![]() |
![]() |
![]() |
[D2 97 4.2PB/LPG ] wymiana silnika AKG na ABZ
[D2 97 4.2PB/LPG ] wymiana silnika AKG na ABZ
Biorę się dziś za wymianę silnika razem ze skrzynia, nie mam gdzie założyć wyciągu wiec będzie trochę walki, akg na abz. Są jakieś niespodzianki po drodze, zastanawiam się czy nie opuścić go razem z ławą? za podpowiedzi bardzo dziękuje 

Ostatnio zmieniony 20 kwie 2015, 07:56 przez speedanad, łącznie zmieniany 2 razy.
Silnik i skrzynia w komplecie z całymi saniami do dołu.
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning
-
Silnik wyjęty razem ze skrzynią, tylko teraz zastanawiam się nad gazem bo silnik co zakładam nie miał trzeba wiercić? i gwintować? nigdy tego nie robiłem, martwi mnie też bo widziałem że skrzynia się trochę różni widziałem wtyczkę która moja stara nie ma, zastanawiam się jak to będzie pasowało? dodam że w silniku akg miałem skrzynie 5hp24 a do abz mam 4hp24
DODANO:
Postanowiłem włożyć skrzynie 5hp24 do silnika abz, zamontować to na instalacji od silnika akg, czeka mnie wymiana simering na skrzyni wał, wymienić olej 75w90 tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy? czy wie ktoś z was czy będę miał problem z instalacja do podłączenia silnika czym się różni? czy są jakieś inne wtyczki silnik akg, abz? i jak komputer będzie działał z motorem?
DODANO:
Postanowiłem włożyć skrzynie 5hp24 do silnika abz, zamontować to na instalacji od silnika akg, czeka mnie wymiana simering na skrzyni wał, wymienić olej 75w90 tylko jeszcze nie wiem jakiej firmy? czy wie ktoś z was czy będę miał problem z instalacja do podłączenia silnika czym się różni? czy są jakieś inne wtyczki silnik akg, abz? i jak komputer będzie działał z motorem?
Ostatnio zmieniony 18 mar 2015, 10:27 przez speedanad, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie dziś uruchomiłem silnik abz, instalacja został od akg, skrzynie uszczelniłem i zostawiłem 5 hp24, kolektor ssący przełożyłem tez od akg, ładnie silniczek zapalił, ma trochę za wysokie obroty, ale pewnie dlatego że nie podłączyłem wężyka takiego długiego, on idzie chyba od przepustnicy, ale nie wiem gdzie podłączyć, muszę poszukać. Umarlak ożywiony
dzięki dla kolegi z forum Zapa za silniczek 

- tutenhamon
- Super Klubowicz
zakupiłem w inter cars środek do płukania silnika, środek do czyszczenia układu chłodzenia, 10 L oleju Motul 8100 x cass, filtr oleju, ceramizer do silnika, filtr powietrza boscha osłonę przegubu, ceramizer do silnika. koszt 600 zł nie wiem jaki był olej wcześniej lany, jeżeli ma rozszczelnić silnik, to wole żeby to było teraz.