części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[D3 ALL ] Kierownica F1

Awatar użytkownika
panton
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: panton » 23 cze 2015, 18:57

hehehe.... Michał ja wiem jak wygląda przycisk od grzania kiery.... :) interesuje mnie tylko jak wygląda ten przycisk w trójramiennej.... chciałbym by kolega, którzy wciska ten kit wkleił zdjęcie przycisku grzania od tej kiery trójramiennej, którą sprzedaje

michalwruszak
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: michalwruszak » 23 cze 2015, 19:02

Info na temat przycisku dla potomnych niech zostanie :)
Rozkodowywanie numerów VIN grupy VAG i inne

FB: https://www.facebook.com/michalwruszak
mail: michalwruszak@gmail.com
tel: 508121044

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 23 cze 2015, 19:10

W przedlificie również są kierownice 4-ramienne podgrzewane bez przycisku ;)

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 23 cze 2015, 19:31

jordan233 pisze:W przedlificie również są kierownice 4-ramienne podgrzewane bez przycisku ;)
I na tym można poprzestać ;)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 23 lip 2015, 23:32

Panowie pytanie czy do przedlifta z grzana kiera mozna zalozyc kiere F1 czy bede musial cos zmieniac dodatkowo np moduł? <hmm>

Awatar użytkownika
FOSS
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: FOSS » 24 lip 2015, 00:51

dracus6662 pisze:Panowie pytanie czy do przedlifta z grzana kiera mozna zalozyc kiere F1 czy bede musial cos zmieniac dodatkowo np moduł? <hmm>
Taśma może być inna... ale nie musi ;)
* FOSS motorsport * (PL-Warszawa)
inspekcje przed zakupem
serwis, części zamienne nowe i używane
serwis mobilny, serwis door2door
modyfikacje, przeróbki, tuning

-

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 24 lip 2015, 05:21

Dzięki Damian za odpowiedz , chcę ogarnąć temat bo powiem że na trasie jak i na miescie przydałoby sie troche pobawic , nie wspominam o moim ostatnim wypadzie w góry no tam to załowałem ze tego własnie nie mam pozostała zabawa lewarkiem co według mnie jest mało prakktyczne poniewaz nie prowadze auta 2 rekami tylko jedna czyli mniejsza kontrola nad panowaniem auta <bezradny>

uzywam auto na codzień nie od swięta tylko i dla mnie to bardzo praktyczny gadzet <okok>

czyli jezeli grzanie mam to jedyna opcja to taśma która może byc inna ale nie musi ;)

jak rozpoznać kiere z line assist to bedzie juz z tą kwadratowa poduchą?? bo niemam narazie duzego fisa i nie potrzebuje tego bajeru bo zapewne musiałbym i moduł zmienic i taśmre...

jordan233
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: jordan233 » 24 lip 2015, 07:17

dracus6662 pisze:Dzięki Damian za odpowiedz , chcę ogarnąć temat bo powiem że na trasie jak i na miescie przydałoby sie troche pobawic , nie wspominam o moim ostatnim wypadzie w góry no tam to załowałem ze tego własnie nie mam pozostała zabawa lewarkiem co według mnie jest mało prakktyczne poniewaz nie prowadze auta 2 rekami tylko jedna czyli mniejsza kontrola nad panowaniem auta <bezradny>

uzywam auto na codzień nie od swięta tylko i dla mnie to bardzo praktyczny gadzet <okok>

czyli jezeli grzanie mam to jedyna opcja to taśma która może byc inna ale nie musi ;)

jak rozpoznać kiere z line assist to bedzie juz z tą kwadratowa poduchą?? bo niemam narazie duzego fisa i nie potrzebuje tego bajeru bo zapewne musiałbym i moduł zmienic i taśmre...
Ja też zdecydowałem się na grzanie ze względu na zimowe wypady,i myślę ze to fajny bajer zimą.
U mnie modul i taśma do zmiany,rówież wymiana wtyczki która idzie do gniazda taśmy(4pin) ,bo moja jest ciut inna od wiazki kierownicy
Ale czy bedzie dzialac to dopiero bede wiedzial po 10 sierpnia.
Nawet nie wiem czy kiera ma cos wspólnego z lane assist,napewno fajny gadżet ale chyba dosc drogi.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2015, 16:45 przez jordan233, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 25 lip 2015, 05:42

lane asist było montowane w a8 z duzym fisem bajer polega na wibrze wmontowanej w kiere ale do tego trzeba jeszcze pare innych gratów i martwie sie ze jak dopadne kiere to to nie będzie cała chodzic bo moduł jej nie obsłuzy no chyba ze do tego jest jeszcze jeden kabelek którego nie trzeba podpinac..

czekam na efekty twojej pracy <okok>

aro51
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: aro51 » 25 lip 2015, 15:58

Pewnie jesli masz grzanie to wystarczy fajera z lopatkami w fajerach z a3 a4 a6 lopatki mozna bylo przekladac.

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 25 lip 2015, 18:42

no u mnie nie da sie dolozyc przelozyc cala skorzana i z tylu tez skóra no chyba ze pod nia sa dziury na lopatki ale watpie wiec tylko cala kiera wchodzi w gre i to bez lineassist

jest szansa ze modul zagada z f1 tylko tasma juz nie koniecznie <nie>

Awatar użytkownika
Adrianplock
Forum Audi A8
Forum Audi A8

Post autor: Adrianplock » 27 sty 2016, 15:57

Witam, przeszedlem zmiane kiery, przed lifta na lifta S8 2009 rok mam kiere z pakietem Full chrom
A wiec

POTRZEBUJECIE TASMY w kierownice minimum z 2004 roku ta ma juz wtyczke pasujaca z kierownica ktora jest po lifcie ima modol pod przyciskiem do podglaszania zakonczony czarna WTYCZKA, w kierownicy z okraglo kierownica ta Wtyczka jezt biala, a Wiec

KIERA WRAZ Z WIAZKA AIR BAG ( CZARNA WTYCZKA SZEROKA)
Tasma z rocznika 2004 w gore
Oraz kable od tasmy w kolumne kierownicza, chodzi o to ze piny sa te same kolory kabli tez roznica jest w ksztalcie wtyczki

Podlaczasz przekrecasz kluczyk i kiera zaswieci i wszystko zadzial,

UWAGA ZDEJujac TASME Z KIWROWNICY ROZKOWOWUJESZ CZUJNIK KĄTA SKRETU ORAZ CALY ABS
Najpierw VCDS ZCZYTAC USTAWIENIA I KODOWANIE ABS BO INACZEJ DRAMAT
, zakladasz w/w rzeczy, wgrywasz poprzednio skopuowane ustawienia abs i kata skretu i GRA I BUCZY I JUZ CIESYSZ SIE NIWA KIERKA TAK JAK JA :-)
TYLKO V8

Awatar użytkownika
VanDyke
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: VanDyke » 28 sty 2016, 07:18

A mógłbyś podać numery OE wszystkich elementów, które wymieniałeś?
Kontakt: nick + @wp.pl

Awatar użytkownika
dracus6662
Super Klubowicz
Super Klubowicz

Post autor: dracus6662 » 28 sty 2016, 19:27

a coz takiego strasznego ztym abs em sie dzieje??? pali sie czerwony wykrzyknik na fisie ? to zawsze sie pali jak sie dlubie przy kierze to i czujnik przyspieszenia bocznego tez wywali ...

tasme jak zmieniasz to :

obracasz ja w lewo do konca

nastepnie liczysz obroty w prawo dzielisz na pol i zakladasz tasme , pajaka i kiere..

pozostaje kodowanie kiery wlasciwe dla odpowiedniej jaka sie posiada

pytanie poza konkurencja ile nabojowe sa poduchy fl a ilonabojowe pre fl

sila ladunku i wybuchu i jak sie ma dotego ster airbaga pre fl a po fl

niby wszystko wporzo bo ladunek nie wystrzelony przewod caly i zapisu w sterowniku o crash nie ma ale jak to zadziala w czasie zdarzenia <hmm> wiem ze niby technicznie podchodzi ale jak to bedzie sie wszsytko mialo w czasie wybuchu <hmm> zeby nie bylo kwiatkow tak jak z radarem bez kalibracji - nieprzewidywalny

ernesto

Post autor: ernesto » 28 sty 2016, 21:52

Adrianplock,
<table align="center" width="350" cellpadding="8" border="1" bgcolor="239DFA"><tr><span class="postbody"><td align="center" style="font-size: 11; color: #000000; font-family: Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"><b> Pisanie CAPS LOCKIEM uznawane

ODPOWIEDZ

Wróć do „A8 D3 (2002 - 2009)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl