[D2 FL ALL ] Nastawniki... Komu stukają przy rozruchu?
-
- Forum Audi A8
Zalozylem u siebie nastawnik z Dinocars z Inowroclawia-zamiennik.jak na razie ok.... jest niby gwarancja.
Mam poprzedni ... okazalo sie ze byl dobry ale zalozylem nowy + nowy lancuch
Ostatnio zmieniony 08 cze 2015, 11:10 przez PawelDSW, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
a powiedz co byla za przyczyna ( tak z ciekawosci ) ze musiales wymianiac nastawnik , ktory defacto okazal sie sprawny ? gdzie tkwil problem bo z tego co pamietam miales cos problem z luznym ( nienapinajacym ) sie lancuchem !?PawelDSW Zalozylem u siebie nastawnik z Dinocars z Inowroclawia-zamiennik.jak na razie ok.... jest niby gwarancja.
Ostatnio zmieniony 08 cze 2015, 11:11 przez lukstorpeda, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A8
Dzieki za info.
Ogolnie w tym temacie tocza sie dyskusje czy wymieniac lancuch czy nie ? czy sie wyciaga czy nie ?
Ogolnie co do zasady i sztuki zawodowej ( kto z userow dysponuje ELSA to wie ! ) ze ZAWSZE bez wzgledu na to czy sie wyciaga czy nie NALEZY wymieniac wraz z lancuchem ! poza tym , zaden szanujacy sie mechanik ( nie wspomne o ASO ) nie da Ci gwarancji na robocizne bez wymiany kompletu wraz z lancuchem a ASO nie podejmie sie wymiany bez lancucha !!
Przy okazji kupujac nastawnik oryginalny w ASO ( nie wazne czy z lancuchem czy bez ) montujac go poza ASO i tak nie ma na to gwarancji !
Takze jesli ktos nadal ma watpliwosci odnosnie sensu i celowosci wymiany lancucha prosze zaglebic sie w ELSA i mysle ,ze wszelkie watpliwosci zostana rozwiane !
Podejrzewam , ze wiekszosc problemow z wymienionymi nastawnikami nie mialaby miejsca gdyby zostaly spelnione warunki wymiany czyli wraz z lancuchami !
Ps. i zasada ta nie dotyczy tylko 4,2 lub 3,7 ! zasada dotyczy wszystkich napedow lancuchowych w kazdym aucie !! ale porządny mechanik o tym wie i nie zaryzykuje wymiany bez lancuchow bo nie bedzie ryzykowal kilku nastepnych godzin na poprawki i dewagacje czy i kto popelnil blad ! czy chinczyk przy produkcji nastawnika czy mechanik , ktory sie nie zna !
Po prostu prawdziwy fachowiec odmowi wymiany bez lancucha .
Ogolnie w tym temacie tocza sie dyskusje czy wymieniac lancuch czy nie ? czy sie wyciaga czy nie ?
Ogolnie co do zasady i sztuki zawodowej ( kto z userow dysponuje ELSA to wie ! ) ze ZAWSZE bez wzgledu na to czy sie wyciaga czy nie NALEZY wymieniac wraz z lancuchem ! poza tym , zaden szanujacy sie mechanik ( nie wspomne o ASO ) nie da Ci gwarancji na robocizne bez wymiany kompletu wraz z lancuchem a ASO nie podejmie sie wymiany bez lancucha !!
Przy okazji kupujac nastawnik oryginalny w ASO ( nie wazne czy z lancuchem czy bez ) montujac go poza ASO i tak nie ma na to gwarancji !
Takze jesli ktos nadal ma watpliwosci odnosnie sensu i celowosci wymiany lancucha prosze zaglebic sie w ELSA i mysle ,ze wszelkie watpliwosci zostana rozwiane !
Podejrzewam , ze wiekszosc problemow z wymienionymi nastawnikami nie mialaby miejsca gdyby zostaly spelnione warunki wymiany czyli wraz z lancuchami !
Ps. i zasada ta nie dotyczy tylko 4,2 lub 3,7 ! zasada dotyczy wszystkich napedow lancuchowych w kazdym aucie !! ale porządny mechanik o tym wie i nie zaryzykuje wymiany bez lancuchow bo nie bedzie ryzykowal kilku nastepnych godzin na poprawki i dewagacje czy i kto popelnil blad ! czy chinczyk przy produkcji nastawnika czy mechanik , ktory sie nie zna !
Po prostu prawdziwy fachowiec odmowi wymiany bez lancucha .
buhahahaha dobre kup kiedys nastawnik w aso a pozniej pisz tu takie pierdoly, na kazdy produkt który zakupisz jest określona gwarancja chyba że innaczej mówi sprzedawcalukstorpeda pisze:Przy okazji kupujac nastawnik oryginalny w ASO ( nie wazne czy z lancuchem czy bez ) montujac go poza ASO i tak nie ma na to gwarancji !
to taka sytuacja jak była z serwisowaniem nowych samochodow poza ASO nie tracisz na nie gwarancji serwisujac u kogos innego poza aso , sądy jednomyślnie sie juz na ten temat wypowiadały (muszą być spełnione pewne zasady ) i tyle
dla wiadomosci powiem że ASO sprzedaje łańcuch w okolicy 330 zł ten sam produkt SWAGA zgodny z nr czesci w zwykłym sklepie kosztuje ok 130 zł , kupowałem 1x wszystko w aso teraz łańcuch kupiłem w zwykłym sklepie oraz uszczelkę pod kapę reszta aso i sadzisz ze jak mi nastawnik sie wykicha to nie uznają mi gwarancji ?? )
bądź sobą, wariatów też lubią
-
- Forum Audi A8