Mam problem otóż moje co 500 km bierze litr oleju czy w tym silniku (V10 5.2 FSi) to jest normalne? Pytam ponieważ wiem że przy 2.0 T z A5 to norma z tąd moje pytanie.
Z góry dziękuje za odpowiedź

![]() |
![]() |
Kolego na pewno nie jest to norma z A5, choć pewnie zdarzają się takie egzemplarze. Litr na 500 km to duży powód do zmartwienia, powiem szczerze, że nie słyszałem jeszcze aż o takiej konsumpcji.Stolar71 pisze:Witam,
Mam problem otóż moje co 500 km bierze litr oleju czy w tym silniku (V10 5.2 FSi) to jest normalne? Pytam ponieważ wiem że przy 2.0 T z A5 to norma z tąd moje pytanie.
Z góry dziękuje za odpowiedź
No akurat jest dosyć sporo zastrzeżeń do silników, nawet ostatnio w "Autoświecie" był cały artykuł. Nie wiem z czego to wynika. Odpukać u mnie na razie nic się nie dzieje.Apophis pisze:Tez nie słyszałem że 2.0TFSI sa olejożerne-a wręcz przeciwnie sa to dośc udane konstrukcje. Olej moga żreć jak kazdy uturbiony przez zajechane turbo.
Masz ten artykuł? Bo wiem że pompy olejowe te modułowe padają,łańcuszki napedu potrafią strzelic a to niezauwazone wykończy silnik.michalstobrawa pisze:No akurat jest dosyć sporo zastrzeżeń do silników, nawet ostatnio w "Autoświecie" był cały artykuł. Nie wiem z czego to wynika. Odpukać u mnie na razie nic się nie dzieje.