części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Renowacja foteli skórzanych

Wszystko co związane z pielęgnacją i kosmetyką nadwozia oraz wnętrza auta.
guziqs
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: guziqs » 02 mar 2014, 19:08

jeśli potrzebujesz dobranego koloru napisz do mnie na PW można wysłac skrawek skóry i zostanie dobrany idealny kolor. Zestaw do renowacji skór kształtują się od 30 zł do 140 gdzie za 140 jest farby na całe auto, pozdrawiam ;)

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

renowacja

Post autor: jordan233 » 22 cze 2014, 23:42

Są jakieś sprawdzone firmy bądź osoby które zajmują się odświeżaniem skóry w D3?
Chodzi mi o woj.pomorskie
Pozdrawiam

wilqq
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: wilqq » 25 mar 2015, 13:11

odświeżam temat. Orientuje się ktoś jak z cenami w salonach s-plus ?

majkaistefan

Post autor: majkaistefan » 26 kwie 2015, 13:27

Witam!

A moze warto zrobic jakis ranking myjni i zzakladow odswiezajacych wnetrza?
Do tej pory mozna oceniac tylko warsztaty.

Stefan.

Marcin2013
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: Marcin2013 » 26 kwie 2015, 13:43

wilqq pisze:odświeżam temat. Orientuje się ktoś jak z cenami w salonach s-plus ?
o s-plus pisałem tutaj , ale możesz zadzwonić.

majkaistefan

Post autor: majkaistefan » 26 kwie 2015, 14:32

Witam!

Takie "telefonowe" zalatwiania sa co najmniej malo skuteczne.Uzgadniasz pol godziny przyjezdzasz oddajesz auto (nie daj Boze jak zaplacisz "z gory" ) i zaczynaja sie schody.Jak w starym przyslowiu "kasa w kieszeni a klient w dupie". Tak jest w wiekszosci przypadkow.Ostatnio cwiczylem cos takiego w RENOMOWAMNEJ myjni z CERTYFIKATEM I MEDALEM EUROPEJSKIM w miescie stolecznym.Kupa po calosci.Sam w kopncu musialem pomagac zeby odebrac w koncu auto.
Powinno byc zdjecie przed i po.Wowczas jest to miarodajne.

Stefan.,

Gość

Post autor: Gość » 26 kwie 2015, 14:39

A co ci sie tam stao w tej myjni Stefan?

majkaistefan

Post autor: majkaistefan » 26 kwie 2015, 14:57

Witam!

Dwa dni odbieralem auto (jeden z naszych klubowych kolegow byl ze mna i moze cos o tym powiedziec) a jakosc uslugi jest na skandalicznie niskim poziomie .Fotele "po" niewiele roznia sie od "przed".O reszcie nie chce pisac.

Stefan.

Gość

Post autor: Gość » 26 kwie 2015, 15:29

To było w stolicy ktorego kraju?? Dwa dni to porazka...

majkaistefan

Post autor: majkaistefan » 26 kwie 2015, 16:15

Witam!

A gdzie jak nie w stolicy nad Wisla przecie! ;)

Stefan.

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 27 kwie 2015, 01:40

majkaistefan pisze: Dwa dni odbieralem auto a jakosc uslugi jest na skandalicznie niskim poziomie .Fotele "po" niewiele roznia sie od "przed".
Porażka. Na ścianie recepcji ładne dyplomy z wyróżnieniami.... m.in. za jakieś mycie i sprzątanie w wersji "full bajer" które zamówił właśnie Stefan.

Auto miało być gotowe poprzedniego dnia... nie było ale miało być na rano na godzinę 9.
O 9 okazało się, że jest sporo zastrzeżeń więc auto idzie do poprawki - następny termin odbioru 15:00.
Przyjeżdżamy o 15-tej..... auto niby gotowe ale ponownie jest cała lista zastrzeżeń...... poprawki robione są już "na poczekaniu" więc auto odbieramy godzinę później.

W trakcie jazdy powrotnej, a raczej staniu w korkach bo o tej porze w tamtej okolicy robi się już mega ciasno Stefan zauważa następne niedoróbki więc zapada decyzja o powrocie do myjni.

Z powrotem jesteśmy już około godziny 17:30 bo nie łatwo było wrócić w tamtą stronę.
Następne niedoróbki znowuż poprawiane są "na poczekaniu" i finalnie odbieramy auto godzinę później.

Porażka - poziom usługi w odniesieniu do ceny moim zdaniem mierny :/
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
stillbadboy
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: stillbadboy » 27 kwie 2015, 11:58

moim skromnym zdaniem nawet 2 dni to za mało na regeneracje malowanie skór.
jaka byla cena i co dokladnie bylo robione jesli nie tajemnica ?
"Diesel jest jak cymbałki dla przedszkolaków. Zaczynasz grać melodię i nagle brakuje Ci skali"

majkaistefan

Post autor: majkaistefan » 27 kwie 2015, 14:41

Witam!
stillbadboy pisze:2 dni to za mało na regeneracje malowanie skór
-ale tu nie bylo tego zypu uslugi.Chodzilo o wyczyszczenie foteli i reszty auta z praniem tapicerki wlacznie.Cena nie wysoka 400 zl a obok europejski certyfikat na scianie

"Nasza usługa OPCJA FULL została uhonorowana Medalem Europejskim dla Usług, przyznawanym przez Komitet Integracji Europejskiej i BCC."

Jesli chodzi o same fotele to znam ludzi ktorzy TU robia to za 70 € i na ich stronie (ja widzialem w realu) mozna zobaczyc jakie sa efekty.Podobno ze skora mozna zrobic wszystko pod warunkiem ze nie jest zbyt mocno rozerwana.
Ja liczylem tylko na to ze bedzie czysto...

Stefan.

Gość

Post autor: Gość » 27 kwie 2015, 15:01

Stefan ja sobie moge powiesic certyfikat "The best mechanic of the World" a obok jakies foty ze slawnymi ludzmi,połka z pucharami etc. Uwierzysz?? :D

majkaistefan

Post autor: majkaistefan » 27 kwie 2015, 15:09

Witam!
Apophis pisze:ja sobie moge powiesic certyfikat "The best mechanic of the World" a obok jakies foty ze slawnymi ludzmi,połka z pucharami etc. Uwierzysz??
-dla mnie (i nie tylko) o wiele wieksze znaczenie ma opinia kolegi "ja tu bylem zrobili mi dobrze" znaczy o wiele wiecej cokolwiek by to mialo znaczyc...

Stefan.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Auto Detailing”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl