siadania co kilka sekund?